Siggebogårdens korttidsboende
Björnvägen 16, Lidingö Karta
Om oss
Siggebogårdens korttidsboende är ett tillfälligt boende där du kan vistas kortare perioder för att återhämta dig efter en sjukhusvistelse. Vi vänder oss också till dig som har en dokumenterad demenssjukdom och som är i behov av vård- och omsorg under en kortare tid.
Vi strävar efter att vara lyhörda för dina behov och vill ta vara på synpunkter och önskemål från din och dina anhöriga för att uppnå bästa möjliga livskvalitet under din vårdperiod hos oss. Det ska kännas tryggt att få möta ett professionellt vårdteam som ger stöd till dig och dina anhöriga under vistelsen på korttidsboendet.
Boendet
Siggebogården renoverades senast 2015 och både rummen och enheterna är ljusa och fräscha. I anslutning till Siggebogården finns promenadväg. Varje enhet har tillgång till antingen en trevlig balkong, altan eller uteplats. Vi har dessutom en vinterträdgård som används både för daglig samvaro och till festligare tillfällen. Vinterträdgården går även att boka för att exempelvis fira födelsedagar.
Aktiviteter
Boende på Siggebogårdens korttidsboende avdelning D0 har möjlighet att delta i de aktiviteter som arrangeras på Siggebogårdens äldreboende. Underhållande aktiviteter som skapar mening och trivsel är viktigt. Vi anordnar ofta underhållning i vår gemensamma samlingssal. På somrarna tillbringar vi tiden i Rosenträdgården och vintertid i Vinterträdgården.
På Siggebogården arbetar en person med fokus på att anordna olika aktiviteter. Hon ser till att de planeras och genomförs och försöker få så många som möjligt att vara delaktiga. Vi firar alla svenska högtider, och även de som kommit till Sverige på senare tid som Alla hjärtans dag och Halloween. Vi ordnar också underhållning med dans och musik i samlingssalen.
Varje tisdag finns möjlighet till sittgymnastik i samlingssalen. Det är ett ypperligt tillfälle att få sträcka på armar och ben till medryckande musik. Vi har även en årlig hattparad, trädgårdsfest, julbasar, motionsloppet Siggebogården runt och den årliga kräftskivan.
Frivilligorganisationer
Vi jobbar aktivt med frivilligorganisationer som Röda korset, enskilda frivilliga och Lidingö församling som kommer till oss för att knyta nya kontakter, filosofera om livet, gå med på promenad, bjuda på högläsning och annat.
Mat & Dryck
Måltiderna är viktiga och därför försöker vi alltid skapa en trevlig social samvaro kring matbordet med hemkänsla. Vi dukar fint efter årstid och högtid och gör skillnad på vardag och helg. På helgerna tar vi fram de vita dukarna och de fina vinglasen.
Måltiderna
Frukosten väljer du själv när du vill äta och lunch och middag serveras på bestämda tider. Efter varje lunch och middag serveras en dessert för den som önskar. Du kan alltid välja mellan två olika maträtter eller önska något speciellt som du är sugen på. Mellan måltiderna, oavsett tid på dygnet, finns det alltid möjlighet till mellanmål utifrån eget önskemål.
Du bestämmer själv om du vill äta tillsammans med de övriga boende på enheten eller om du vill äta i din egen lägenhet. Personal sitter alltid med under måltiderna som stöd och för social samvaro. Traditioner är viktiga och firas självklart med traditionsenlig mat.
Vård & Omsorg
Sjuksköterska finns på plats måndag till fredag mellan 07.00 och 20.00. På helgerna mellan 07.00 och 17.00. Övrig tid har vi tillgång till en beredskapssjuksköterska. Läkare finns på plats två dagar per vecka. Under övrig tid finns tillgång till jourläkare genom avtal med Stockholms läns landsting. Vi har tillgång till egen sjukgymnast och arbetsterapeut.
Personal
Teamet kring varje boende består av omvårdnadsansvarig sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast. Läkare kommer till Siggebogården från Legevisitten vid två tillfällen per vecka. Vårdpersonal finns tillgänglig dygnet runt.
Kvalitet
Kvalitetsuppföljning är centralt. Vi tar till oss varje klagomål och synpunkt. Det går att framföra dessa direkt till personalen eller genom att fylla i avsedd blankett och lämna in.
Lex Sarah – Personal som arbetar inom vård och omsorg är skyldiga enligt lag att anmäla misstankar om att någon vårdtagare far illa. Det kan gälla fysisk och psykisk misshandel men även till exempel ekonomiska missförhållanden. Anmälningsplikten gäller oavsett vem som misstänks ligga bakom händelsen (personal, anhöriga, övriga boende etc.).
Sedan oktober 2015 är Siggebogården Silviahemcertifierad. Silviahemcertifieringen innebär att all personal, från vaktmästare till enhetschef, genomgått en utbildning inom demensvård.
Kontakt
För att få en plats hos oss ska du kontakta en handläggare på kommunen. Har du andra frågor är du välkommen att kontakta oss.
Hitta hit
Söker du jobb?
Kolla in karriärsajten Go Care. Här kan du läsa mer om Lidingö stad som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.
Har du frågor?
Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.