Axeltorp vårdhem AB

Degebergavägen 646-80, Kristianstad Karta

Typ av plats

Demens

Om oss

Axeltorp är ett boende för personer med diagnostiserad demens. En god kontakt med de boendes anhöriga och vänner är en viktig resurs för både de boende och personalen. Anhörigträffar arrangeras ett par gånger per år. Har du som anhörig behov av att träffas på annat sätt, så är vi alltid lyhörda för ditt önskemål. Vi har inga besökstider och anhöriga är alltid välkomna.

Lägenheterna anvisas av Kristianstads kommun, kostnaden för boendet beräknas och faktureras av Kristianstads kommun. Har ni frågor kring detta så får ni kontakta Omsorgsförvaltningen direkt på telefon 044 -13 50 00.

Organisation

Axeltorp vårdhem AB

Organisationsform

Företag

Boendet

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

32

Avdelningar

I varje flygel finns två avdelningar med vardera åtta lägenheter med gemensamt kök och allrum.

Lägenheterna

 • Samtliga lägenheter har egen handikappanpassad toalett och dusch
 • I lägenheten finns också ett litet pentry där alla eluttag är försedda med tidsstyrning
 • Alla lägenheter ligger i markplan med tillgång till egen uteplats
 • Den boende möblerar själv sin lägenhet. Säng samt nattduksbord finns att tillgå i lägenheten
 • Lägenheten är utrustad med lampor i hall och badrum samt persienn i samtliga fönster, uteplatsen kan möbleras med egna trädgårdsmöbler
 • Det finns antennuttag för tv och möjlighet till egen telefon
 • Trygghetslarm med tillhörande armband eller halsband ingår

På boendet

 • Huvudbyggnaden består av en central lobby och två flyglar
 • Lobbyn, Axeltorps hjärta, är vår gemensamma samlingsplats, här samlas vi för aktiviteter och umgänge
 • Lobbyn står alltid öppen för dem som vill titta på tv, lyssna på musik, fika eller bara koppla av framför den öppna brasan
 • Axeltorp är rökfritt inomhus, det är tillåtet att röka utomhus för de boende och deras gäster på särskilt anvisad plats

Aktiviteter

Olika aktiviteter arrangeras regelbundet till exempel musikunderhållning, utomhusaktiviteter, gruppgymnastik, firande av traditionella högtider, högläsning av tidningar och böcker, sällskapsspel med mera. Vi försöker ordna aktiviteter av olika slag, så att alla som vill kan delta i någon form.

Vid högtider och födelsedagar går det bra att fira här. Vår lobby är en utmärkt plats för dessa sammankomster. Möjlighet att låna glas, porslin, bestick och kaffekokare finns.

Mat & Dryck

Dagligen serveras näringsriktig och god husmanskost som tillagas i Axeltorps kök. Till måltiderna serveras mjölk, måltidsdryck eller lättöl. Veckomeny med alternativa rätter erbjuds. Frukosten tillagas och serveras av personalen på avdelningarna. Till eftermiddagskaffet serveras alltid kaka. Varje kväll före sänggående serveras även ett kvällsmål. Givetvis finns det alltid tillgång till kaffe, smörgås, ett glas mjölk eller annat när så önskas.

Vård & Omsorg

På Axeltorp arbetar samtlig personal i ett omvårdnadsteam som tillsammans planerar uppläggningen och utförandet av arbetet inom verksamheten.

Detta ingår bland annat i boendet
• Tvättlappar
• Toalettpapper
• Inkontinenshjälpmedel
• Städutrustning
• Rengöringsmedel
• Tvättmedel
• Tvätt av privata kläder, dock ej handtvätt eller kemtvätt

Omsorg

Vi är bemannade dygnet runt året runt så ni kan alltid nå någon. Nattetid är vi mindre personal, så om ni inte får svar direkt så prova en stund senare. Undersköterskor och vårdbiträde ansvarar för att de boendes dagliga behov tillgodoses.

Kontaktperson
Alla boenden får en egen kontaktperson och är den person som anhöriga oftast har kontakt med gällande de vardagliga rutinerna. Kontaktperson är den som anhöriga kan vända sig till med information och frågor som berör det dagliga livet. Kontaktpersonen kan också ta hand om vissa inköp, ledsagning, efter överenskommelse med de anhöriga.

Ankomstsamtal
Ett ankomstsamtal kommer att genomföras efter inflyttningen. Detta sker tillsammans mellan ansvarig sjuksköterska, kontaktperson, boende och anhöriga

Genomförandeplan
Vid ankomstsamtalet upprättas en genomförandeplan, planen blir ett instrument för att uppfylla de krav, behov och önskemål som den boende har rätt till. Genomförandeplanen utvärderas efter behov dock minst var 6:e månad.

Vård

Sjuksköterska
Sjuksköterskorna nås vardagar mellan 08:00-16:30, övrig tid finns sjuksköterska med beredskap i hemmet. I akuta situationer går det bra att ringa till personalen och be att sjuksköterskan rings upp.

Läkare
Läkare från vårdcentralen i Degeberga har rond på Axeltorp varje vecka. Vid behov av läkarkontakt dagtid vänder vi oss i första hand till vårdcentralen i Degeberga, övrig tid har vi beredskapsdoktor att tillgå. Givetvis finns möjligheten att de boende får behålla sin egen husläkare. Vi följer så långt det är möjligt med som ledsagare vid läkar- och tandläkarbesök.

Rehabilitering
På Axeltorp finns både arbetsterapeut och sjukgymnast anställda på deltid. Dessa deltar i den vårdplanering som kontinuerligt sker samt kommer direkt vid behov. Arbetsterapeut och sjukgymnast ansvarar för de boendes rehabilitering, utprovning samt införskaffande av hjälpmedel, de ansvarar även för personalutbildningar gällande träningsmetoder, hjälpmedelshantering och förflyttningsteknik.

Tandvård
Vid behov av tandläkare anlitas Oral Care eller egen tandläkare. Tandhygienisten gör årligen besök kostnadsfritt.

Tilläggstjänster

Frisörer och fotvårdare kommer regelbundet till Axeltorp. Vi har ett speciellt inrett rum för dessa ändamål.

Personal

Språk

Svenska, Engelska, Rumänska

Kontakt

Organisation

Axeltorp vårdhem AB

Telefonnummer

044-775 23 00

Gatuadress

Degebergavägen 646-80

Postnummer

297 92

Postort

Everöd

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

044-775 23 00

Translate

Tyck till