Siggebogården

Om oss

Siggebogården ligger i lugna Torsvik, nära Lidingö centrum med ett stort utbud av affärer och service. I närområdet finns både villor och bostadshus. Under lång tid har Siggebogården varit ett boende där både de äldre och personalen trivs. Många har jobbat här länge vilket gör att det finns en stabilitet i huset och i personalgruppen.

Siggebogården är Silviahemcertifierad vilket innebär att all personal, från vaktmästare till enhetschef, genomgått en utbildning inom demensvård.

Vi satsar på god vård och omsorg i kombination med ett utbud av aktiviteter som passar alla oavsett funktionshinder. Bakning, påtande i trädgården och underhållning som vi njuter av - allt detta gör att Siggebogården känns som ditt riktiga hem.

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Stockholms kommun
Hägersten Älvsjö
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck
Solna kommun
Täby kommun

Boendet

Allmän beskrivning

Siggebogården renoverades senast 2015 och både rummen och enheterna är ljusa och fräscha. På några av enheterna finns det inslag av Josef Frank-inredning, bland annat fondtapeter.

I anslutning till Siggebogården finns promenadväg. Varje enhet har tillgång till antingen en trevlig balkong, altan eller uteplats. Vi har dessutom en vinterträdgård som används både för daglig samvaro och till festligare tillfällen. Vinterträdgården går även att boka för att exempelvis fira födelsedagar.

Avdelningar
Här finns totalt 107 platser fördelade på fem byggnader.
Lägenheterna
21-25 kvadratmeter stora
Trinettkök
Eget stort badrum
Fransk balkong
Taklyft
Höj- och sänkbar säng med tillhörande sängbord ingår
Tv-uttag med basutbud från ComHem
Telefonuttag
På boendet
Kiosk
Flera uteplatser och balkonger
Vinterträdgård
Rosenträdgård
Egen matsal och vardagsrum på varje enhet
Stor samlingssal
Samtalsrum
En träningslokal där det även finns flera vävstolar
Centralkök

Aktiviteter

Underhållande aktiviteter som skapar mening och trivsel är viktigt. Vi anordnar ofta underhållning i vår gemensamma samlingssal. På somrarna tillbringar vi tiden i Rosenträdgården och vintertid i Vinterträdgården.

Varje tisdag finns möjlighet till sittgymnastik i samlingssalen. Det är ett ypperligt tillfälle att få sträcka på armar och ben till medryckande musik. Vi har även en årlig hattparad, trädgårdsfest, julbasar, motionsloppet Siggebogården runt och den årliga kräftskivan.

Högtider och fest
På Siggebogården arbetar en person med fokus på att anordna olika aktiviteter. Hon ser till att de planeras och genomförs och försöker få så många som möjligt att vara delaktiga. Vi firar alla svenska högtider, och även de som kommit till Sverige på senare tid som Alla hjärtans dag och Halloween. Vi ordnar också underhållning med dans och musik i samlingssalen.

Frivilligorganisationer
Vi jobbar aktivt med frivilligorganisationer som Röda korset, enskilda frivilliga och Lidingö församling som kommer till oss för att knyta nya kontakter, filosofera om livet, gå med på promenad, bjuda på högläsning och annat.

Här hittar du vårt aktivitetsschema.

Mat & Dryck

På Siggebogården tycker vi att måltiderna är viktiga och därför försöker vi alltid skapa en trevlig social samvaro kring matbordet med hemkänsla. Vi dukar fint efter årstid och högtid och gör skillnad på vardag och helg. På helgerna tar vi fram de vita dukarna och de fina vinglasen.

Måltiderna
Frukosten väljer du själv när du vill äta och lunch och middag serveras på bestämda tider. Efter varje lunch och middag serveras en dessert för den som önskar. Du kan alltid välja mellan två olika maträtter eller önska något speciellt som du är sugen på. Mellan måltiderna, oavsett tid på dygnet, finns det alltid möjlighet till mellanmål utifrån eget önskemål.

Du bestämmer själv om du vill äta tillsammans med de övriga boende på enheten eller om du vill äta i din egen lägenhet. Personal sitter alltid med under måltiderna som stöd och för social samvaro. Traditioner är viktiga och firas självklart med traditionsenlig mat.

 

Vård & Omsorg

Vi bedriver vård och omsorg för den som behöver hjälp dygnet runt samt demensvård för den som drabbats av demenssjukdom.

Demensvården
Vi arbetar utifrån de nationella riktlinjerna kring demensvård vilket bland annat handlar om att se till hela människan, inte bara sjukdomen. Varje persons resurser ses och tas hand om. Det är viktigt att komma ihåg att vi alla är olika.

Omsorg

Omsorgspersonal finns tillgänglig dygnet runt.

Vård

Läkare finns på plats en till två gånger i veckan. Vi har tillgång till sjuksköterska och varje enhet har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Arbetsterapeut och sjukgymnast finns hos oss varje måndag till fredag.

 Tandvård
Oral Care besöker oss och gör hälsobedömningar.

Tilläggstjänster

Samarbete med frisör och fotvård.

Personal

Teamet kring varje boende består av en enhetschef som leder arbetet, undersköterskor och vårdbiträden och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. På Siggebogården finns också arbetsterapeut och sjukgymnast. Läkare kommer till oss från Legevisten. På boendet finns även en fastighetsskötare. Vårdpersonal finns tillgänglig dygnet runt.

Kompetensutveckling

Personalen får kontinuerlig utbildning och för varje medarbetare läggs en individuell kompetensplan upp.

Kvalitet

Kvalitetsuppföljning är centralt. Vi tar till oss varje klagomål och synpunkter. Det går att framföra dessa direkt till personalen eller genom att fylla i avsedd blankett och lämna in.

Lex Sarah – Personal som arbetar inom vård och omsorg är skyldiga enligt lag att anmäla misstankar om att någon vårdtagare far illa. Det kan gälla fysisk och psykisk misshandel men även till exempel ekonomiska missförhållanden. Anmälningsplikten gäller oavsett vem som misstänks ligga bakom händelsen (personal, anhöriga, övriga boende etc.).

Certifieringar
Vi är Silviahemcertifierade. Det är en utbildningscertifiering som innebär att all personal är utbildade i demensvård.
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Kontaktperson
Björn Bodén, Enhetschef
08-731 37 09
bjorn.boden@lidingo.se

Åsa Ericsson, Enhetschef
08-731 37 81
asa.k.eriksson@lidingo.se
Gatuadress
Björnvägen 16
Postnummer
181 50
Postort
Lidingö
Vill du bli kund hos oss?

Om du vill bo här ska du börja med att kontakta biståndshandläggaren i Lidingö kommun.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Siggebogården

Lidingö kommun

Söker du jobb?

Kolla in karriärsajten . Här kan du läsa mer om Lidingö stad som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.