Fässbergs äldreboende

Om oss

Fässbergs äldreboende ligger i Toltorpsdalen i Mölndal. Här har du nära till både naturen, trevliga promenadstigar och Mölndals centrum.

Fässberg erbjuder en välkomnande miljö med stora trevliga utrymmen. Boendet ligger i ett enplanshus som är inrett med fina möbler i både modernare och äldre stil. Här finns även bibliotek, trädgårdsrum, café och spa. Vi har en stor trädgård med växthus, boulebana och grill som vi använder året om.

skriv ut

Entrén på Fässbergs äldreboende.

Organisation
Organisationsform
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Boendemiljö inomhus
Lägenheterna på Fässbergs äldreboende är cirka 32 kvadratmeter stora och har badrum, kylskåp, mikrovågsugn, kokvrå och säng.

I fastigheten finns gemensamma utrymmen som matsal, bibliotek, trädgårdsrum, solrum, spa, café, sällskapsrum och en stor samlingssal för aktiviteter.

Solrummet på Fässbergs äldreboende.

Wifi och husdjur
Fiber är framdraget till alla lägenheter så det finns möjlighet att skaffa eget wifi.

Husdjur får gärna komma på besök, men på grund av allergier får de inte flytta in med matte och husse. 

Boendemiljö utomhus och omgivning
Äldreboendet ligger i markplan. Från storstugan och trädgårdsrummet når du Sinnenas trädgård som stimulera alla sinnen. Här har du också tillgång till ett växthus och en örtagård.

Boulebana finns framför ingången där det också finns trevliga sittplatser vid fontänen. Sittgrupper gör det trevligt att slå sig ner och njuta av naturen. I trädgården finns en grill som används året om.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
68
Avdelningar
5
Hyra
6300 - 9480 kr/mån

Aktiviteter

Vi erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som varierar utifrån vad våra boendes önskemål. Exempel på gemensamma aktiviteter är bingo, högläsning, sittgymnastik, parcykel, quiz, promenader, utflykter till havet, trädgårdsförening, restaurangbesök, gudstjänst, musik och sång, teater, sportevenemang på storbild. Personalen ordnar även individuellt anpassade aktiviteter. Självklart uppmärksammas även alla högtider.

I entrén finns ett Café och kiosk för gemensamma fikastunder och inköp. 

På Fässbergs äldreboende finns ett solrum där man kan uppleva sol och värme året om.

Hos oss finns aktivitetscoacher som ansvarar för att anordna trevliga och roliga aktiviteter. De är också noga med att lyssna på vad du har för intressen och gillar att göra.

Mat & Dryck

Vi vet att måltiden är en viktig del av dagen. Därför är det också viktigt att kunna erbjuda en upplevelse kring maten med vacker dukning och en fin miljö.

Måndag till fredag erbjuder vi två alternativ på lunchrätter. Alla dagar i veckan erbjuds dessert. Maten serveras alltid med måltidsdryck, sallad, varma grönsaker och tillbehör. För kvällsmaten finns ett alternativ och på fredagar serveras en härlig trerätters lunch. Här hittar du veckans meny.

Firande av högtider
Vi följer årets högtider och firar dessa med god mat och dryck, för den som önskar också i form av aktiviteter och gemenskap. Vi bjuder också in dina anhöriga att delta vid våra gemensamma firanden. Det kan handla om midsommarfirande, en härlig grillkväll, kräftskiva eller adventsmys med glögg.

Vård & Omsorg

När du flyttar in bjuder vi in till ett välkomstsamtal där även dina anhöriga får delta om du vill. Tillsammans skriver vi en genomförandeplan som innehåller information om dina individuella behov, hur du vill bli bemött, hur du vill att ditt stöd ska ges, när och av vem.

Fotvård, tandläkare och frisör
På boendet finns fotvård och tandläkare. För den som vill kan frisör göra hembesök hos dig. 

Vård

När du flyttar in hos oss blir du automatiskt inskriven i den kommunala hälso- och sjukvården i Mölndals stad. Insatserna utformas utifrån att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt och sker i samarbete med personal, primärvård och sjukhus.

Personal

Hos oss jobbar cirka 70 personer. De flesta av våra medarbetare är utbildade undersköterskor eller specialistundersköterskor. Flera har även utbildning inom demens.

Kompetensutveckling

Mölndals stad satsar på kompetensutveckling för all personal inom vård och omsorg genom att erbjuda interna utbildningar via vår egen akademi som går under namnet VOF akademin. Personalen deltar i gemensamma utbildningsdagar med fokus på ämnen så som demens, bemötande, hot och våld, sårvård, nutrition med mera.

Språk
Svenska

Kvalitet

I Mölndals stad strävar vi efter ett personcentrerat arbetssätt. Det betyder att du som individ, dina önskemål och behov är vårt viktigaste fokus, varje gång vi träffar dig. Vi vet att god kvalitet kan vara många saker. Inte minst att i bästa möjliga mån vara så självständig som möjligt. Vid våra äldreboenden arbetar vi utifrån vad god kvalitet är för just dig. Därför är dina tankar och åsikter extra viktiga.

Synpunkter och förslag på förbättringar
Har du synpunkter eller förslag på hur något kan bli bättre kan du berätta för personalen eller fylla i en blankett digitalt eller på papper. På våra boenden får du kontaktpersonal som har ett särskilt ansvar att hörsamma vad som är viktigt för just dig. Vi försöker hela tiden bli bättre och kompetensutvecklar vår personal.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Gatuadress
Lantbruksgatan 19
Postnummer
431 47
Postort
Mölndal
Vill du bli kund hos oss?

Du kan ansöka om att flytta till ett äldreboende när dina behov av vård och omsorg inte längre kan tillgodoses på annat sätt.

 

Kontakta en socialsekreterare via Kontaktcenter Mölndal om du har frågor eller behöver hjälp med din ansökan.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Fässbergs äldreboende

Mölndals kommun

Söker du jobb?

Kolla in karriärsajten . Här kan du läsa mer om Mölndals stad som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.