Forenede Care Segevångsgården

Om oss

Segevångsgården ligger i ett grönskande område med närhet till både Beijers park och Sege park. Vår stora trädgård erbjuder flera trivsamma platser för naturupplevelse, samvaro och gemensamma aktiviteter. Alla ingångar har ramp och runt byggnaden går en promenadväg längs fruktträd, bärbuskar och blommor. Fem höns bor i trädgården från mars till oktober. Vår boulebana är populär och i pergolan kan vi fika, njuta av grönskan och njuta av det porlande ljudet från vår fontän. Vi har ett mångsidigt aktivitetsutbud och en varm familjär stämning.

Höjdpunkter
- Demensteam med specialistutbildad personal
- Leva Livet-inspiratörer/leva livet ombud
- Stor parkliknande trädgård
- Minibuss för utflykter
 

Se gärna filmen om Forenede Cares hemtrevliga äldreboenden.

Organisation
Organisation form
Företag
Driftsform
Egen regi
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Hylte kommun
Halmstads kommun
Laholms kommun
Älmhults kommun
Växjö kommun
Uppvidinge kommun
Markaryds kommun
Ljungby kommun
Lessebo kommun
Alvesta kommun
Burlövs kommun
Båstads kommun
Bromölla kommun
Bjuvs kommun
Eslövs kommun
Helsingborgs kommun
Klippans kommun
Kristianstads kommun
Höörs kommun
Höganäs kommun
Hässleholms kommun
Kävlinge kommun
Hörby kommun
Svedala kommun
Tomelilla kommun
Landskrona kommun
Staffanstorps kommun
Skurups kommun
Trelleborgs kommun
Vellinge kommun
Örkelljunga kommun
Östra Göinge kommun
Ängelholms kommun
Åstorps kommun
Ystads kommun
Sjöbo kommun
Svalövs kommun
Lunds kommun
Malmö kommun
Simrishamns kommun
Lomma kommun
Perstorps kommun
Osby kommun

Boendet

Allmän beskrivning

Hos oss bor du i egen lägenhet. På varje enhet finns gemensamt kök, matsal, dagrum och uteplats.

Samlingsrum
Vi har också två stora samlingsrum och ett trevligt samvarorum, som är möblerat i äldre stil och därför kallas minnesrummet. Ett av samlingsrummen kan bokas för exempelvis kalas med anhöriga. 

Trädgård
Vår stora parkliknade trädgård har promenadgångar, pergola och boulebana. Under mars till oktober bor fem höns hos oss. Eftersom vår parkliknande trädgård är stor finns strategisktutsatt bänkar att vila på under promenaden.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
72
Avdelningar
6
Lägenheterna
Lägenheten består av ett rum med trinett, badrum med dusch/toalett
Du möblerar och inreder själv din lägenhet
Säng ingår
Trygghetslarm finns
TV finns möjlighet att koppla in
TV-licens ingår
Hemförsäkring tecknas av dig

Aktiviteter

Leva Livet - koncept
Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje.

Aktiviteterna är årstidsrelaterade och anpassade efter olika högtider och dina önskemål. Vi ser gärna att närstående och vänner deltar vid underhållning, utflykter, fester med mera.

Vad vi gärna hittar på
Populära aktiviteter är t.ex. spel, gymnastik och yoga, caféverksamhet och kiosk, filmvisning på storbildsskärm, skaparverkstad med målning m.m. Vi har dans en gång i månaden och vid flera tillfällen får vi besök av underhållare utifrån. Reminiscens och musik går som en röd tråd genom de aktiviteter som erbjuds på Segevångsgården.

Utflykter
Vi har tillgång till en minibuss och gör flera utflykter varje månad, året om. Populära utflyktsmål är att åka till skogen eller havet, olika muséer, sightseeingturer, parker, caféer och restauranger.

Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som kostråd, boenderåd, leva livet råd, värdegrundsråd, närståendeträffar och anhörigträffar. 

Mat & Dryck

Dagens bästa stund
Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi arbetar mycket med måltidsmiljön och våra måltidsvärdinnor är en extra resurs. Vill du hjälpa till går det så klart bra.

Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.

Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och oftast bakas det till kaffet. Under perioden vi har höns i trädgården använder vi deras ägg till bakning. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.

Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Var lagas maten?
Dafgårds

Vård & Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.

Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Personal

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service och vi hälsar alla välkomna när de besöker oss. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.

Här arbetar:
- omvårdnadspersonal
- gruppledare
- sjuksköterska
- arbetsterapeut
- fysioterapeut
- Leva Livet-inspiratörer/Leva livet ombud
- biträdande verksamhetschef och verksamhetschef

Demensteam
Vi har ett eget demensteam som består av specialistutbildad undersköterska och sjuksköterska.

Omvårdnadspersonal och sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt för dig.

Språk
Många i personalgruppen har även ytterligare språk än svenska, vilket kan vara en hjälp för dig som har ett annat modersmål.
 

Språk
Svenska

Kvalitet

Vår målsättning är att leverera en mycket god vård och omsorg. Vi arbetar aktivt med kvalitetsfaktorer för äldreomsorgen. Forenede Care har tydliga rutiner för hur hälso- och sjukvårdsarbetet ska bedrivas och vi följer löpande våra resultat i nationella kvalitetsregister. Förbättringsarbetet är systematiskt och vi arbetar aktivt med att följa upp, utvärdera och förbättra våra verksamheter.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Yvonne Englezon, verksamhetschef
Gatuadress
Kronetorpsgatan 45
Postnummer
212 26
Postort
Malmö
Vill du bli kund hos oss?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Forenede Care Segevångsgården.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Forenede Care Segevångsgården

Stadsområde Innerstaden

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.