Högsätra vård- och omsorgsboende

Högsätravägen 4A och 4B , Lidingö Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

På Högsätra låter vi musik, sång, dans och andra konstnärliga uttryck vara en del av vardagen. Kulturella upplevelser och aktiviteter är vår specialitet.

Utanför entrén har vi promenadstråk som leder till sköna grönområden i närheten. Våra rymliga balkonger och trädgården bidrar också till att det är lätt att komma ut.

Högsätra är ett modernt boende för personer med omvårdnadsbehov och personer med demenssjukdom. Här finns 60 fina lägenheter med utsikt över området och de gemensamma utrymmena inbjuder till trivsamma måltider och trevlig samvaro.

Vi är Silviahemscertifierade vilket innebär att alla som arbetar här är utbildade i demensvård med målsättningen: högsta möjliga livskvalitet för personen med demenssjukdom och de anhöriga.

Meningsfulla dagar och god livskvalitet för alla som bor på Högsätra vård- och omsorgsboende är målet vi strävar mot. Välkommen!


 

Organisation

Lidingö stad

Organisationsform

Kommunal

Driftsform

Egen regi

Boendet

Högsätra ligger i ett lugnt område vid Lidingö sjukhus. Det är lätt att komma på besök hit då flera busslinjer stannar utanför vår entré. Om man kommer i bil finns det parkeringsplatser utanför huset.

Det känns modernt och välkomnande hos oss. Du har tillgång till gemensamma rum som matsal, tv-rum, olika sittgrupper och uteplatser. Våra lokaler är nyligen renoverade och inredda med sköna och stilfulla möbler. Vid större evenemang har vi tillgång till en samlingssal i huset.

Utanför entrén har vi promenadstråk som leder till sköna grönområden i närheten. Vi promenerar till ängen och följer naturens årstidsväxlingar. Våra rymliga balkonger och trädgården bidrar också till att det är lätt att komma ut.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

60

Avdelningar

Sex avdelningar fördelade på tre våningsplan.

Lägenheterna

 • Ett rum om 15-30 kvadratmeter med trinettkök
 • Stort badrum
 • Höj- och sänkbar säng och sängbord håller vi med
 • Du tar med dig de möbler och den inredning du önskar för att skapa en personlig prägel
 • Klädkammare eller garderob
 • Taklyft
 • Larm så att du kan kalla på hjälp dygnet runt

På boendet

 • Trädgård med uteplats
 • Gemensamt kök och allrum
 • På varje våningsplan finns tillgång till en stor balkong och en inglasad balkong
 • Tillåter husdjur på besök

Hyra

6 000 - 7 000 kr/mån

Aktiviteter

På Högsätra låter vi musik, sång, dans, litteratur och andra konstnärliga uttryck vara en del av vardagen. Kulturella upplevelser och aktiviteter är meningsbärande i våra liv och bidrar till livskvalitet, gemenskap och välbefinnande. Vår verksamhetssamordnare, som har både konstnärlig och terapeutisk utbildning, leder varje vecka olika kulturella aktiviteter. Sjukgymnast, arbetsterapeut, aktivitetsombud och volontärer bidrar också till ett rikt utbud av aktiviteter.

En gång per månad erbjuder vi underhållning av någon artist och lika ofta kommer Lidingö församling och håller andakt. Under Lidingö kulturvecka som äger rum i november arrangerar vi extra många konserter och underhållning inom olika konstformer.

Vi lägger även stor vikt vid individuella aktiviteter anpassade efter varje individs önskemål och dagsform. Med de individuella aktiviteterna strävar vi efter att möta varje boendes sociala, psykiska och existentiella behov.

Här hittar du vårt aktivitetsschema.
 

Mat & Dryck

Måltiderna är ofta dagens höjdpunkter. Näringsriktig och vällagad mat är viktigt men också en känsla av samvaro, lugn och trivsel. Vi tar god tid på oss vid måltiderna och genom småprat eller rogivande musik vill vi skapa en hemlik miljö där du kan uppleva välbefinnande. Personalen sitter med och är delaktig i samvaron. Du kan också välja att äta i din egen lägenhet.

Frukosten väljer du själv när du vill äta och lunch och middag serveras på bestämda tider. Du kan alltid välja mellan två olika maträtter, för den som önskar serveras dessert. Mellan måltiderna serveras mellanmål utifrån eget önskemål.

Vi bakar gärna på avdelningen och tar då ofta hjälp av våra boende. Som anhörig är du alltid välkommen på en kopp kaffe.

