Om oss

Vård- och omsorgsboendet Berzelius ligger i centrala Mölndal bland villor och radhus med Fässbergs kyrka och omgivande grönområde i närheten.

Här kan du njuta av stor trädgård med promenadgångar, boulebana, träd, bärbuskar och blommor. Har du gröna fingrar finns möjlighet att plantera blommor i stora odlingslådor. Med eget aktivitetscentrum och egen restaurang har du, anhöriga och besökare möjlighet till gemenskap.

Berzelius är bästa boendet om Mölndals äldre själva får välja enligt Socialstyrelsens enkät ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen” från 2020.

Höjdpunkter
- Leva Livet-team
- Kompetent och erfaren personal
- Stor trädgård
- Restaurang


skriv ut

Se gärna filmen om Forenede Cares hemtrevliga äldreboenden.

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

Hos oss bor du i egen lägenhet. På varje enhet finns gemensamt matrum, allrum och uterum. Vi har en stor trädgård med promenadgångar, äppelträd, grönytor och en boulebana.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
67
Avdelningar
8
Lägenheterna
Lägenheterna är 35 kvm med kylskåp och badrum med dusch/toalett
Rymligt badrum med toalett och dusch
Flera av lägenheterna har balkong
Rymlig klädkammare
Du möblerar och inreder själv din lägenhet
Säng ingår
Trygghetslarm finns
Telefon finns möjlighet att koppla in
Gratis WiFi
TV finns möjlighet att koppla in
TV-licens ingår
Hemförsäkring tecknas av hyresgäst

Aktiviteter

Leva Livet-koncept
Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor och intressen. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje.

Aktiviteterna är årstidsrelaterade och anpassade efter olika högtider och dina önskemål. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester med mera.

Vad vi gärna hittar på
Vårt aktivitetsutbud innehåller bland annat musikunderhållning, kreativ verkstad, bingo, högläsning, lunchgrupp, gudstjänst, filmvisning, Tovertafel (interaktivt spel) och mycket annat. I vår trädgård kan vi odla, dricka kaffe och njuta av naturen.

Delta i våra råd
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Mat & Dryck

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många – dofter, smaker och gemenskap. Våra kockar arbetar särskilt för att lyfta fram måltidens betydelse. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck till festlig dukning.

Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Restaurangen på Berzelius lagar maten till oss. Du, anhöriga och allmänheten har möjlighet att äta där.

Var lagas maten?
Restaurang Berzelius i huset.

Vård & Omsorg

Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Kontaktperson
Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.

Personal

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.

Här arbetar:
- omvårdnadspersonal, som finns tillgänglig dygnet runt
- kockar
- aktiveringspedagog
- arbetsterapeut
- sjukgymnast/fysioterapeut
- sjuksköterskor, som finns tillgänglig dygnet runt
- verksamhetschef
- gruppledare

Läkare
Vi samverkar med Capio vårdcentral där läkare kommer till boendet en gång/vecka. Hembesök av läkare görs vid behov.

Språk
Svenska

Kvalitet

Vår målsättning är att leverera en mycket god vård och omsorg. Vi arbetar aktivt med kvalitetsfaktorer för äldreomsorgen. Forenede Care har tydliga rutiner för hur hälso- och sjukvårdsarbetet ska bedrivas och vi följer löpande våra resultat i nationella kvalitetsregister. Förbättringsarbetet är systematiskt och vi arbetar aktivt med att följa upp, utvärdera och förbättra våra verksamheter.

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Joanna Nikola, verksamhetschef
Gatuadress
Terrakottagatan 1A
Postnummer
431 42
Postort
Mölndal
Vill du bli kund hos oss?

Du kan ansöka om att flytta till ett äldreboende när dina behov av vård och omsorg inte längre kan tillgodoses på annat sätt.

 

Kontakta en socialsekreterare via Kontaktcenter Mölndal om du har frågor eller behöver hjälp med din ansökan.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Berzelius

Mölndals kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.