SPA
Fasad
Allrum
Sportbaren
Träningslokal/gym
Utemiljö

Attendo Märsgränd

Västra Varvsgatan 19 , Stadsområde Norr, Malmö Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad, Omvårdnad korttid

Om oss

Attendo Märsgränd är ett modernt och trivsamt äldreboende mitt i Västra Hamnen i Malmö. Det är nära till havet och det finns gott om mysiga promenadstråk i hela området. Boendet är ett livsstilsboende med inriktningen Sport & Spa vilket innebär att hälsa och välmående står i fokus. Det finns tillgång till bastu, bubbelbad och träningslokal för dig som vill vara aktiv. Vi har även en trevlig sportbar med storbilds TV där man kan följa med i sportens värld. Boendet har 55 lägenheter. Varmt välkommen till oss!


Se filmen om Attendos livsstilskoncept Sport & Spa

Inriktning/Profil

Livsstil, Spa, Sport

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Skåne län

Boendet

På Märsgränd äldreboende i Malmö är verksamheten uppdelad på fyra plan. På entréplan finns gemensamma utrymmen med spa, vinterträdgård och sportbar. På plan 2,3 och 4 finns två boendeenheter med vardera 9-10 lägenheter.

På varje boendenhet finns kök, matsal och allrum, ytorna är ljusa, generöst tilltagna och med en smakfull hemlik inredning. På plan 2 finns vår träningslokal och på plan 3 finns sjuksköterskeexpeditionen.

är byggt och anpassat för att fungera både för demensboende och äldreboende.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

57

Avdelningar

6

Aktiviteter

Våra livsstilsboenden med Sport & Spa som koncept, har flera aktiviteter med fokus på välbefinnande och träning. Här kan man träna i gymmet, både som individuell- och cirkelträning. Spa delen består av avkoppling, varma bad, massage, kroppsvårdsbehandlingar och sinnesstimulering.  Vi uppmärksammar även sportevenemang  på olika sätt, på storbilds-TV och ibland går vi och hejar då favoritklubben spelar.

Mat & Dryck

På Märsgränd serverar vi middag mitt på dagen och den levereras från Dafgård. Vi tillreder tillbehör som potatis, ris och grönsaker på plats. Frukost, mellanmål samt kvällsmat tillagar vi själva. Vi serverar gärna hembakat till eftermiddagskaffet vilket sprider härliga dofter som stimulerar aptiten. Kosten är varierad och följer årstiderna.

De boendes önskemål fångas upp vid de återkommande matråden där både boende och personal deltar. Vi lägger stor vikt vid att det skall se trevligt ut vid bordet med servetter, blommor eller annan bordsdekoration.


Vård & Omsorg

Omsorg

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för dig och ser till att dina mål gällande omsorg, rehabilitering och medicinska aspekter uppfylls. En individuell plan för vistelsen upprättas i samråd med dig.

Ett par gånger om året har vi borådsmöte där du kan vara med och påverka hur du vill ha det.

Personal

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Samordnare: 073-3903465

Kontaktperson

Anna Albrektsson, 076-760 89 15

Gatuadress

Västra Varvsgatan 19

Postnummer

211 19

Postort

Malmö

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Samordnare: 073-3903465

Translate

Tyck till