Juntgården

Juntlandsvägen 1, Mora Karta

Typ av plats

Omvårdnad

Om oss

Juntgården är ett mindre äldreboende som har en hemtrevlig och lantlig känsla. Boendet ligger i byn Venjan cirka 55 kilometer från centrala Mora. Många av de som jobbar på Juntgården bor i byn Venjan och talar det lokala moramålet.

Juntgården ligger nära skog och grönområde vilket ger goda förutsättningar för utevistelse. Vi har två uteplatser där vi spenderar tid när vädret är fint. Där har vi fina växter som äppelträd och rabarber som vi brukar använda när vi bakar pajer.  

Organisation

Mora kommun

Organisationsform

Kommunal

Driftsform

Egen regi

Boendet

Vad kostar det?
Avgiften beror på vilka insatser du får och hur mycket du kan betala. Här kan du läsa mer om avgifterna. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

14

Lägenheterna

 • Lägenheterna består av ett rum med eget badrum som är handikappanpassat
 • Nio lägenheter är 22 kvadratmeter
 • Fem lägenheter är 32 kvadratmeter
 • Kylskåp, kokplatta och diskho
 • Höj- och sänkbarsäng
 • Trygghetslarm och rörelsedetektorer
 • Uttag för tv och telefon
 • Garderober
 • Du möblerar med egna möbler

På boendet

 • Gemensamt vardagsrum med storbilds tv
 • Ett rum med en öppen spis
 • Terapiavdelning
 • Matsal
 • Eget kök

Aktiviteter

På Juntgården finns det möjlighet att delta i olika aktiviteter varje vecka som till exempel bingo, sångstunder, promenader eller träning på våra motionscyklar. Ibland kommer kyrkan på besök och håller syjunta för våra brukare. Vi brukar också hitta på aktiviteter tillsamma med den närliggande förskolan.

Alla som bor här har också avsatt tid att hitta på något med sin näransvarig som att till exempel åka och handla, ta en promenad, läsa tidningen eller bara umgås.

Vi firar alla de stora högtiderna som midsommar, jul och påsk. Vi arrangerar även andra högtider som nobelfest, sommarfest och grillfester. Vid dessa fester brukar vi även bjuda in förskolan som ligger i närheten, andra pensionärer och anhöriga.  

Mat & Dryck

All mat som serveras på Juntgården lagas från grunden i vårt egna kök. Våra två kokerskor lagar svensk husmanskost som är anpassad efter äldres behov. Maten är väldigt uppskattad av våra brukare.

Måltiderna dukas upp i den gemensamma matsalen. Vi uppmuntrar våra brukare att komma ut till matsalen och äta tillsammans med alla andra för social stimulans. Under måltiderna sitter personalen med som stöd för dem som behöver hjälp med att äta.

Vi har ytterligare ett kök där personal och brukare kan baka eget bröd och kaffebröd till fikat.

Under sommaren kommer barn från den närliggande förskolan och äter tillsammans med oss. Detta är väldigt uppskattat och det händer att de är våra brukare barnbarnsbarn som går på förskolan. 

Var lagas maten?

All mat lagas av våra kokerskor på Juntgården

Vård & Omsorg

Genomförandeplan
Ett par veckor efter att du flyttat hit skriver vi tillsammans med dig och eventuellt dina anhöriga en genomförandeplan. Genomförandeplanen innehåller bakgrundsinformation om dig som brukare, din hälsa, vilken typ av personlig omvårdnad du är i behov, när och på vilket sätt du vill ha din hjälp utförd.

Näransvarig
En av våra medarbetare utses till din näransvarig som har det övergripande ansvarar för ditt välbefinnande. Din näransvarig håller också kontakten med dina anhöriga, är den personen som städar i din lägenhet och hjälper dig att duscha. 

Vård

Juntgården är bemannad med omvårdnadspersonal dygnet runt. Vi har även en sjuksköterska som besöker oss varje dag. Resten av tiden har vi tillgång till sjuksköterska via hemsjukvården i Mora kommun. Läkare kommer till oss varannan vecka eller vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut kommer vid behov.

En gång i månaden har vi personalmöte då vi bjuder in sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast. Då diskuterar vi bland annat våra brukares situation om det är något som behöver åtgärdas och följer upp tidigare åtgärder. 

Tilläggstjänster

Genom din näransvarig kan du boka frisör och fotvård som då kommer till oss på Juntgården. Vill du gärna gå kvar hos din vanliga frisör och fortvårdare går detta självklart bra.

Personal

På Juntgården jobbar sammanlagt 19 personer, varav fem inom hemtjänsten som kan hoppa in om det finns ett behov av mer personal. Arbetet leds av vår enhetschef och majoriteten av medarbetarna är utbildade undersköterskor och resten är vårdbiträden. Hos oss finns också två kokerskor som lagar all mat på boendet.

Förutom svenska talar personalen även de olika varianterna av Moramål som pratas i de olika byarna runt om i Mora kommun.

Kompetensutveckling

Personalen deltar kontinuerligt i olika kompetenshöjande utbildningar. En demenssjuksköterska brukar komma till oss och hålla föreläsningar inom demens och etik. Vi deltar även vid utbildningar som Mora kommun arrangerar. Vi har även medarbetare som har kunskaper i specifika ämnen som utbildar resten av personalen.

Språk

Svenska, Filipino, Tyska

Kvalitet

Socialförvaltningen arbetar aktivt med att förbättra och säkra kvaliteten inom äldreomsorgen för att erbjuda insatser av god kvalitet till de människor som har behov av stöd och hjälp.

Detta gör vi genom att kontinuerligt riskbedöma, kontrollera och analysera verksamheten och hitta förbättringsområden. Vi arbetar utifrån socialstyrelsens föreskrifter gällande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete med fokus på de människor vi är till för.

Kvalitet inom verksamheten på äldreboenden och hemtjänsten följs upp genom egenkontroller och kundundersökningar som dokumenteras och presenteras på enhetsnivå, för politiker och medborgare. Se mer här.

Vi välkomnar synpunkter från våra medborgare och är noga med att allas åsikter och önskemål hanteras med respekt. Inkomna klagomål och synpunkter och avvikelser analyseras, utreds, dokumenteras och åtgärdas enligt rutin. Dessa sammanställs av respektive berörd enhetschef för att kunna se mönster eller trender som indikerar brister i verksamhetens kvalitet.

Kvalitetsregister

För att kunna erbjuda våra boende en bra omsorg deltar vi kvalitetsregistren BPSD och Senior Alert.

Kontakt

Organisation

Mora kommun

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0250-268 51

Kontaktperson

Malin Trapp

Gatuadress

Juntlandsvägen 1

Postnummer

792 93

Postort

Venjan

Vill du bo här?

För att få en lägenhet på Juntgården behöver du ett biståndsbeslut från en biståndshandläggare på Mora kommun. Om du har frågor om hur ansökningsprocessen eller om Juntgården går det bra att kontakta oss.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

Vi erbjuder ett utvecklande, meningsfullt och självständigt arbete. Välkomna att upptäcka ett spännande arbete med mycket variation i våra olika verksamheter. Här hittar du alla lediga jobb i Mora kommun.

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0250-268 51

Translate

Tyck till