Attendo Nämndemansgatan

Nämndemansgatan 1, Motala Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Nybyggt äldreboende nära grönska och vatten
I december 2020 öppnade Attendo Nämndemansgatan äldreboende i Motala. Här finns 54 rymliga och moderna lägenheter och drivs av Attendo på uppdrag av Motala kommun.

Äldreboendet ligger vid inloppet till Göta Kanal på centralt läge i Motala. På den gamla skolfastigheten med utsikt över idrottsplatsen och förskolan Sagomossen som närmsta granne förenas de yngsta med de äldre.

Äldreboendet är i tre våningar med sammanlagt 54 platser, varav 36 är för personer med demenssjukdom. Verksamheten delas in i sex enheter med nio lägenheter i varje. Lägenheterna har egna pentryn och badrum. Det finns också gemensamma sällskapsytor och ett avdelningskök på varje enhet.

I boendets trädgård finns det fina möjligheter till utevistelse med gångvägar, uteplatser och grönska. Längs med Nämndemansgatan har de äldre träden bevarats för att skapa en lummig miljö.

Organisation
Organisation form
Företag

Boendet

Allmän beskrivning

Din lägenhet
Lägenheterna är mellan 33-34 kvm och ges flexibla förutsättningar till individuell möblering. De gemensamma ytorna har dels tillgängliga balkonger för vistelse utomhus och en gård med anpassade aktiviteter för alla förmågor.

Atriumgård och spa
Centralt i byggnaden ligger den ljusa atriumgården med öppningsbara fönster. Här finns också ett växthus för odling. Temperaturen blir behaglig året runt och som minst 15 grader under vintern. På atriumgården finns möjligheter till gemensamma aktiviteter och underhållning. Delar av golvet har hörslinga så att även personer med hörselnedsättning kan ta del av exempelvis uppträdanden. På varje våningsplan löper en balkong runt innergården.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
54
Lägenheterna
33-34 kvm

Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
Attendos God Mat-koncept är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!

Attendo mat

Vård & Omsorg

Personlig kontaktperson
Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktperson i medarbetargruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. 

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Mattias Jesmin Verksamhetschef
Gatuadress
Nämndemansgatan 1
Postnummer
591 32
Postort

Motala

Vill du bli kund hos oss?

Om du är intresserad av att veta mer eller flytta hit är du välkommen att kontakta oss, det går bra att både maila och ringa. Vi ser fram emot att höra från dig!

Emma Stefansdotter Biträdande Verksamhetschef
079-065 63 49

Hitta hit

Vägbeskrivning

Attendo Nämndemansgatan

Motala kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.