Högsätra vård- och omsorgsboende

Högsätra vård- och omsorgsboende

Högsätravägen 4A och 4B, Lidingö Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

På Högsätra låter vi musik, sång, dans och andra konstnärliga uttryck vara en del av vardagen. Kulturella upplevelser och aktiviteter är vår specialitet.

Utanför entrén har vi promenadstråk som leder till sköna grönområden i närheten. Våra rymliga balkonger och trädgården bidrar också till att det är lätt att komma ut.

Högsätra är ett modernt boende för personer med omvårdnadsbehov och personer med demenssjukdom. Här finns 60 fina lägenheter med utsikt över området och de gemensamma utrymmena inbjuder till trivsamma måltider och trevlig samvaro.

Vi är Silviahemscertifierade vilket innebär att alla som arbetar här är utbildade i demensvård med målsättningen: högsta möjliga livskvalitet för personen med demenssjukdom och de anhöriga.

Meningsfulla dagar och god livskvalitet för alla som bor på Högsätra vård- och omsorgsboende är målet vi strävar mot. Välkommen!

 

Organisation
Organisation form
Kommunal
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Stockholms kommun
Hägersten Älvsjö
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Norrmalm
Spånga Tensta
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck
Rinkeby Kista
Östermalm
Solna kommun
Täby kommun

Boendet

Allmän beskrivning

Högsätra ligger i ett lugnt område vid Lidingö sjukhus. Det är lätt att komma på besök hit då flera busslinjer stannar utanför vår entré. Om man kommer i bil finns det parkeringsplatser utanför huset.

Det känns modernt och välkomnande hos oss. Du har tillgång till gemensamma rum som matsal, tv-rum, olika sittgrupper och uteplatser. Våra lokaler är nyligen renoverade och inredda med sköna och stilfulla möbler. Vid större evenemang har vi tillgång till en samlingssal i huset.

Utanför entrén har vi promenadstråk som leder till sköna grönområden i närheten. Vi promenerar till ängen och följer naturens årstidsväxlingar. Våra rymliga balkonger och trädgården bidrar också till att det är lätt att komma ut.

 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
60
Avdelningar
Sex avdelningar fördelade på tre våningsplan.
Lägenheterna
Ett rum om 15-30 kvadratmeter med trinettkök
Stort badrum
Höj- och sänkbar säng och sängbord håller vi med
Du tar med dig de möbler och den inredning du önskar för att skapa en personlig prägel
Klädkammare eller garderob
Taklyft
Larm så att du kan kalla på hjälp dygnet runt
På boendet
Trädgård med uteplats
Gemensamt kök och allrum
På varje våningsplan finns tillgång till en stor balkong och en inglasad balkong
Tillåter husdjur på besök
Hyra
6000 - 7000 kr/mån

Aktiviteter

På Högsätra låter vi musik, sång, dans, litteratur och andra konstnärliga uttryck vara en del av vardagen. Kulturella upplevelser och aktiviteter är meningsbärande i våra liv och bidrar till livskvalitet, gemenskap och välbefinnande. Vår verksamhetssamordnare, som har både konstnärlig och terapeutisk utbildning, leder varje vecka olika kulturella aktiviteter. Sjukgymnast, arbetsterapeut, aktivitetsombud och volontärer bidrar också till ett rikt utbud av aktiviteter.

En gång per månad erbjuder vi underhållning av någon artist och lika ofta kommer Lidingö församling och håller andakt. Under Lidingö kulturvecka som äger rum i november arrangerar vi extra många konserter och underhållning inom olika konstformer.

Vi lägger även stor vikt vid individuella aktiviteter anpassade efter varje individs önskemål och dagsform. Med de individuella aktiviteterna strävar vi efter att möta varje boendes sociala, psykiska och existentiella behov.
 

Mat & Dryck

Måltiderna är ofta dagens höjdpunkter. Näringsriktig och vällagad mat är viktigt men också en känsla av samvaro, lugn och trivsel. Vi tar god tid på oss vid måltiderna och genom småprat eller rogivande musik vill vi skapa en hemlik miljö där du kan uppleva välbefinnande. Personalen sitter med och är delaktig i samvaron. Du kan också välja att äta i din egen lägenhet.

Frukosten väljer du själv när du vill äta och lunch och middag serveras på bestämda tider. Du kan alltid välja mellan två olika maträtter, för den som önskar serveras dessert. Mellan måltiderna serveras mellanmål utifrån eget önskemål.

