Kastanjen

Skogslyckegatan 11 F, Linköping Karta

Om oss

Välkommen till Kastanjen, ett trivsamt vårdboende beläget i stadsdelen Johannelund i Linköping. Verksamheten omgärdas av en lugn och trevlig stadsmiljö med närhet till fina promenadstråk.

Norlandia är på uppdrag av Linköpings kommun ansvarig för driften av verksamheten. 

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Kastanjen erbjuder 16 lägenheter fördelade på två våningsplan med inriktning för personer med demenssjukdom. Varje våning har kök, matsal/vardagsrum och balkonger som vetter mot verksamhetens trädgård. I våra gemensamhetsutrymmen umgås vi, intar måltider och genomför aktiviteter. I vår trädgård erbjuder vi utevistelse och utomhusaktiviteter.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

16

Avdelningar

2 våningar

Aktiviteter

På Kastanjen anordnar vi regelbundet aktiviteter och kulturella evenemang. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro med utevistelse, promenader, gymnastik, bingo och högläsning för att nämna några exempel.

Varje vecka presenterar våra fritidsombud ett veckoprogram baserat på de boendes önskemål. Programmet redogör även för årets fester och högtider samt besök av lokala föreningar och intresseorganisationer.


Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi förbereder måltiderna i våra kök och inför servering skapar omsorgspersonalen en lugn, trivsam och harmonisk måltidsmiljö.

Huvud- och mellanmålen serveras i varje vånings gemensamma matsal och för de boende som önskar äta i sin lägenhet kommer vi in med måltiden. Våra matintresserade boende får givetvis delta när vi bakar och förbereder måltiderna.

Vi tillämpar pedagogisk måltid vilket innebär att personalen deltar under måltiderna för att skapa en social och harmonisk atmosfär. Under helgerna sätter vi guldkant på tillvaron för att förhöja stämningen, och naturligtvis firar vi årets högtider och traditioner med traditionsenlig mat och dryck.


Vård & Omsorg

Vi erbjuder en trygg, säker och individanpassad vård och omsorg dygnet runt. Teamet kring den äldre med kontaktman, sjuksköterska och rehab-personal säkerställer den äldres behov av vård och omsorg.

Våra kontaktmän arbetar för att de boende ska trivas, och säkerställer att all omsorg utförs enligt den äldres behov och önskemål.

Rehabinsatser
Vi tjänsteköper rehabinsatser genom Hammarlyck Rehab Team. För mer information och kontaktuppgifter till rehabpersonalen klicka här.

Personal

Under ledning av verksamhetschef arbetar omsorgspersonal och sjuksköterskor med tillgång till rehab-personal, med vård och omsorg till våra boende.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

  • Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001 kvalitet

  • ISO 14001, miljö

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

070 530 03 74

Kontaktperson

Charlotte Zajac

Gatuadress

Skogslyckegatan 11 F

Postnummer

587 27

Postort

Linköping

Vill du bo här?

För att få en boendeplats på Kastanjen krävs ett biståndsbeslut från Linköpings kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens biståndshandläggare på tel-nr 013-20 60 00.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

070 530 03 74

Translate

Tyck till