Vi dukar fint och låter årstider och högtider återspeglas i dukningen. Vi skiljer på vardag och helg och firar traditionsenligt de stora helgerna jul, nyår, påsk och midsommar. Kräftskivan varje år brukar vara mycket uppskattad.

Här kan du ta del av veckan meny.

Var lagas maten?

Maten lagas av Sodexo som har eget kök på Högsätra

Vård & Omsorg

Vi bedriver vård och omsorg för den som behöver hjälp dygnet runt samt demensvård för den som drabbats av demenssjukdom.

Demensvård
Sedan 2015 är Högsätra vård- och omsorgsboende Silviahemcertifierat. Det innebär att alla anställda hos oss genomgår utbildning för att kunna möta de demenssjuka och deras anhöriga på bästa sätt. Målet med certifieringen är att införa ett helhetsperspektiv i vården och omsorgen om de demenssjuka, men också att stimulera medarbetarna till fortsatt och kontinuerlig kompetensutveckling och regelbunden reflektion. Silviahemmet gör årliga uppföljningar och ställer då vissa krav för att vi ska få behålla vår certifiering. Det hjälper oss att hålla vår kunskap och kompetens aktuell och relevant.

Omsorg

Hos oss har du omsorgspersonal dygnet runt, även nattpersonalen är placerad på ditt plan och finns nära.

Vård

Varje enhet har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Sjuksköterskan har det dagliga omvårdnadsansvaret för att medicinskt förebygga, utreda och i samråd med läkare behandla sjukdomar och besvär. Läkare finns på plats en gång i veckan och vid behov.

Rehabilitering
Sjukgymnast och arbetsterapeut finns hos oss varje måndag till fredag.

Tandvård
Till boendet kommer tandläkare och tandhygienist.

Tilläggstjänster

Inom Högsätrahuset finns tillgång till hårvård och fotvård. Vi hjälper dig gärna att boka tid och komma dit om du vill.

Personal

På Högsätra finns ca 90 medarbetare (alla anställningsformer). Två enhetschefer leder verksamheten och det finns en samordnare på varje våningsplan.

Varje boende har ett personligt vårdteam omkring sig anpassat efter det specifika vårdbehovet. Sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut och undersköterskor följer kontinuerligt upp varje enskild person och anpassar vården allteftersom behovet förändras.

Kontaktman
När du flyttar in hos oss får du en kontaktman. Denne har en fördjupad kunskap om dig och din livssituation och informerar övriga i teamet om eventuella förändringar - allt för att du ska få en optimal vård och omsorg och uppleva en meningsfull tillvaro. Kontaktmannen har regelbunden kontakt med dina anhöriga på det sätt ni önskar. Du och dina anhöriga är viktiga för oss och vi ser oss gärna som ett gemensamt team. 
 

Språk
Alla som jobbar på Högsätra talar svenska. Vi har medarbetare med ursprung i olika länder som dessutom kan tala: arabiska, engelska, eritreanska, filipino, finska, persiska, somaliska, spanska, thai och tigrinja.

Kompetensutveckling

Personalen får kontinuerlig utbildning och för varje medarbetare läggs en individuell kompetensplan upp.

Språk

Svenska, Arabiska, Engelska, Eritreanska, Filipino, Finska, Persiska, Somaliska, Spanska, Thai, Tigrinja

Kvalitet

För att ligga i framkant när det gäller äldrevård arbetar vi systematiskt med utveckling och kompetenshöjning. Vi finns för våra kunder och försöker hela tiden förbättra oss. Vi använder oss av Senior alert, det nationella kvalitetsregistret för vård och omsorg, vi registrerar information i Palliativa registret och följer upp bedömningarna av vårt boende i Socialstyrelsens öppna jämförelser.

Kvalitetsuppföljning är centralt, och vi tar till oss varje synpunkt och klagomål. Det går att framföra dessa direkt till personal eller genom att fylla i avsedd blankett och lämna in.

Certifieringar

Högsätra vård- och omsorgsboende är Silviahemcertifierat

Kontakt

Organisation

Lidingö stad

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-731 37 18

Kontaktperson

Josefin Vahlström

Gatuadress

Högsätravägen 4A och 4B

Postnummer

181 58

Postort

Lidingö

Vill du bo här?

För att ansöka om plats ska du kontakta biståndshandläggaren i Lidingö kommun. Du är naturligtvis välkommen att besöka oss för att bilda dig en egen uppfattning om hur det är att bo här.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-731 37 18

Translate

Tyck till