Skräddaregården

Om oss

Välkommen till Skräddaregården, ett vårdboende beläget i stadsdelen Barhäll i Linköping, ca 10 minuters promenad från Linköpings centrum. Utanför byggnaden finns det en stor härlig park för våra boende att begagna sig av.

Norlandia är på uppdrag av Linköpings kommun ansvarig för driften av verksamheten. 

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

Skräddaregården har 4 avdelningar fördelade på 7 vårdhemsplatser, 14 sjukhemsplatser och 10 platser för personer med demenssjukdom. På varje våning finns ett kök, matplats och ett vardagsrum för gemensamma måltider och samvaro. Lägenheterna består av ett rum med toalett och pentry.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
31
Avdelningar
4

Aktiviteter

På Skräddaregården anordnar vi aktiviteter och kulturella evenemang varje dag. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro där dina förutsättningar, behov och önskemål är vägledande. Utflykter, filmvisningar, promenader, gymnastik, ölprovningar, fester, dans, är endast ett axplock av aktiviteter vi anordnar.

Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka egentid med din kontaktperson för individuella aktiviteter.

 

Norlandia aktiviteter

Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi förbereder alla måltider i enhetens gemensamma kök och inför servering skapar vi tillsammans en trivsam och lugn måltidsmiljö. Våra medarbetare sitter naturligtvis med runt matbordet vilket bidrar till en social atmosfär.

För de som önskar äta i sin lägenhet serverar vi måltiden på en måltidsbricka. Under helger och högtider sätter vi guldkant på måltiderna med finporslin och vin till maten för de som önskar.

Nattetid, för den som är vaken och så önskar, kan personalen ge dryck och smörgås. På ditt rum har du möjlighet att ha te- eller/och kaffekokare, och i kylen sådant som du vill ha för egen del t.ex frukt, dryck eller annat önskvärt.

 

Norlandia måltid

Vård & Omsorg

Kontaktperson
Din kontaktperson ansvarar för att din tillvaro på Skräddaregården utformas i enlighet med dina behov och önskemål. Genom att skapa en god relation med dig och dina närstående hjälper kontaktpersonen dig med alla tänkbara sysslor och aktiviteter.

Vård

Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska ansvarar för att genomföra vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt.

Rehabinsatser
Vi tjänsteköper rehabinsatser genom Hammarlyck Rehab Team. För mer information och kontaktuppgifter till rehabpersonalen klicka här

Personal

Under ledning av verksamhetschef arbetar undersköterskor och sjuksköterskor med vård och omsorg till dig som boende.

 

Norlandia personal

Språk
Svenska
Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Sabine Bodell, verksamhetschef
Gatuadress
Skräddaregatan 2
Postnummer
582 40
Postort
Linköping
Vill du bli kund hos oss?

För att få en boendeplats på Skräddaregården krävs ett biståndsbeslut från Linköpings kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens äldrelots på tel-nummer 013-20 64 01.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Skräddaregården

Linköpings kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.