Fäladshöjden

Stiftsvägen 31, Lund Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Välkommen till Fäladshöjden, ett särskilt boende beläget i natursköna områden i Lund. Hos oss bor du i en modern och trivsam miljö med vacker utsikt över den skånska slätten.

Norlandia är på uppdrag av Lunds kommun ansvarig för driften av verksamheten.

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Verksamheten består av 48 lägenheter fördelade på sex enheter varav tre enheter har en inriktning mot personer med en demenssjukdom. Samtliga lägenheter har ett handikappanpassat badrum med dusch och toalett samt ett pentry.

Fäladshöjdens gemensamma utrymmen består av allrum och kök där vi umgås, intar måltider, ser på TV eller dricker en kopp kaffe. Under vår- och sommarmånaderna öppnar vi upp enheternas härliga terrasser för gemensamma uteaktiviteter.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

48

Avdelningar

Sex enheter

Aktiviteter

På Fäladshöjden anordnar vi aktiviteter och kulturella evenemang varje dag. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro där dina förutsättningar, behov och önskemål är vägledande.

Vår kultur- och aktivitetsansvariga medarbetare presenterar varje vecka ett gemensamt kultur- och aktivitetsprogram som även omfattar besök av lokala föreningar. 

Utflykter, filmvisningar, promenader, gymnastik, fester, dans, musikkvällar är endast ett axplock av aktiviteter vi anordnar.

Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka egen tid med din kontaktperson för individuella aktiviteter.
 

Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi förbereder alla måltider i enhetens gemensamma kök och inför servering skapar vi tillsammans en trivsam och lugn måltidsmiljö där alla dina sinnen ska tillfredsställas. Våra medarbetare sitter naturligtvis med runt matbordet vilket bidrar till en social atmosfär.

Om du önskar äta i din lägenhet serverar vi måltiden på en måltidsbricka. Under helger och högtider sätter vi guldkant på måltiderna med finporslin och vin till maten för de som önskar.
 

Vård & Omsorg

Din kontaktman ansvarar för att din tillvaro på Fäladshöjden utformas i enlighet med dina behov och önskemål. Genom att skapa en god relation med dig och dina närstående hjälper kontaktmannen dig med alla tänkbara sysslor och aktiviteter.

Vård

Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska ansvarar för att genomföra vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt.

Personal

Under ledning av enhetschef och verksamhetschef arbetar undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeut med vård och omsorg till dig som boende.

Kompetensutveckling

Formell utbildning är ett krav för att få arbeta på en av Norlandias verksamheter inom äldreomsorg. Dessutom, för att försäkra oss om att vi kontinuerligt utvecklar våra arbetssätt och tjänster investerar vi i vidareutbildningar med efterföljande handledning för våra medarbetare. Utbildningar sker i form av kurser på verksamheten och utbildningsledare är både interna medarbetare och externa utbildningsföretag.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom:
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet och ISO 14001, Miljö. 

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

070 191 67 45

Kontaktperson

Jill Rosengren Verksamhetschef

Gatuadress

Stiftsvägen 31

Postnummer

226 57

Postort

Lund

Vill du bo här?

För att få en boendeplats på Fäladshöjden krävs ett biståndsbeslut från Lunds kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens biståndshandläggare på tel-nr 046-35 50 00.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

070 191 67 45

Translate

Tyck till