Vinterträdgård
SPA
Fasad
Allrum
Sportbaren
Träningslokal/gym
Utemiljö

Märsgränd

Västra Varvsgatan 19 , Stadsområde Norr, Malmö Karta

Typ av plats

Omvårdnad, Omvårdnad korttid

Lediga platser

Om oss

Attendo Märsgränd är ett livsstilsboende med inriktningen Sport och SPA. Ett nytt ljust äldreboende i hjärtat av Västra Hamnen som är ett väldigt attraktivt område. Vår inriktning är ett återkommande koncept när det kommer till både aktiviteter och möblering.

Kombinationen med spännande stadsdel och ett ljust marint tema gör Märsgränd till ett väldigt trevligt och inbjudande livsstilsboende. Vi ligger väldigt nära havet i Malmö och den marina miljön kompletteras med inslag av sportaktiviteter.

Här finns bland annat en sportbar där du kan följa vad som händer i sportvärlden. I vårt SPA kan boende njuta av bastu eller bubbelbad och i träningslokalen finns alla möjligheter att vara aktiv för den som önskar. Vi vänder oss till dig som är behov av omvårdnad på grund av olika krämpor och till dig som behöver omvårdnad på grund av demenssjukdom. Vi har även ett plan med korttidsboende för dig som behöver omvårdnad under en kortare tid.

Inriktning/Profil

Livsstil, Spa, Sport

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss om även du bor i:

Skåne län

Boendet

Lägenheterna hos oss är mellan 30 och 32 kvadratmeter stora. Väggarna är vita och har en grön fondvägg. Alla lägenheter har ett parkettgolv och fönstren är stora och släpper in mycket ljus.

Det finns ett pentry där du kan laga till en enklare fika, badrummen är stora och handikappanpassade och det finns flera garderober där du kan förvara dina saker.

Du möblerar lägenheten själv efter eget tyckte och smak. Det ingår en säng och Wi-Fi är gratis för alla boende . Lägenheterna som är avsedda för korttidsboende är möblerade och har egen TV. Det finns inga större lägenheter som lämpar sig för parboende. Däremot kan vi öppna en dörr mellan lägenheterna så det blir som en tvåa.

Lediga platser

 • Demens - Permanent
 • Demens - Korttid
 • Omvårdnad - Permanent
 • Omvårdnad - Korttid
 • Profil - Permanent
 • Profil - Korttid

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

57

Avdelningar

6

Lägenheterna

 • 30 - 32 kvm
 • Pentry
 • Stort badrum
 • Garderober
 • Säng ingår
 • Gratis Wi-Fi

På boendet

 • SPA
 • Vinterträdgård
 • Sportbar
 • På varje boendeenhet finns kök, matsal och allrum
 • Träningslokal

Hyra

6 000 - 6 000 kr/mån

Aktiviteter

Sportbar och bubbelbad
Vårt tema Sport och SPA går igen i många av de aktiviteter som vi erbjuder. Vi har exempelvis ett eget SPA där du kan bada bubbelbad i vårt specialanpassade bad eller bada bastu. I vår sportbar kan du följa det senaste i sportvärlden samtidigt som du tar en öl. Om du gillar träning erbjuder vi både grupp och individuell träning med sjukgymnast och arbetsterapeut. En gång i veckan gör vi en utflykt med vår buss, vart vi åker bestämmer vi tillsammans.

Varje vecka planerar vi de kommande aktiviteterna och vi tar självklart hänsyn till våra boendes önskemål.

Mat & Dryck

Vi tycker det är viktigt med en trevlig måltidsmiljö och vi lägger stor vikt vid att det skall se trevligt ut vid bordet med servetter, blommor eller annan bordsdekoration.

På Märsgränd serverar vi middag mitt på dagen och den levereras från Dafgård. Vi tillreder tillbehör som potatis, ris och grönsaker på plats. Frukost, mellanmål samt kvällsmat tillagar vi själva. Vi serverar gärna hembakat till eftermiddagskaffet vilket sprider härliga dofter som stimulerar aptiten.

Kosten är varierad och följer årstiderna. De boendes önskemål fångas upp vid de återkommande matråden där både boende och personal deltar.

Var lagas maten?

Dafgård

Vård & Omsorg

Omsorg

Attendo Märsgränd är bemannat dygnet runt med personal så du behöver aldrig känna dig ensam.  All personal är utbildade undersköterskor.

Vård

Vi har en Silviasyster, som har specialutbildning inom demens, knuten till oss som handleder oss i frågor om demenssjukdomar.

Måndag till fredag har vi en egen sjuksköterska hos oss. Resten av tiden har vi tillgång till joursjuksyster. Vi har en läkare knuten till oss som besöker oss en gång i veckan och vid behov.

Flera gånger i veckan har vi sjukgymnast och arbetsterapeut hos oss. De hjälper dig att lägga upp ett individuellt träningsprogram, håller i gruppträning och prövar ut hjälpmedel. 

Tilläggstjänster

Med jämna mellanrum kommer en frisör och fortvårdsspecialist till oss. Dessa besök bekostar du själv. 

Personal

Språk

Svenska

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0767- 60 89 15

Kontaktperson

Anna Albrektsson

Gatuadress

Västra Varvsgatan 19

Postnummer

211 19

Postort

Malmö

Vill du bo här?

Om du tycker att Märsgränd låter som ett intressant boende ska du kontakta din biståndshandläggare i din kommun då det krävs ett biståndsbeslut för att flytta in hos oss. Har du andra frågor är du välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna ovan.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

Attendo är ett växande företag och vi söker alltid efter personer som med kompetens, erfarenhet och engagemang kan vara med och utveckla vår verksamhet. Här kan du hitta och söka våra lediga tjänster. 

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0767- 60 89 15

Translate

Tyck till