Kolla Äldreboende

Askvägen 25, Kungsbacka Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Boendet som är byggt 2002 ligger i Kungsbacka utanför Göteborg. Här finns stora, ljusa och fräscha lokaler. Runt omkring hittar du fina promenadstråk med parkbänkar. På den grönskande innergården kan du plantera växter och njuta av ditt kaffe. Här finns ett välbesökt äldrecenter som fungerar som dagterapi och som erbjuder olika aktiviteter varje vardag. Exempelvis anordnas bingo, boule, allsång, högläsning eller sittgymnastik. Hit kommer äldre och målar, handarbetar, bakar eller bara fikar. Måndag till fredag ordnas gemensam fika för alla som vill från de olika enheterna.

Inriktning/Profil

Alzheimers Sjukdom

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

På Kolla äldreboende i Kungsbacka finns 71 lägenheter fördelade på två våningar med hiss. Lägenheterna är ljusa och har stora fönster. De är utrustade med kylskåp och diskho samt ett stort handikappvänligt badrum med dusch och wc. Till varje lägenhet finns också ett vindsförråd.

Boendet har stora gemensamma balkonger och gemensamma uteplatser. Här finns också en grönskande innergård där du kan plantera växter och njuta av ditt kaffe.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

71

Avdelningar

Sex, två demensavdelningar och fyra somatiska avdelningar.

Lägenheterna

 • Tre lägenheter är parlägenheter
 • Varje lägenhet är på cirka 37 kvadratmeter
 • De med ett extra rum är 45 kvadratmeter
 • Höj och sänkbar säng ingår och på vissa enheter sängbord
 • Lägenheterna har stort handikappanpassat badrum
 • Telefonjack och antennuttag finns på varje rum
 • Lägenheterna på nedre plan har gemensam uteplats och på andra våningen gemensam balkong

På boendet

 • Varje avdelning har ett gemensamt kök och vardagsrum med TV
 • Tre stora gemensamma balkonger
 • Tre stora gemensamma uteplatser
 • Äldrecenter/ dagterapi. Här erbjuds olika aktiviteter varje vardag

Aktiviteter

På Kolla äldreboende uppmuntrar vi till aktivitet på dina villkor. Lusten till aktivitet varierar från dag till dag. Ena dagen har den enskilde lust att plantera blommor, nästa att spela spel. Alla aktiviteter utgår från dina önskemål och behov.

På Kolla äldreboende erbjuds du gemensamma liksom individuella aktiviteter. Gemensamma aktiviteter erbjuds dagligen både på äldrecenteret Skutan liksom på respektive enhet.

Boendet har gymnastiksal för träning samt ett aktivitetsrum för målning etc.

Minst en gång per månad anordnas underhållning. Högtider firas traditionsenligt och då och då bryts vardagen av med fest.

Varje vecka erbjuds du en timme ”kontaktmannatid” med din kontaktman, att disponera så som du önskar. Exempel på andra aktiviteter är: promenader, gemensamt förmiddagskaffe på Skutan (äldrecenter), bingo, gudstjänst, högläsning, frågesport, boule, bakning, pussel och dans. Träning efter rehab plan som gjorts av fysioterapeut (sjukgymnast) och arbetsterapeut som till exempel gångträning eller styrketräning.

Mat & Dryck

På Kolla i Kungsbacka vill vi att måltiderna ska tillhöra en av dagens höjdpunkter. Vi strävar efter att ordna måltiderna tillsammans, personal och boende, för att ta fasta på gemenskapen och måltidernas sociala sammanhang. Måltiderna serveras i en trevlig och stillsam miljö. Maten äts gemensamt i matsalen eller enskilt i den egna lägenheten. Till lunch serveras efterrätt. Det är vanligt att medarbetare bakar till fikastunden. Vid högtider erbjuder vi anpassade maträtter.

Du får gärna delta i de flesta moment under matlagningen, såsom att duka eller röra i en sås. Konceptet ger en hemlik och igenkännande miljö, där dofter och skramlet från kastruller i köket stimulerar aptiten.

Maten planeras, tillagas och bereds på boendet. Undantaget är de måltider som innehåller obehandlat kött, fisk eller fågel. Dessa livsmedel förbereds i tillagningskök innan det värms upp och bereds i boendets enhetskök. 

Vi tar till oss dina synpunkter gällande maten och måltidsmiljön. Hos oss har du möjlighet att påverka.

Dryck
Till måltiderna serveras: mineralvatten och bordsvatten, lättöl, måltidsdryck eller mjölk. Vi hjälper till att servera vin och liknande om du önskar.

Var lagas maten?

 • Kungsbacka kommun (lunch och kvällsmat)
 • Övriga råvaror köps från Menigo

Vård & Omsorg

På Kolla i Kungsbacka ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du har behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål.

Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser till dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar, utifrån den samlade bilden, ditt stöd. När du flyttar in hos oss blir du tilldelad en kontaktman. Tillsammans upprättar ni en genomförandeplan som följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell utifrån dina behov.

Omsorg

I omvårdnaden ingår mat, tvätt, städning, hjälp med personlig hygien. Medarbetare finns tillgängliga dygnet runt.

Vård

Sjuksköterska finns på plats dagtid måndag–fredag kl. 08:00–16:00. Övrig tid finns joursköterska. Läkaren kommer till huset 1 - 2 gånger per vecka. Patientansvarig sjuksköterska bokar läkarens hembesök.

Rehabilitering
Tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut finns. Rehabiliteringen bedöms och planeras individuellt. Vissa aktiviteter, som sittgymnastik, sker i grupp.

Tilläggstjänster

Hos oss kan du köpa ett Komfortpaket. I detta ingår: avfallspåsar, tvättlappar, toalettpapper, rengöringsmedel för golv och toalett, tvättkräm för personlig hygien och tvätt och sköljmedel. Paketet kostar 175 kr/månad.

Personal

Hos oss finns en verksamhetschef, en verksamhetskoordinator, en aktivitetschef och fyra kvalitetscoacher. Vår personal är undersköterskor samt vårdbiträden.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Certifieringar

Kvalitetscertifierade enligt det internationella systemet ISO 9001: 2008.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

070 000 97 67

Kontaktperson

Ann Freed , tf verksamhetschef

Gatuadress

Askvägen 25

Postnummer

434 31

Postort

Kungsbacka

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

070 000 97 67

Translate

Tyck till