Fin utsikt över vattnet
Vi är ute i trädgården året runt
Växthus
God omsorg och meningsfulla aktiviteter
Grön och fin trädgård
Promenad i trädgården
Aktiviteter i trädgården
Vårdhunden Ayla
Fantastisk utsikt från vår balkong
Vårt gym

Attendo Kungshamn

Skurusundsvägen 163, Nacka Karta

Om oss

Attendo Kungshamn i Nacka är ett äldreboende för personer med en demensdiagnos, vi har även platser för yngre demenssjuka.

Boendet är ett livsstilsboende och vi arbetar efter konceptet Utevistelse & Trädgård och i vår stora trädgård med utsikt över Stockholms inlopp finns bland annat hallonbuskar, rabarber och en kryddträdgård. Hos oss kan du även höra hur båten till Vaxholm tuffar förbi. Vi har dagligen aktiviteter, allt ifrån gymnastik, promenader, högläsning till att vara ute och grilla i trädgården. Vårdhunden Ayla är ofta på besök och kelar med de som vill!

Se filmen om Attendos  livsstilskoncept Utevistelse & Trädgård

Inriktning/Profil

Yngre demens, Trädgård

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

På Attendo Kungshamn äldreboende i Nacka har vi 59 hemtrevliga lägenheter fördelade på fyra våningsplan. Högst upp i huset finns en samlingssal med ett litet bibliotek, ett piano och utrymme för gemensamma aktiviteter. Vi har även rymliga balkonger åt alla väderstreck.

I direkt anslutning till boendet finns en trädgård som är utformad för att locka till utevistelse, social samvaro och aktivitet. Här finns sinnesstimulerande planteringar och mysiga uteplatser med rum för måltider och samvaro. Det finns en kryddodling för doft och smak och många av växterna drar till sig fjärilar, humlor och bin. Vi har en centralt placerad grillplats i trädgården och en vacker fontän som skapar naturliga sociala mötesplatser.

I vår stora paviljong går det att duka långbord för större sällskap. Vårt växthus ger skydd från väder och vind och har en fantastisk utsikt över vattnet.


 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

59

Avdelningar

Fyra våningar

Aktiviteter

I våra boenden med Utevistelse & Trädgård som koncept, erbjuds en vacker och stimulerande utemiljö där den som vill kan ägna sig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. Aktiviteter som läs- och sångstunder flyttas ut i växthus eller lusthus. Vi grillar året om och eldkorgarna lyser upp trädgården i höstmörkret.

Vi vill skapa livsglädje genom att erbjuda meningsfulla aktiviteter utifrån enskilda behov och önskemål. Hos oss arrangeras olika gruppaktiviteter men också många spontana aktiviteter. Den som vill får vara med i skötseln av vår trädgård och rensa ogräs, plantera och vattna.


Mat & Dryck

Vi tycker att måltiden är en viktig del av dagen som främjar livskvalitet. Våra medarbetare sitter ner och deltar i måltiderna och arbetar för att skapa en lugn och trivsam stund tillsammans. Maten kommer från Dafgård och tillbehör och efterrätter ordnar vi själva.

Maten serveras i den gemensamma matsalen och vi arbetar för att skapa en harmonisk och trevlig måltidsmiljö. Om vädret tillåter äter vi gärna utomhus på balkongen eller i trädgården och vi arbetar för att sprida goda dofter i måltidsrummet för att stimulera aptit och välbefinnande. Tillsammans med våra boende så bakar vi mycket, och när trädgårdens fruktträd och bärbuskar ger skörd använder vi oss av de egenodlade frukterna och bären.

Vård & Omsorg

Omsorg

Varje boende får en kontaktperson med extra ansvar för att skapa en bra relation. Tillsammans med kontaktpersonen erbjuds även möjlighet att hitta på egna aktiviteter.

Direkt när du flyttar in så upprättar vi en individuell genomförandeplan tillsammans. I den har vi med dina önskemål och beslut om hjälpinsatser.

Personal

Vi rekryterar våra medarbetare med stor omsorg. Hos oss arbetar mer än 110 engagerade medarbetare bestående av undersköterskor, vårdbiträden och sjuksköterskor. Här finns också arbetsterapeut och sjukgymnast och vi har läkare från Familjeläkare som kommer till oss en gång i veckan. Hos oss arbetar också en aktivitetssamordnare som ansvarar för att planera och utföra aktiviteter för våra boende.

För dig som vill flytta in och talar ett annat språk så har vi många duktiga och flerspråkiga medarbetare. Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

"Naturen här är underbar och därför älskar vi att vistas utomhus. Vi är också väldigt noga med att ta med oss naturen in genom att till exempel plocka in blommor och kryddor."
Malin Pettersson, undersköterska

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

076-141 35 34

Kontaktperson

Annika Norberg Landin

Gatuadress

Skurusundsvägen 163

Postnummer

131 46

Postort

Nacka

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

076-141 35 34

Translate

Tyck till