Kanalgårdens äldreboende

Trossvägen 1, Linköping Karta

Typ av plats

Omvårdnad, Omvårdnad korttid

Om oss

Kanalgårdens äldreboende är beläget vid Göta kanal strax utanför Linköping och erbjuder trivsamma lägenheter med egen uteplats. Tack vara omgivningen finns goda möjligheter till fin rekreation. 

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

23

Avdelningar

1

Aktiviteter

Bergs slussar är Göta kanals största sevärdhet och erbjuder fantastiskt upplevelse med slussning och slusstrappa, restauranger, caféer, golf som vi aktivt tar del av som närmsta granne. Vi erbjuder ett smörgåsbord av varierande aktiviteter, utbudet anslås vid entrén.

Aktiviteterna är både i grupp och individuellt. Sång och musik, gymnastik, bingo, högläsning, tipspromenader, herr och damklubb är ett axplock av det som erbjuds.

Mat & Dryck

Maten är för många dagens höjdpunkt och innebär både njutning och social samvaro. På Kanalgården vill vi erbjuda dig mat med hög kvalitet som är anpassad efter din hälsa och dina önskemål.

Vård & Omsorg

Vi arbetar utifrån ledorden omtänksamma, professionella, engagerade och nytänkande som tillsammans med vår erfarenhet gör att du kan förvänta dig god kvalitet och omsorg.

Kontaktman och genomförandeplan
När du flyttar in till oss bjuder vi in till ett välkomstsamtal och du får en "egen" kontaktman. Tillsammans med kontaktmannen upprättar vi en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras. Det är viktigt för oss att du som boende själv är med och bestämmer.

Vård

Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt och på vardagar arbetar arbetsterapeut, sjukgymnast i verksamheten. I huset arbetar engagerade och kompetenta undersköterskor. 

Personal

På boendet finns en verksamhetschef, verksamhetskoordinator, omvårdnadspersonal som till merparten består av av undersköterskor samt sjuksköterska (vardagar, dagtid). På jourtid finns joursjuksköterska. Vi har även tillgång till rehabpersonal. Vad gäller förskrivning av hjälpmedel till enskilda etcetera sker detta av kommunens arbetsterapeut. Läkare finns att tillgå via vårdcentral, bland annat vid veckovis rond samt vid behov.

Kanalgårdens äldreboenden leds av verksamhetschef Karin Andersson samt verksamhetskoordinator Caroline Sjöbert som finns på plats dagtid måndag till fredag.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

073-712 66 01

Kontaktperson

Karin Andersson Hansen, verksamhetschef

Gatuadress

Trossvägen 1

Postnummer

590 77

Postort

Vreta Kloster

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

073-712 66 01

Translate

Tyck till