Kolla Äldreboende

Askvägen 25, Kungsbacka Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Kolla vård- och omsorgsboende består av både demens- och omvårdnadsboende i stora, ljusa och fräscha lokaler. Boendet är beläget i ett lugnt villaområde i Kungsbacka med närhet till Onsalafjorden.

Boendet ligger i ett lugnt, nybyggt villaområde med närhet till Onsalafjorden i Kungsbacka. Här finns fina promenadstråk med parkbänkar i grönskan. Det finns bra kommunikationer med en buss som stannar utanför dörren och närhet till ett stort köpcentrum.

På den grönskande innergården kan de boende tillsammans med personal plantera växter och njuta av sitt för- och eftermiddagskaffe. Det finns tre stora gemensamma balkonger och tre stora gemensamma uteplatser.


Inriktning/Profil

Alzheimers Sjukdom

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Närhet till Onsalafjorden, de lättillgängliga promenadstråken och med enkla kommunikationer till samhällets övriga service gör att Kolla äldreboende är en bra plats att bo på.

På Kolla finns 71 lägenheter fördelade på två våningar med hiss. Sammanlagt finns det sex enheter för demensboende och omvårdnadsboende. Alla lägenheter är om cirka 37 kvm, är ljusa, fina och med många fönster. De är även utrustade med kylskåp och diskho samt ett stort handikappvänligt badrum med dusch och wc. Till varje lägenhet finns också ett vindsförråd.

Det finns tre stora gemensamma balkonger och tre stora gemensamma uteplatser. På Kolla har vi också en grönskande innergård där de boende tillsammans med personal kan plantera växter och njuta av sitt för- och eftermiddagskaffe och med möjlighet att grilla.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

71

Avdelningar

6

Aktiviteter

Det är viktigt att personer med demenssjukdom fortsätter att vara aktiva och att det finns stöd att klara vardagliga göromål så länge som möjligt.

Aktiviteterna måste utgå från varje persons vanor och val. Glädje och välbefinnande i aktiviteterna är också viktigt. För att motverka oro och andra obehagliga upplevelser får den demenssjuka tillfälle att uppleva nöje och lustfylldhet. Det kan ske på olika sätt – musik, dans eller kontakt med djur och barn kan vara källor till glädje.

Äldrecenter med dagterapi
På Kolla har vi ett välbesökt äldrecenter som fungerar som dagterapi. Här erbjuds olika aktiviteter varje vardag. Det kan vara bingo, boule, allsång, högläsning eller sittgymnastik. Du kan komma hit och måla, handarbeta, baka eller bara fika. Klockan 10.30 måndag-fredag ordnas gemensam fika för alla som vill komma från de olika enheterna.

Underhållning och föreläsningar
Äldrecentret anordnar även grillfester och utflykter till bland annat Tjolöholms slott, och dagsutflykter till havet med fika. Det bjuds på musikunderhållning med lokala trubadurer och körer. För den intresserade så hålls även regelbundna föreläsningar på olika teman. Till äldrecentret är även pensionärer som bor i närområdet välkomna.

Se film om aktivterna på våra äldreboenden

Ung Omsorg
Vi har också besök av Ung Omsorg. Det är ungdomar som kommer till boendet på helger och lov för att umgås med de äldre och sätta extra guldkant på tillvaron.

Se filmen om hur Ung Omsorg skapar meningsfulla möten mellan generationer på Vardagas äldreboenden

Mat & Dryck

Hör Vardagas måltidschef Ola berätta om maten på våra äldreboenden

Personal

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

073-425 94 38

Kontaktperson

Inger Bergstedt , verksamhetschef

Gatuadress

Askvägen 25

Postnummer

434 31

Postort

Kungsbacka

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Du får gärna boka en visning på plats eller digitalt (via Facetime eller Whatsapp) av vårt fina boende. Säkert och enkelt. Välkommen!

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

073-425 94 38

Translate

Tyck till