Danvikshem

Om oss

Solen stiger sakta över Stockholm och belyser Danvikshem vars prakt blir än mera oemotståndlig. Sommar som vinter speglar sig det stora röda tegelslottet precis på kanten till vattnet mot Waldemarsudde i en av huvudstadens vackraste vyer. Alla blir alltid lika hänförda av skönheten vid Sveriges mest unika äldreboende. Men så är också Danvikshem i Nacka ett alldeles speciellt äldreboende som erbjuder exceptionella villkor. Fast viktigast av allt, här möts människor av omtanke och värme.

Danvikshem utsikt


Vår service är omfattande liksom utbudet av aktiviteter. Här finns alla möjligheter för att trivas. Danvikshem skall erbjuda en trygg och stimulerande boendemiljö för dem som av åldersskäl behöver, och själva väljer att byta boendeform. 

Många av de personer som flyttar in hos oss har haft hund, katt eller något annat djur någon gång under sina liv. Att få möjlighet att få fortsätta umgås med djur även när de bor hos oss är viktigt – mötet med djur sprider glädje och ger välbefinnande och lockar till kommunikation speciellt på demensavdelningarna. Naturligtvis välkomnar vi på Danvikshem alla våra fyrbenta vänner som vill komma och besöka våra boende. 

Organisationsform
Idéburen verksamhet
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Stockholms kommun
Hägersten Älvsjö
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck

Boendet

Allmän beskrivning

Det är goda bussförbindelser till oss och vi har även ett antal gästparkeringar för de som vill komma och besöka dig. Hos oss har du stor möjlighet att kunna forma din egen vardag. Kanske vill du bara sitta och njuta av den fantastiska utsikten över Stockholms hamninlopp och Waldermarsudde eller ta hissen ner och promenera i vår vackra borggård. Vi erbjuder omvårdnadsplatser och demensplatser.

Danvikshem har nu 2021 utökat med 30 nyrenoverade lägenheter med demensinriktning och ytterligare 30 nyrenoverade lägenheter med somatisk inriktning planeras stå klara för inflyttning i slutet av året.

Danvikshem inredning

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
224
Lägenheterna
Lägenhet: boarea 18-42 kvadratmeter (de flesta är 25-30 kvm).
Våra lägenheter har dusch, WC och minikök.
Telefoni (ej utlandssamtal), bredbandskoppling och TV-avgift ingår i hyran.
Hemförsäkring ingår.
På boendet
Gemensamma balkonger
Stor uteplats
Trädgård
Vi har ett nostalgirum.
Vi har en egen kyrka i huset.
Bibliotek
Tandläkare
Frisör
Vi har en butik där du kan handla din egen tidning och lite annat smått och gott.
Hyra
5100 - 10500 kr/mån

Aktiviteter

Aktiviteter och möjligheter är hur många som helst, fast aldrig i närheten av antalet egna stunder om man så önskar. På Danvikshem är ett av målen att de boende får en innehållsrik och meningsfull vardag. Det sker bland annat genom aktiviteter av olika slag. Aktiviteterna sker ofta på enheten där man bor och syftar till att ta till vara den boendes resurser och behov samt att stödja den boende i vardagen. I Danvikshemskyrkan hålls andakter, konserter och underhållning. Rehabiliteringsavdelningen leder även gemensamma aktiviteter. I biblioteket finns möjlighet att låna dator samt låna böcker och läsa dagstidningar. 

Klicka här för att komma till vårt aktivitetsschema.

Mat & Dryck

Mat blir inte till näring förrän den hamnar i magen! Därför lägger vi stora resurser på god och hemlagad mat. Vi vill servera alla våra boende god och näringsrik mat. Köket lagar tex egna kroppkakor, köttbullar och raggmunkar. Vid varje måltid finns minst två menyalternativ att välja mellan, där ett alternativ består av traditionell svensk husmanskost. Du kan äta i din lägenhet eller i den gemensamma matsalen.

Vill du veta vilken mat som serveras ska du klicka här.

2012 vann Danvikshem Arla guldkos första pris!

Var lagas maten?
All mat lagas på boendet

Vård & Omsorg

Omsorg
Respekt för den enskilde. I Stiftelsens verksamhetsidé slås fast att verksamheten i alla delar skall präglas av hög kvalitet inom ramen för givna resurser. Detta innebär att vården och omsorgen ska bedrivas på ett patientsäkert sätt så att den enskilde och dennes närstående kan känna sig trygga och säkra med den vård och omsorg som ges.

Vård
Sjuksköterska finns på plats 20 timmar av dygnet, resterande tid finns joursjuksköterskor tillgängliga via telefon. Läkare är på plats tre dagar i veckan. Jourläkare finns att tillgå genom telefon dygnet runt årets alla dagar. På rehabiliteringsavdelningen finns legitimerade arbetsterapeuter och sjukgymnaster som har ett nära samarbete med det övriga vårdteamet.

Personal

Vår vård- och omsorgspersonal skapar tillsammans med läkare, rehabiliteringspersonal, kurator och eget kök en hög kvalitet i vården. Utöver dessa verksamheter skapar tandläkarmottagning, hårvård, butik och kafeteria, samt inte minst, egen teknisk avdelning förutsättningar för en god tillvaro.

Danvikshem inredning

Språk
Svenska

Kvalitet

Kvalitet är något pågående. Danvikshem genomför årligen kvalitetsundersökningar där boende, närstående och medarbetare värderar hur vi uppfyller verksamhetens mål och skapar underlag för utveckling.

Hur kvalitetskraven uppfylls
Nyckelord för Danvikshem är respekt och lyhördhet. Så långt det är möjligt ska boende utforma sitt eget liv och sina egna vanor på Danvikshem. Vi lägger stor vikt vid kontinuitet. De boende har rätt att känna den trygghet som det innebär att ha stabila rutiner och kontakter. Vårt sätt att arbeta präglas av flexibilitet.

Utgångspunkten för vårt arbete är våra värdeord som är omtanke som grund, yrkesskicklighet som medel och livskvalitet som mål. 

Certifieringar
Danvikshem certifierades december 2012 som ett ”Tryggt och säkert äldreboende” av WHO Collaborating Center on Community Safety Promotion.
Kvalitetsutvärderingar
Övrigt
2012 vann Danvikshem Arla guldkos första pris!

Kontakt

Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Carmen Sanchez
Gatuadress
Danvikshemsvägen 8
Postnummer
131 31
Postort
Nacka
Vill du bli kund hos oss?

Om du befinner du dig i processen att välja äldreboende är du välkommen hit för en rundtur. Kontakta oss så berättar vi mer alla är välkomna att ansöka om en plats hos oss via sin biståndshandläggare på sin kommun.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Danvikshem

Nacka kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.