Siggebogården

Björnvägen 16, Lidingö Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Siggebogården ligger i lugna Torsvik, nära Lidingö centrum med ett stort utbud av affärer och service. I närområdet finns både villor och bostadshus. Under lång tid har Siggebogården varit ett boende där både de äldre och personalen trivs. Många har jobbat här länge vilket gör att det finns en stabilitet i huset och i personalgruppen.

Siggebogården är Silviahemcertifierad vilket innebär att all personal, från vaktmästare till enhetschef, genomgått en utbildning inom demensvård.

Vi satsar på god vård och omsorg i kombination med ett utbud av aktiviteter som passar alla oavsett funktionshinder. Bakning, påtande i trädgården och underhållning som vi njuter av - allt detta gör att Siggebogården känns som ditt riktiga hem.

Organisation

Lidingö stad

Organisationsform

Kommunal

Du kan välja oss även om du bor i:

Stockholms kommun, Hässelby Vällingby, Farsta, Enskede Årsta Vantör, Bromma, Kungsholmen, Norrmalm, Spånga Tensta, Södermalm, Skärholmen, Skarpnäck, Rinkeby Kista, Östermalm, Solna kommun, Täby kommun

Boendet

Siggebogården renoverades senast 2015 och både rummen och enheterna är ljusa och fräscha. På några av enheterna finns det inslag av Josef Frank-inredning, bland annat fondtapeter.

I anslutning till Siggebogården finns promenadväg. Varje enhet har tillgång till antingen en trevlig balkong, altan eller uteplats. Vi har dessutom en vinterträdgård som används både för daglig samvaro och till festligare tillfällen. Vinterträdgården går även att boka för att exempelvis fira födelsedagar.
 

Avdelningar

Här finns totalt 107 platser fördelade på fem byggnader.

Lägenheterna

 • 21-25 kvadratmeter stora
 • Trinettkök
 • Eget stort badrum
 • Fransk balkong
 • Taklyft
 • Höj- och sänkbar säng med tillhörande sängbord ingår
 • Tv-uttag med basutbud från ComHem
 • Telefonuttag

På boendet

 • Kiosk
 • Flera uteplatser och balkonger
 • Vinterträdgård
 • Rosenträdgård
 • Egen matsal och vardagsrum på varje enhet
 • Stor samlingssal
 • Samtalsrum
 • En träningslokal där det även finns flera vävstolar
 • Centralkök

Aktiviteter

Underhållande aktiviteter som skapar mening och trivsel är viktigt. Vi anordnar ofta underhållning i vår gemensamma samlingssal. På somrarna tillbringar vi tiden i Rosenträdgården och vintertid i Vinterträdgården.

Varje tisdag finns möjlighet till sittgymnastik i samlingssalen. Det är ett ypperligt tillfälle att få sträcka på armar och ben till medryckande musik. Vi har även en årlig hattparad, trädgårdsfest, julbasar, motionsloppet Siggebogården runt och den årliga kräftskivan.

Högtider och fest
På Siggebogården arbetar en person med fokus på att anordna olika aktiviteter. Hon ser till att de planeras och genomförs och försöker få så många som möjligt att vara delaktiga. Vi firar alla svenska högtider, och även de som kommit till Sverige på senare tid som Alla hjärtans dag och Halloween. Vi ordnar också underhållning med dans och musik i samlingssalen.

Frivilligorganisationer
Vi jobbar aktivt med frivilligorganisationer som Röda korset, enskilda frivilliga och Lidingö församling som kommer till oss för att knyta nya kontakter, filosofera om livet, gå med på promenad, bjuda på högläsning och annat.

Här hittar du vårt aktivitetsschema.
 

Mat & Dryck

På Siggebogården tycker vi att måltiderna är viktiga och därför försöker vi alltid skapa en trevlig social samvaro kring matbordet med hemkänsla. Vi dukar fint efter årstid och högtid och gör skillnad på vardag och helg. På helgerna tar vi fram de vita dukarna och de fina vinglasen.

