Skräddaregården

Skräddaregatan 2, Linköping Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Välkommen till Skräddaregården, ett vårdboende beläget i stadsdelen Barhäll i Linköping, ca 10 minuters promenad från Linköpings centrum. Utanför byggnaden finns det en stor härlig park för våra boende att begagna sig av.

Norlandia är på uppdrag av Linköpings kommun ansvarig för driften av verksamheten. 

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Skräddaregården har 4 avdelningar fördelade på 7 vårdhemsplatser, 14 sjukhemsplatser och 10 platser för personer med demenssjukdom. På varje våning finns ett kök, matplats och ett vardagsrum för gemensamma måltider och samvaro. Lägenheterna består av ett rum med toalett och pentry.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

31

Avdelningar

4

Aktiviteter

På Skräddaregården anordnar vi aktiviteter och kulturella evenemang varje dag. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro där dina förutsättningar, behov och önskemål är vägledande. Utflykter, filmvisningar, promenader, gymnastik, ölprovningar, fester, dans, är endast ett axplock av aktiviteter vi anordnar.

Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka egentid med din kontaktperson för individuella aktiviteter.Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi förbereder alla måltider i enhetens gemensamma kök och inför servering skapar vi tillsammans en trivsam och lugn måltidsmiljö. Våra medarbetare sitter naturligtvis med runt matbordet vilket bidrar till en social atmosfär.

För de som önskar äta i sin lägenhet serverar vi måltiden på en måltidsbricka. Under helger och högtider sätter vi guldkant på måltiderna med finporslin och vin till maten för de som önskar.

Nattetid, för den som är vaken och så önskar, kan personalen ge dryck och smörgås. På ditt rum har du möjlighet att ha te- eller/och kaffekokare, och i kylen sådant som du vill ha för egen del t.ex frukt, dryck eller annat önskvärt.Vård & Omsorg

Kontaktperson
Din kontaktperson ansvarar för att din tillvaro på Skräddaregården utformas i enlighet med dina behov och önskemål. Genom att skapa en god relation med dig och dina närstående hjälper kontaktpersonen dig med alla tänkbara sysslor och aktiviteter.

Vård

Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska ansvarar för att genomföra vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt.

Personal

Under ledning av verksamhetschef arbetar undersköterskor och sjuksköterskor med vård och omsorg till dig som boende.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

070 271 61 88

Kontaktperson

Lisa Dahlqvist

Gatuadress

Skräddaregatan 2

Postnummer

582 40

Postort

Linköping

Vill du bo här?

För att få en boendeplats på Skräddaregården krävs ett biståndsbeslut från Linköpings kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens äldrelots på tel-nummer 013-20 64 01.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

070 271 61 88

Translate

Tyck till