Gullogården

Gävundavägen 4, Mora Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Gullogården är ett personligt och ombonat  äldreboende med en familjär känsla bland de boende och personalen som jobbar här. Boendet ligger naturskönt i Siknäs, cirka fyra mil från centrala Mora, nära skog och grönområden precis intill Vanån där vi har tillgång till en brygga där man kan sitta och njuta av omgivningen eller fiska. Huset ligger i markplan utan trappor vilket gör det lätt att ta sig runt och ut.

Gullogården drivs av ett personalkooperativ, vilket innebär att personalen även är arbetsgivaren. Delar av personalen sitter med i styrelsen och har olika ansvarsområden. Gullogården har drivits på detta sätt sedan starten för över 25 år sedan. Några av grundarna finns fortfarande kvar i verksamheten.

Visionen och verksamhetsidén för Gullogården är: att bedriva vård och omsorg med hög kvalitet. Ett äldreboende med trygg och värdig omvårdnad, som anpassas efter varje person. Ett äldreboende där respekt och omtanke för varandra ska genomsyra arbetet.

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Egen regi

Boendet

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

8

Lägenheterna

 • Stora och ljusa lägenheter som är 40 kvadratmeter
 • Mindre kök med spis, kyl och frys
 • Stort badrum
 • Höj- och sänkbar säng
 • Uttag för telefon och tv
 • Alla lägenheter ligger i markplan
 • Internet

På boendet

 • Fyra uteplatser, varav en större som ligger ner mot sjön
 • Gemensamt vardagsrum med en mysig kakelugn
 • Allrum och kök
 • Aktivitetsrum för tex pyssel, massage, hårvård

Hyra

3 041 - 3 041 kr/mån

Aktiviteter

Varje dag erbjuds någon typ av underhållning som till exempel kan vara att lyssna på musik, massage, bingo, promenader, gymnastik, högläsning, frågesport, filmvisning och olika typer av musikunderhållning. Du kan även hitta på något själv med någon i personalen om du har speciella önskemål.

Vi brukar anpassa våra aktiviteter utefter årstiden. På sommaren utnyttjar vi bland annat närheten till vattnet och har fisketävling och på våren. Vid olika högtider som jul och påsk gör vi olika aktiviteter som är kopplande till den aktuella högtiden, som att pynta granen vid jul.

Ibland åker vi på utflykter till destinationer i våra omgivningar. Vi har bland annat besökt Siljansfors skogsmuseum, gått på bio och besök caféer. Vi har också en cykel med tre hjul som gör det lätt att cykla omkring i omgivningarna.

Vår personal tar ibland med sina hundar vilket är uppskattat bland våra boende.

Mat & Dryck

Maten och måltiderna har en central roll på Gullogården. Det är då vi samlas runt matbordet, både boenden och personal, för att prata och umgås med varandra. Efter maten sitter vi gärna kvar och dricker kaffe och pratar om gamla minnen.

All mat lagas från grunden i vårt kök, ofta är det husmanskost som serverars. Våra boende är med och utformat matsedeln. Om det är något man inte tycker om finns det alltid alternativ. Allt kött som serveras på Gullogården köper vi från ett lokalt slakteri.

För oss är det viktigt att laga maten på Gullogården då matdoften sprider sig på boendet och väcker aptiten hos våra boende. Vill man får du som boende gärna vara med vid matlagningen och också provsmaka.

Vi serverar tre måltider och två mellanmål. Frukost serveras när du vaknar och känner dig hungrig. De andra måltiderna serveras på fasta tider.

Det finns också möjlighet att laga mat i sin egen lägenhet då alla lägenheter är utrustade med ett mindre kök.

Var lagas maten?

All mat lagas i Gullogårdens kök från grunden

Vård & Omsorg

Genomförandeplan
I samband med inflytt skriver vi tillsammans med dig en genomförandeplan som bland annat innehåller dina önskemål och hur ditt behov av omvårdnad ser ut. Genomförandeplanen är till för att vi ska lära oss hur du vill ha det för att du ska trivas hos oss.

Kontaktman
Varje boende får en kontaktperson som ansvarar för dig, att du ska trivas och tillgodose dina olika behov. Din kontaktperson är även länken mellan personalen och dina anhöriga. Du kan alltid vända dig till din kontaktman om det är något du behöver.

Vård

Sjuksköterska finns alltid tillgänglig per telefon och kommer vid behov. Läkare besöker oss  var 14:e dag, vi kan även ringa en läkare vid behov.

Tandhygienist besöker oss en gång om i året, både för kontroll och för att undervisa personalen. Behöver du besöka en tandläkare följer vi med dig dit.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvårdare kommer till oss när vi ringer och beställer tid.

Personal

På Gullogården jobbar 12 personer och det finns alltid personal på plats på boendet. Majoriteten av personalen är undersköterskor eller har en motsvarande utbildning. Här jobbar också en sjuksköterska. Vi har en stabil personalgrupp och flera av våra medarbetare har lång erfarenhet av att jobba inom äldreomsorgen. Vår personal utför alla arbetsuppgifter och därför träffar du alltid samma personer som du känner dig trygg med.

Det är en bra stämning bland personalen och några av våra medarbetar har varit med sedan starten 1993.  Vi anpassar arbetsschemat efter våra medarbetare, de flesta jobbar heltid, några deltid och vi har också några vikarier.

Kompetensutveckling

Personalen på Gullogården genomgår kontinuerliga utbildningar för att höja kompetensen. Bland annat deltar vi vid föreläsningar som arrangeras av Mora kommun. Vi deltar inte endast vid utbildningar som handlar om vård och omsorg, vi har även gått utbildningar inom ämnen som arbetsglädje, sittdans och mat.

Språk

Svenska, Engelska

Kvalitet

Arbetet för att säkerställa god kvalitet är något som vi ständigt jobbar med. Vi använder oss av olika mätinstrument och vi har utarbetade rutiner för hur vi bland annat jobbar med läkemedel, hygien, nutrition och fallprevention. En gång om året har vi en dag för intern utbildning och då vi också går igenom våra rutiner, genomförandeplaner och andra dokument som styr vår verksamhet.

Vi har regelbundna uppföljningsmöten med Socialförvaltningen på Mora kommun då det är kommunen som har det övergripande ansvaret för verksamheten. På Gullogården använder vi oss även av avvikelserapportering enligt hälso- och sjukvårdslagen.

När du flyttar hit blir du informerad om hur då går tillväga om du vill framföra synpunkter och klagomål, dessa kan både framföras personligen och anonymt. När synpunkter eller klagomål når oss tar vi självklart upp det och åtgärdar det så snabbt vi kan.

Kontakt

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0250-66 30 87

Kontaktperson

Majvor Hellström Mases

Gatuadress

Gävundavägen 4

Postnummer

792 92

Postort

Mora

Vill du bo här?

Kontakta biståndshandläggaren på kommunen. Har du frågor eller vill komma och titta så är du välkommen att höra av dig till oss.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0250-66 30 87

Translate

Tyck till