Christiansro

Östra Boulevarden 1, Kristianstad Karta

Om oss

Välkommen till Christiansro, ett modernt vård- och omsorgsboende beläget i centrala Kristianstad. Verksamheten omgärdas av vackra grönområden, kanalen och i närheten ligger Tivoliparken, affärer och restauranger. I anslutning till Christiansro finns hållplats för linjebuss som tar dig till Kristianstads närområden.

Norlandia är på uppdrag av Kristianstads kommun ansvariga för driften av verksamheten. 

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Verksamheten omfattar 44 lägenheter fördelade på fem våningsplan. Varje plan har mottagningskök, matsal/ vardagsrum och en balkong som vetter mot verksamhetens innergård. I våra gemensamhetsutrymmen umgås vi, intar måltider och genomför aktiviteter. I vår närmiljö erbjuder vi utevistelse och anordnar uteaktiviteter.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

44

Avdelningar

5 plan

Aktiviteter

På Christiansro anordnar vi regelbundet aktiviteter och kulturella evenemang. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro med utevistelse, promenader, gymnastik, bingo och högläsning för att nämna några exempel.

Varje månad presenteras månadens övergripande aktivitetsprogram som är baserat på de boendes behov och önskemål. Programmet redogör även för årets fester och firande av högtider samt besök av lokala föreningar och intresseorganisationer.

Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka egen tid med din kontaktman för individuella aktiviteter. Dina önskemål av individuella aktiviteter skriver du och din kontaktman in i din genomförandeplan.


Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi förbereder måltiderna i våra kök och inför servering skapar omsorgspersonalen en lugn, trivsam och harmonisk måltidsmiljö.

Huvud- och mellanmålen serveras i våningarnas gemensamma matsalar och för dig som önskar äta i din lägenhet kommer vi in med måltiden. Är du intresserad av att baka eller delta under förberedelser såsom dukning är du naturligtvis välkommen att hjälpa till. Vi tillämpar pedagogisk måltid vilket innebär att personalen deltar under måltiderna för att skapa en social och harmonisk atmosfär. Under helgerna sätter vi guldkant på tillvaron för att förhöja stämningen, och naturligtvis firar vi årets högtider och traditioner med traditionsenlig mat och dryck.


Vård & Omsorg

Dygnet runt erbjuder vi en god och individanpassad vård och omsorg och hjälp med dina vardagssysslor. Din kontaktman ansvarar för att du ska trivas på Christiansro samt att din tillvaro utformas så som du önskar.

Vård

Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska genomför vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt.

Verksamhetens arbetsterapeut och fysioterapeut utprovar vid behov hjälpmedel samt utbildar och handleder omsorgspersonalen i ett hälsofrämjande arbetssätt.

Personal

Under ledning av verksamhetschef arbetar omsorgspersonal, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut med vård och omsorg till dig som boende.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

  • Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet

  • ISO 14001, Miljö

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

073-053 10 52

E-post

christiansro.verksamhetschef@norlandia.com​​​​​​​

Kontaktperson

Lotta Orrgren Manthos, verksamhetschef

Gatuadress

Östra Boulevarden 1

Postnummer

291 32

Postort

Kristianstad

Vill du bo här?

För att få en boendeplats på Christiansro krävs ett biståndsbeslut från Kristianstads kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens biståndshandläggare på tel-nummer 044-13 50 00.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

073-053 10 52

Translate

Tyck till