Skiftesvägens äldreboende

Skiftesvägens äldreboende 2A, Landskrona Karta

Om oss

Skiftesvägen är ett äldreboende som vänder sig till personer med en demenssjukdom. För oss är det viktigt att fylla våra boendens dag med innehåll. Vårt mål är att våra boenden ska känna en förväntan inför vad som kommer att hända under dagen. Därför är vi stolta över att varje dag kunna erbjuda olika aktiviteter.

Vi utgår alltid från individen, alla ska ha möjlighet att vara med men kanske inte alltid på samma villkor. Alla kanske inte deltar lika länge eller på samma sätt. För oss finns det inga begränsningar bara möjligheter för att hitta saker som varje individ mår bäst av.


Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

På skiftesvägen är lägenheterna ljusa och rymliga med stort badrum med dusch och toalett. Samtliga lägenheter har kylskåp och uttag för kaffekokare. Avdelningarna har gemensamma kök med matsal, vardagsrum och en rymlig balkong. Det finns en stor härlig trädgård där vi gärna umgås. Vi har två vinterträdgårdar där vi bland annat brukar ha gymnastik och vernissage.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

58

Avdelningar

4

Lägenheterna

 • Cirka 33-40 kvm
 • Stort badrum med dusch och toalett
 • Trinett, med kylskåp och skåp
 • Säng med madrass ingår
 • Garderober
 • Uttag för tv och telefon
 • Wifi
 • Stora fönster med fin utsikt

På boendet

 • Kök, matsal, vardagsrum och en rymlig balkong på varje enhet
 • Fin trädgård
 • Två vinterträdgårdar

Aktiviteter

Vi lägger stor vikt vid att skapa en meningsfull, trygg och aktiv vardag. Hos oss har alla möjlighet att delta i någon typ av aktivitet, men kanske inte alltid på samma villkor.

Då Skiftesvägen är ett boende för personer med en demenssjukdom är många aktiviteter anpassade utefter de boendes behov och förmågor. Om man känner en oro i kroppen kan en promenad göra gott, eller om man behöver lugn och ro kan man sitta ner och läsa en tidning tillsammans med någon i personalen.

Varje dag finns det möjlighet att delta i två aktiviteter, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Skiftesvägen är ett levande hus vilket innebär att varje månad är det en avdelning som ansvarar för aktiviteterna på boendet. På så vis hittar vi på mycket tillsammans och lär känna varandra.

Exempel på aktiviteter kan vara promenader, gymnastik, bingo, olika samtalsteman, besök av musiker som spelar musik som våra boenden önskar. Vi bakar ofta kaffebröd till eftermiddagsfikan. Vi brukar få besök från Friluftsfrämjandet som pratar om de olika årstiderna. Det finns också möjlighet att hitta på något tillsammans med sin kontaktman, då är det den boende som bestämmer vad de ska göra.

Med Attendobussen gör vi olika utflykter som att besöka Helsingör och Ullared. Vi anordnar även större fester som midsommar- och julfirande.

Mat & Dryck

Måltiden är en viktig del av dagen för de boende på Attendo Skiftesvägen. Lunch och kvällsmat levereras från Dafgård och tillagas i köket av köksbiträdena på respektive avdelning. Ibland lagar vi också mat från grunden som gratänger, pannkakor och bröd till soppan.

Vi lägger stor vikt vid att skapa en trevlig måltidsmiljö med en behaglig atmosfär genom fin dukning och med lugn och ro. För att göra skillnad på vardag och helg dukar vi extra fint på helgerna och under högtiderna.

Vi serverar gärna hembakat till eftermiddagskaffet vilket sprider härliga dofter som stimulerar aptiten. Kosten är varierande och följer årstiderna.


Var lagas maten?

Dafgård

Vård & Omsorg

Kontaktperson
Hos oss får du en kontaktman vid inflyttning som har det övergripande ansvaret för att erbjuda en individuellt anpassad omsorg, som upprättar genomförandeplan tillsammans med dig samt värnar det lilla extra om dig. 

Omsorg

Vi har mindre boendegrupper och försöker se till att du träffar samma personal så ofta som möjlig för ditt välbefinnande och din trygghet. 

Vård

Hos oss finns två omvårdnadsansvariga sjuksköterskor på plats varje vardag. Kvällar och helger har vi tillgång till sjuksköterskor. Vårdplanering och omvårdnadsträffar följs upp med jämna mellanrum på våra teamträffar. 

En vårdcentral är knuten till oss och läkare kommer vid behov.

Arbetsterapeut och sjukgymnast kommer en gång i veckan och vid behov.

Tandläkare besöker oss regelbundet och kan utföra de flesta behandlingar på plats.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvårdsterapeut har möjlighet att komma till oss på Skiftesvägen. 

Personal

Verksamheten är bemannad dygnet runt och våra medarbetare består av undersköterskor, sjuksköterskor, lokalvårdare, köksbiträden, en äldrepedagog och en verksamhetschef. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns knutna till Attendo Skiftesvägen.

Majoriteten av våra undersköterskor har en vidareutbildning inom demenssjukdomar och BPSD. En sjuksköterska är certifierad utbildare inom BPSD.

Språk

Svenska, Bosniska, Polska, Serbiska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kvalitetsregister

Skiftesvägen arbetar utifrån flera olika kvalitetsregister där BPSD ingår som ett av dem. BPSD står för beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom. Det innebär att teamet träffas regelbundet och tillsammans skapar vi individuella vårdåtgärdsplaner samt bemötandeplaner så att varje enskild brukare ska bemötas på det sätt som passar den bäst!

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0721- 43 50 13

Kontaktperson

Angelique Nåvall Palm

Gatuadress

Skiftesvägens äldreboende 2A

Postnummer

261 53

Postort

Landskrona

Vill du bo här?

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan. Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss gärna för att se våra verksamheter. När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare. Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0721- 43 50 13

Translate

Tyck till