Måltiderna
Frukosten väljer du själv när du vill äta och lunch och middag serveras på bestämda tider. Efter varje lunch och middag serveras en dessert för den som önskar. Du kan alltid välja mellan två olika maträtter eller önska något speciellt som du är sugen på. Mellan måltiderna, oavsett tid på dygnet, finns det alltid möjlighet till mellanmål utifrån eget önskemål.

Du bestämmer själv om du vill äta tillsammans med de övriga boende på enheten eller om du vill äta i din egen lägenhet. Personal sitter alltid med under måltiderna som stöd och för social samvaro. Traditioner är viktiga och firas självklart med traditionsenlig mat.

Siggebogårdens måltider tio i topp i landet
En jury från White guide har provätit lunchen på 250 av landets förskolor, skolor och äldreboenden. Siggebogården är ett av tio äldreboenden som blivit nominerad till Årets seniormåltid 2016 och 2017.

Här kan du ta del av veckan meny.
 

Var lagas maten?

Maten lagas av Sodexo som har eget kök på Siggebogården, 2016 fick en utmärkelse av White Guide

Vård & Omsorg

Vi bedriver vård och omsorg för den som behöver hjälp dygnet runt samt demensvård för den som drabbats av demenssjukdom.

Demensvården
Vi arbetar utifrån de nationella riktlinjerna kring demensvård vilket bland annat handlar om att se till hela människan, inte bara sjukdomen. Varje persons resurser ses och tas hand om. Det är viktigt att komma ihåg att vi alla är olika. 

Omsorg

Omsorgspersonal finns tillgänglig dygnet runt.

Vård

Läkare finns på plats en till två gånger i veckan. Vi har tillgång till sjuksköterska och varje enhet har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Arbetsterapeut och sjukgymnast finns hos oss varje måndag till fredag.

Tandvård
Oral Care besöker oss och gör hälsobedömningar.

Tilläggstjänster

Samarbete med frisör och fotvård.

Personal

Teamet kring varje boende består av en enhetschef som leder arbetet, undersköterskor och vårdbiträden och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. På Siggebogården finns också arbetsterapeut och sjukgymnast. Läkare kommer till oss från Legevisten. På boendet finns även en fastighetsskötare. Vårdpersonal finns tillgänglig dygnet runt.
 

Kompetensutveckling

Personalen får kontinuerlig utbildning och för varje medarbetare läggs en individuell kompetensplan upp.

Språk

Svenska, Engelska, Finska, Spanska

Kvalitet

Kvalitetsuppföljning är centralt. Vi tar till oss varje klagomål och synpunkter. Det går att framföra dessa direkt till personalen eller genom att fylla i avsedd blankett och lämna in.

Lex Sarah – Personal som arbetar inom vård och omsorg är skyldiga enligt lag att anmäla misstankar om att någon vårdtagare far illa. Det kan gälla fysisk och psykisk misshandel men även till exempel ekonomiska missförhållanden. Anmälningsplikten gäller oavsett vem som misstänks ligga bakom händelsen (personal, anhöriga, övriga boende etc.).

Certifieringar

Vi är Silviahemcertifierade. Det är en utbildningscertifiering som innebär att all personal är utbildade i demensvård.

Kontakt

Organisation

Lidingö stad

Hemsida

Besök hemsida

Kontaktperson

Björn Bodén, Enhetschef
08-731 37 09
bjorn.boden@lidingo.se

Eva Hammarström Eriksson, Enhetschef
08-731 30 27
eva.hammarstrom.eriksson@lidingo.se

Åsa Ericsson, Enhetschef
08-731 37 81
asa.k.eriksson@lidingo.se

Gatuadress

Björnvägen 16

Postnummer

181 50

Postort

Lidingö

Vill du bo här?

Om du vill bo här ska du börja med att kontakta biståndshandläggaren i Lidingö kommun.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Translate

Tyck till