Vi bakar gärna på avdelningen och tar då ofta hjälp av våra boende. Som anhörig är du alltid välkommen på en kopp kaffe.

Vi dukar fint och låter årstider och högtider återspeglas i dukningen. Vi skiljer på vardag och helg och firar traditionsenligt de stora helgerna jul, nyår, påsk och midsommar. Kräftskivan varje år brukar vara mycket uppskattad.

Vård & Omsorg

Vi bedriver vård och omsorg för den som behöver hjälp dygnet runt samt demensvård för den som drabbats av demenssjukdom.

Demensvård
Sedan 2015 är Högsätra vård- och omsorgsboende Silviahemcertifierat. Det innebär att alla anställda hos oss genomgår utbildning för att kunna möta de demenssjuka och deras anhöriga på bästa sätt. Målet med certifieringen är att införa ett helhetsperspektiv i vården och omsorgen om de demenssjuka, men också att stimulera medarbetarna till fortsatt och kontinuerlig kompetensutveckling och regelbunden reflektion. Silviahemmet gör årliga uppföljningar och ställer då vissa krav för att vi ska få behålla vår certifiering. Det hjälper oss att hålla vår kunskap och kompetens aktuell och relevant.

Omsorg

 

Hos oss har du omsorgspersonal dygnet runt, även nattpersonalen är placerad på ditt plan och finns nära.

Vård

 

Varje enhet har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Sjuksköterskan har det dagliga omvårdnadsansvaret för att medicinskt förebygga, utreda och i samråd med läkare behandla sjukdomar och besvär. Läkare finns på plats en gång i veckan och vid behov.

 Rehabilitering
Sjukgymnast och arbetsterapeut finns hos oss varje måndag till fredag.

Tandvård
Till boendet kommer tandläkare och tandhygienist.

Tilläggstjänster

Inom Högsätrahuset finns tillgång till hårvård och fotvård. Vi hjälper dig gärna att boka tid och komma dit om du vill.

Personal

På Högsätra finns ca 90 medarbetare (alla anställningsformer). Två enhetschefer leder verksamheten och det finns en samordnare på varje våningsplan.

Varje boende har ett personligt vårdteam omkring sig anpassat efter det specifika vårdbehovet. Sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut och undersköterskor följer kontinuerligt upp varje enskild person och anpassar vården allteftersom behovet förändras.

Kontaktman
När du flyttar in hos oss får du en kontaktman. Denne har en fördjupad kunskap om dig och din livssituation och informerar övriga i teamet om eventuella förändringar - allt för att du ska få en optimal vård och omsorg och uppleva en meningsfull tillvaro. Kontaktmannen har regelbunden kontakt med dina anhöriga på det sätt ni önskar. Du och dina anhöriga är viktiga för oss och vi ser oss gärna som ett gemensamt team. 

 Språk
Alla som jobbar på Högsätra talar svenska. Vi har medarbetare med ursprung i olika länder som dessutom kan tala: arabiska, engelska, eritreanska, filipino, finska, persiska, somaliska, spanska, thai och tigrinja.

Kompetensutveckling

Personalen får kontinuerlig utbildning och för varje medarbetare läggs en individuell kompetensplan upp.

Kvalitet

För att ligga i framkant när det gäller äldrevård arbetar vi systematiskt med utveckling och kompetenshöjning. Vi finns för våra kunder och försöker hela tiden förbättra oss. Vi använder oss av Senior alert, det nationella kvalitetsregistret för vård och omsorg, vi registrerar information i Palliativa registret och följer upp bedömningarna av vårt boende i Socialstyrelsens öppna jämförelser.

Kvalitetsuppföljning är centralt, och vi tar till oss varje synpunkt och klagomål. Det går att framföra dessa direkt till personal eller genom att fylla i avsedd blankett och lämna in.

Certifieringar
Högsätra vård- och omsorgsboende är Silviahemcertifierat.
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Kontaktperson
Enhetschef: Catrin Östergren
Bitr. enhetschef: Gerda Fransson
Gatuadress
Högsätravägen 4A och 4B
Postnummer
181 58
Postort
Lidingö
Vill du bli kund hos oss?

För att ansöka om plats ska du kontakta biståndshandläggaren i Lidingö kommun. Du är naturligtvis välkommen att besöka oss för att bilda dig en egen uppfattning om hur det är att bo här.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Högsätra vård- och omsorgsboende

Lidingö kommun

Söker du jobb?

Kolla in karriärsajten . Här kan du läsa mer om Lidingö stad som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.

 

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.