Om oss

Kassakroken är beläget vid hamnbassängen nära havet i de centrala delarna av Landskrona stad, intill Citadellets slottspark som erbjuder fina promenadstråk.

Höjdpunkter
- Centralt nära slottspark och hav
- Kompetent och erfaren personal
 

Se gärna filmen om Forenede Cares hemtrevliga äldreboenden.

Organisation
Organisation form
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
41
Avdelningar
4
Lägenheterna
Lägenheterna är ca 30-52 kvm och består av ett rum med mindre köksdel med kylskåp, frysutrymme och spisplattor.
Toalett med dusch
Två garderober, medicinskåp, värdeskåp och säkerhetsbox
Du möblerar och inreder själv din lägenhet
Säng ingår
Trygghetslarm finns
Telefon finns möjlighet att koppla in
TV finns möjlighet att koppla in
TV-licens ingår
Hemförsäkring tecknas av hyresgäst
På boendet
Varje våningsplan har gemensamma kök med matsal, vardagsrum och rymlig inglasad balkong som vetter mot en grönskande innergård.

Aktiviteter

Leva Livet-koncept
Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Vi arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester med mera.

Vad vi gärna hittar på
Vi går gärna ut i Citadellets slottspark som erbjuder promenadstråk ner till havet. Vi åker på utflykter i vår Forenede Care buss och på cykelturer. Boulebana i vår trädgård erbjuder möjlighet till bocciatävlingar.

Delta i våra råd
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Mat & Dryck

Dagens bästa stund
Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.

Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.

Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Var lagas maten?
Dafgårds

Vård & Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.

Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Personal

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.

Här arbetar:
- omvårdnadspersonal, som finns tillgänglig dygnet runt
- gruppledare
- aktivitetsansvariga
- arbetsterapeut
- sjukgymnast/fysioterapeut
- sjuksköterskor
- verksamhetschef

Språk
Svenska

Kvalitet

Vår målsättning är att leverera en mycket god vård och omsorg. Vi arbetar aktivt med kvalitetsfaktorer för äldreomsorgen. Forenede Care har tydliga rutiner för hur hälso- och sjukvårdsarbetet ska bedrivas och vi följer löpande våra resultat i nationella kvalitetsregister. Förbättringsarbetet är systematiskt och vi arbetar aktivt med att följa upp, utvärdera och förbättra våra verksamheter.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Berit Krömmelbein, verksamhetschef
Gatuadress
Parkgatan 6
Postnummer
261 30
Postort
Landskrona
Vill du bli kund hos oss?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Forenede Care Kassakroken.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Kassakroken

Landskrona kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.