Om oss

Välkommen till Granberga
Norlandia driver Granberga och välkomnar äldre personer med demenssjukdom, som har biståndsbeslut från Karlstads kommun. Granberga är ett äldreboende beläget i lantliga Väse, 25 km öster om Karlstad. 

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

Granberga erbjuder 25 lägenheter fördelade på tre avdelningar anpassade för personer med demenssjukdom.

Varje avdelning har ett kök med matplats och ett vardagsrum. Till varje avdelning finns uteplats eller balkong.

Aktiviteter

Vår målsättning är att de som bor på Granberga ska uppleva en meningsfull dag och känna livskvalitet.

Granbergas mötesplats i entréplanet är den givna platsen för trevliga möten, aktiviteter och evenemang av olika slag. Här arbetar våra aktivitetsansvariga, här finns också Mormors Café. På Granberga genomförs aktiviteter både enskilt och i grupp.

Varje vecka presenterar aktivitetsansvariga ett veckoprogram som är anpassat utifrån de äldres behov och önskemål. I programmet presenteras även årets fester, firande av högtider eller besök av lokala föreningar.

Norlandia aktiviteter

Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Huvud- och mellanmålen serveras gemensamt på varje avdelning. Den som är matintresserad får mer än gärna delta vid förberedelserna inför måltiderna. För den som önskar äta sin måltid inne i den egna lägenheten går det naturligtvis bra. Vi strävar efter att de livsmedel vi köper in så långt som möjligt är ekologiska och närproducerade.

För att göra skillnad på vardag och helg, serverar vi under helgen en extra festlig trerätters måltid. Vi firar även årets högtider, traditioner och födelsedagar med traditionsenlig mat och dryck.

Norlandia måltid

Personal

Det finns omvårdnadspersonal dygnet runt. Bemanningen varierar under dag, kväll och natt. Vi strävar efter att all personal ska ha vårdutbildning.

Karlstad kommuns Hälso- och sjukvårdsenhet ansvarar för insatser av sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Sjuksköterska finns på plats under vardagar, dagtid. Övriga tider tar vårdpersonalen kontakt med den sjuksköterska som har jour i kommunen.

Arbetsterapeut och Fysioterapeut besöker Granberga enligt behov och överenskommelse.

Norlandia personal

Språk
Svenska
Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal.

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Birgitta Lund, verksamhetschef
Gatuadress
Storgatan 30
Postnummer
655 95
Postort
Väse
Vill du bli kund hos oss?

För att få en boendeplats på Granberga krävs ett biståndsbeslut från Karlstads kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta biståndshandläggarna på tel-nummer 054-540 00 00.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Granberga

Karlstads kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.