Om oss

Ekbackens äldreboende ligger naturskönt i västersluttning med närhet till vattnet, strax norr om Mora lasarett med närhet till kommunikation och ett köpcenter. Temat för Ekbacken är kultur, musik och dans, därför är många av aktiviteterna på Ekbacken inspirerat av temat.

Ekbacken ligger i det nya bostadsområdet Noret Norra, där Mora kommun kommer satsa på hållbara hus. På uppdrag av Mora kommun driver Forenede Care verksamheten och vi arbetar för att du som boende ska få uppleva en meningsfull vardag på dina villkor och utifrån dina behov.

Organisation
Organisation form
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

Runt Ekbacken finns anlagda gångstigar och en parkliknande trädgård är anlagd med planteringar och buskar. Alla enheter har egen uteplats med en stor odlingslåda. På baksidan kan vi samlas på den gemensamma uteplatsen och njuta av såväl skog som vatten.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
32
Avdelningar
Fyra boendeenheter
Lägenheterna
Rymliga lägenheter
Pentry med kyl och frys
Garderober
Stora badrum med halkfria golv, dusch, tvättmaskin och torktumlare
Alla lägenheter ligger på markplan
Trygghetslarm finns
Trådlöst internet och i varje lägenhet finns förberett för internet
På boendet
Ekbacken är vackert färgsatt med färger som utgår från Moradräkten
Här finns ett SPA och gemensamhetsutrymmen för social samvaro
På varje enhet finns möjligheten till parboende
Boendet är nyckelfritt, genom ett modernt lås- och larmsystem
Vacker trädgård och utsikt över Orsaälven
Hyra
6882 - 6882 kr/mån

Aktiviteter

Temat för Ekbacken är kultur, musik, dans och därför utgår många av våra aktiviteter från vårt tema. Vi erbjuder ett aktivitetsprogram som möjliggör dig att vara delaktig och aktiv. Aktiviteterna är av olika karaktär och utgörs av både rörelse, sång, musik och kultur. Aktiviteterna är både i grupp och individuellt. Individuella aktiviteter är anpassade till individuella önskemål och var och en väljer alltid själv om du vill delta. Exempel på aktiviteter kan vara bingo, delta i vår kör eller annan typ av musikunderhållning.

Vår temacoach har musikalisk och pedagogisk utbildning och ansvarar för aktivitetsprogrammet. Temacoachen utvecklar och planerar givande och inspirerande aktiviteter i nära samarbete med boende, närstående, kontaktmän och övriga medarbetare. Bingo, kör, musikunderhållning, tipspromenad. Tema kultur, musik och dans många av aktiviteterna utgår från temat.

Mat & Dryck

Vi ser måltiden som ett viktigt tillfälle till social samvaro och vi skapar en miljö som är inbjudande och trevlig. Stor vikt läggs vid dukning och uppläggning av maten. Vi erbjuder frukost, lunch och middag samt mellanmål och du väljer själv när och var du vill äta dina måltider.

Verksamheten har ett kostråd där boenderepresentanter och verksamhetens kostombud samlas för att gå igenom synpunkter och förslag för verksamhetens kost och måltidssituation. Även närstående kan bjudas in till kostrådet om intresse finns.

Var lagas maten?
Dafgård

Vård & Omsorg

Levnadsberättelse
Levnadsberättelsen ”Det här är jag” hjälper oss att se vad du har för bakgrund för att lättare kunna anpassa omvårdnaden till hur du vill ha det.

Kontaktperson
Alla som bor på Ekbacken får en kontaktperson som ska skapa trygghet för dig och är ett stöd till dina närstående. Kontaktpersonens viktigaste funktion är att vara ditt ombud och ska föra fram dina önskemål och behov till övriga medarbetare.

Kontaktpersonen håller regelbunden kontakten med närstående och är den person man i första hand vänder sig till med frågor.

Genomförandeplan
En genomförandeplan upprättas i samband med inflyttning. Den fungerar som en arbetsbeskrivning som säkerställer att alla medarbetare vet hur du som boende vill ha det, vilket skapar trygghet och kontinuitet. Genomförandeplanen utvärderas och revideras minst två gånger per år.

Omsorg

Ekbacken är bemannat med personal dygnet runt.

Vård

Tre sjuksköterskor finns på plats under dagtid, under natten har vi möjlighet att kontakta en sjuksköterska. Läkare med geriatrisk erfarenhet kommer en gång i veckan samt vid behov. 

Tilläggstjänster

Frisör och fotterapeut kommer till oss på Ekbacken vid behov.

Personal

Vi har engagerad personal som arbetar utifrån den enskildes behov och intressen. Vi strävar efter att personalen ska vara utbildade undersköterskor. Ekbacken har också en verksamhetschef som ansvarar för hela boendet.

Kompetensutveckling

Vi vill att våra medarbetare ges möjlighet att bredda sin kompetens och hålla sig uppdaterad inom den senaste forskningen och rönen. Att arbeta med utbildning, kompetensutveckling och handledning är en väsentlig del av boendets kvalitetsarbete och våra medarbetares välmående och utveckling.

Språk
Arabiska

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Vår målsättning är att leverera en mycket god vård och omsorg. Vi arbetar aktivt med kvalitetsfaktorer för äldreomsorgen. Forenede Care har tydliga rutiner för hur hälso- och sjukvårdsarbetet ska bedrivas och vi följer löpande våra resultat i nationella kvalitetsregister. Förbättringsarbetet är systematiskt och vi arbetar aktivt med att följa upp, utvärdera och förbättra våra verksamheter.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Anna-Lena Paulsen, verksamhetschef
Gatuadress
Orsälvsgatan 23
Postnummer
792 51
Postort
Mora
Vill du bli kund hos oss?

Om du önskar bo hos oss på Ekbacken ska du kontakta en biståndshandläggare på din kommun och ansöka om ett biståndsbeslut. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Ekbacken

Mora kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.