Attendo Bantorget

Om oss

Centralt äldreboende i Linköping
Attendo Bantorget äldreboende ligger nära Linköpings resecentrum och Stångån. Här har du möjlighet till utevistelse i vår fantastiska park som ligger i anslutning till boendet.

Attendo Bantorget drivs av Attendo på uppdrag av Linköpings kommun och ligger mitt i centrala Linköping med närhet till fina promendstråk vid Stångån. 

Organisation
Organisation form
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

Här finns 50 lägenheter på fem plan som är uppdelade på olika avdelningar för demens och sjukhem. Varje avdelning har ett stort gemensamt utrymme med kök placerat i mitten. Du bor i en egen lägenhet som du möblerar med egna möbler. Säng finns på plats.

 

Attendo Nära - Ett sätt att umgås och kommunicera mellan boende och närstående

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
50
Lägenheterna
34-37 kvm

Aktiviteter

Hos oss kan du delta i en rad olika aktiviteter, allt från chokladprovning till utflykter. Vi erbjuder större och mindre aktiviteter, i grupp såväl som individuellt. Vårt aktivitetsprogram utgår ifrån vad du som boende önskar.

Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
Attendos God Mat-koncept är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!

Attendo mat

Vård & Omsorg

Kontaktmannaskap och genomförandeplan
När du flyttar in hos oss utses en kontaktperson som tillsammans med dig upprättar en genomförandeplan om hur du vill att din vård och omsorg ska utföras. Vi bjuder in till ett välkomstsamtal där du får träffa oss som arbetar på Attendo Bantorget så som sjuksköterska och din kontaktperson.

Personal

God kvalitet och ett gott bemötande
Verksamheten drivs av en verksamhetschef som har en planeringsledare till sin hjälp. De finns på plats dagtid måndag till fredag. Alla som bor på Bantorgets äldreboende har tillgång till sjuksköterska dygnet runt samt tillgång till arbetsterapeuter samt sjukgymnaster på vardagar.

På avdelningarna arbetar engagerade och duktiga undersköterskor och vårdbiträden. Vi arbetar utifrån ledorden kompetens, engagemang och hjälpsamhet, som tillsammans med vår erfarenhet gör att du kan förvänta dig en bra omsorg och ett gott bemötande.

Språk
Arabiska

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Johanna Lindell Verksamhetschef
Gatuadress

Sparregatan 2

Postnummer
582 21
Postort

Linköping

Vill du bli kund hos oss?

Om du är intresserad av att veta mer eller flytta hit är du välkommen att kontakta oss, det går bra att både maila och ringa. Vi ser fram emot att höra från dig!

Hitta hit

Vägbeskrivning

Attendo Bantorget

Linköpings kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.