Vi har många fina utomhusmöjligheter.
Nattsländan ligger nära grönområden.
I de gemensamma utrymmena serveras måltider och fika.
Platser för umgänge och vila.
Lägenheterna är ljusa och fina.
I vår massagefåtölj och i vårt speciella badkar kan du ha sköna stunder.

Nattsländan

Niels Bunkeflos väg 1, Stadsområde Väster, Malmö Karta

Typ av plats

Demens, Profil

Lediga platser

Om oss

Boende, stöd och omvårdnad på dina villkor
Nattsländans omvårdnadsboende har fyra boendeenheter: psykiatri, yngre demens, demens och särskilt boende för Huntingtons sjukdom/förvärvad hjärnskada.

På Nattsländan ska du känna dig som hemma och få göra sådant som intresserar dig. Varje dag ska kännas meningsfull och rik på innehåll. När du flyttar in hos oss går du, din kontaktperson och omvårdnadsansvarig sjuksköterska igenom din situation, dina behov och önskemål. Samtalet ligger till grund för din individuella omvårdnadsplan som vi sedan arbetar efter och följer upp steg för steg. Verksamheten är bemannad dygnet runt med sjuksköterskor, undersköterskor och skötare. Har du frågor runt din hälsa, vänder du dig i första hand till din omvårdnadsansvariga sjuksköterska. 


Inriktning/Profil

Huntingtons Sjukdom, Neurologiska funktionshinder, Psykisk funktionsnedsättning, Yngre demens

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Nattsländan gränsar till grönområden med promenadvägar och det är inte långt till Öresund för bad och promenader längs stranden. Vi erbjuder en utemiljö med bland annat boulebana, örtagård och vattenspel. Nattsländan består av fyra boendeenheter – Diamanten, Smaragden, Rubinen och Safiren.

Diamanten ligger på entréplanet och är ett särskilt boende för personer med Huntingtons sjukdom och för personer med förvärvade hjärnskador i vuxen ålder. Här finns åtta lägenheter, öppen planlösning med umgängesdel och matsal. Här finns också en stor uteplats i söderläge direkt i anslutning till allrummet.

Smaragden på andra våningen riktar sig till äldre personer med demenssjukdom. Här finns totalt nio lägenheter, öppen planlösning med umgängesdel och matsal och i direkt anslutning till allrummet finns en möblerad inbyggd balkong i söderläge.

Rubinen på våning tre är för yngre personer med demenssjukdom. Här finns totalt nio lägenheter. Rubinen har en öppen planlösning med umgängesdel och matsalsdel och i direkt anslutning till allrummet finns en möblerad inbyggd balkong i söderläge.

Safiren på fjärde våningen riktar sig till personer med olika psykiska funktionsnedsättningar. Här finns nio lägenheter, öppen planlösning med umgängesdel och matsal och i direkt anslutning till allrummet finns en möblerad inbyggd balkong i söderläge.

Kommunikation och service
Busshållplats Annestad finns utanför boendet med förbindelse med buss nr 6 till Malmö innerstad via Hyllie station.

I närområdet har vi ett litet centrum med butiker och postservice. Det finns ett kafé i närheten av boendet.
Vi kan ordna så att frisör och fotspecialist kommer till dig.


Lediga platser

Profil - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

36

Avdelningar

4

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik. Vi har olika stående aktiviteter, bland annat besöker vi badhuset en gång i veckan. Vi kan erbjuda dig avslappning i massagestol, ErgoNova Gungstolen eller en avkopplande stund i vårt speciella badkar. Svenska kyrkan eller andra samfund besöker oss regelbundet för samtal och gudstjänster. Vi har ett kreativt rum där du kan spela schack, lyssna på musik, teckna och måla tavlor.

gör en rad gemensamma aktiviteter utomhus. Ibland åker vi till havet med vår verksamhetsbuss för att bada och kanske också grilla korv. Nattsländan har en egen parcykel som du kan göra utflykter med tillsammans med din kontaktperson. Ibland anordnar vi aktiviteter på hemmaplan, till exempel boulematcher på vår egen boulebana. Under den varmare årstiden tillbringar vi mycket tid tillsammans på vår fina innergård med örtagård och vattenspel.

vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga
Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat & Dryck

Mat är en av livets höjdpunkter
I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.


Vård & Omsorg

Den goda dagen
Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen, ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.
Läs mer om den goda dagen

Kontaktman
När du flyttar in hos oss får du en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.


Personal

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. 

 Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten.

Kompetensutveckling

Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Verksamhetschef: 073 - 377 59 16 Platsakuten: 0200-81 02 01

Kontaktperson

Emica Silow

Gatuadress

Niels Bunkeflos väg 1

Postnummer

218 40

Postort

Bunkeflostrand

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Verksamhetschef: 073 - 377 59 16 Platsakuten: 0200-81 02 01

Translate

Tyck till