Nacka seniorcenter Ektorp

Ektorpsvägen 17–19, Nacka Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Seniorcenter Ektorp i Nacka
Hos oss har du möjlighet till ett aktivt och innehållsrikt liv i trevlig samvaro med andra människor. Boendet är en livlig och händelserik mötesplats - både för de seniorer som bor i lägenheterna som för andra seniorer i Nacka kommun.

I närheten
Seniorcenter Ektorp ligger 300 meter från Ektorps centrum med flera butiker och restauranger. Lika nära är det till Nacka sjukhus med vårdcentral och apotek. I området finns även flera fina promenadstråk och med kort gångavstånd till vackra Nyckelviken. 

Dagverksamhet
Vi bedriver även dagverksamhet för dig som fyllt 65 år och är boende i Nacka kommun, vilket innebär att seniorcenter Ektorp är en levande samlingsplats med dagliga aktiviteter och social samvaro. I våra lokaler finns ett modernt inomhustorg med IT-café, kiosk, bibliotek, pingisbord, sällskapsspel med mera. 

Organisation

Nacka Seniorcenter

Organisationsform

Kommunal

Du kan välja oss även om du bor i:

Stockholms kommun, Hägersten Liljeholmen, Hässelby Vällingby, Farsta, Enskede Årsta Vantör, Bromma, Kungsholmen, Norrmalm, Spånga Tensta, Södermalm, Skärholmen, Skarpnäck, Rinkeby Kista, Älvsjö, Östermalm

Boendet

I direkt anslutning till boendet finns det livliga inomhustorget. Här kan du fika tillsammans med andra i caféet, använda en dator på IT-caféet, låna en bok på biblioteket, besöka fotvårdsspecialist eller frisör eller bara umgås med andra på boendet. Det finns även ett modernt gym med smarta träningsmaskiner som är äldreanpassade för styrke- och balansträning som bland annat förebygger fallskador.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

116

Avdelningar

Totalt tio avdelningar med 10-12 lägenheter. Två avdelningar för personer med demenssjukdom, åtta omvårdnadsavdelningar.

Lägenheterna

 • Boarea: 23 till 27 kvadratmeter
 • Liten köksavdelning
 • Badrum med WC och dusch
 • Höj- och sänkbar säng och garderob ingår
 • Du möblerar med egna möbler och personliga föremål
 • Anpassade för personer med omvårdnadsbehov

På boendet

 • Inomhustorg
 • Café Torpet
 • Bibliotek
 • IT-café
 • Kiosk
 • Gym
 • Restaurang Eken
 • Trädgård med lusthus
 • Fotvård
 • Frisör
 • Massör

Hyra

3 642 - 4 554 kr/mån

Aktiviteter

Nacka seniorcenter Ektorp erbjuder många aktiviteter. Vi arrangerar allt från utflykter och kulturevenemang till pubkvällar med musik och dans.

Aktiviteterna organiseras av vår aktivitetsansvarig i samråd med de boende, rehab- och omvårdnadspersonal. Självklart finns alltid möjlighet att komma med förslag på både individuella och gemensamma aktiviteter.

Besök av volontärer
Vi har en god samverkan med volontärer som besöker oss. Med volontärerna kan man gå på en promenad, ta en fika, spela spel eller bara umgås.

Mat & Dryck

På Nacka seniorcenter Ektorp lagas maten i vårt moderna restaurangkök, av husets egna kockar. Varje avdelning serverar sedan måltiderna i respektive matsal. Du får givetvis välja om du vill äta gemensamt i matsalen eller mer stillsamt inne i din egen lägenhet.

Högtider
Vi arrangerar härliga festmåltider vid högtider. Till exempel anordnar vi årligen en nobellunch med exklusiv dukning och lyxig mat enligt nobelfestens meny. Andra inslag är surströmmingsskiva, kräftskiva och gåslunch enligt skånsk tradition.

Restaurang Eken
Våra boende har möjligheten att utan extra kostnad äta sin lunch på restaurang Eken som är öppen alla dagar kl. 11.30- 13.30. Dit är även anhöriga och besökare varmt välkomna, lunchkuponger kan köpas i kiosken (vardagar) eller i restaurangen (helger). 

Dryck
Restaurang Eken har fullständiga rättigheter. Vin, öl och nubbe kan serveras när du så önskar. Under pubkvällar serveras drycker till självkostnadspris.

Var lagas maten?

Eget kök med möjlighet till catering

Vård & Omsorg

Kontaktperson och genomförandeplan
När du väljer att flytta in hos oss så utser vi, i samråd med dig, en kontaktperson på boendet. Tillsammans med dig upprättar kontaktpersonen en genomförandeplan som följs upp kontinuerligt. Det är viktigt att du och din kontaktperson trivs och fungerar bra ihop och vi arbetar aktivt för att tillgodose dina individuella önskemål och krav så långt det är möjligt.

Omsorg

I din omsorg ingår städning, tvättning, hjälp med din personliga hygien, måltider med mera. 

Vård

Förutom undersköterskor har vi även fyra heltidsanställda sjuksköterskor som finns på plats på vardagar mellan 07.00 till 16.15. Övrig tid har vi tillgång till joursjuksköterska.

Vi har även två arbetsterapeuter och två sjukgymnaster på boendet som arbetar vardagar mellan 08.00 till 16.30. Två dagar i veckan besöks vi av läkare på dagtid. Övrig tid finns jourhavande läkare tillgänglig. Hos oss kan du även få kostnadsfri munhälsobedömning.

Tilläggstjänster

Tillgång till fotvård, frisör, massör och kiosk. Möjlighet att låna festlokal.  

Personal

På Nacka seniorcenter Ektorp har vi hög kompetens inom service och omvårdnad av äldre personer. Omvårdnadspersonalen består till 95 procent av undersköterskor. Här jobbar också en verksamhetschef och en biträdande verksamhetschef. 

Kompetensutveckling

Vi har internutbildningar i bland annat förflyttningsteknik och Demens ABC. Vi besitter specialistkompetens inom demensvård och mer specifikt även BPSD.

Språk

Svenska, Albanska, Arabiska, Bosniska, Danska, Engelska, Eritreanska, Etiopiska, Filipino, Finska, Franska, Grekiska, Hindi, Kikuyu, Kroatiska, Kurdiska, Pashto, Persiska, Polska, Portugisiska, Ryska, Serbiska, Slovenska, Somaliska, Spanska, Swahili, Syrianska, Thai, Turkiska, Tyska, Uiguriska, Ungerska

Kvalitet

Seniorcenter Nacka Ektorp lägger stor kraft på att ligga i topp när det kommer till kvalitet. Vår personal är välutbildad och har stor erfarenhet av att arbeta inom vård- och omsorg. Vi värdesätter kontakt och samverkan med anhöriga och involverar gärna dina nära och kära i din vistelse hos oss.

Vi har ett smart kvalitetsledningssystem där vi hanterar insatsplanering, utförande, uppföljningar samt utvärderingar och hantering av synpunkter och klagomål. Vi håller regelbundna boendemöten där alla boende som vill har möjlighet att framföra sina åsikter om hur boendet kan utvecklas till det bättre. 

År 2010 blev vi, som första särskilda boende i världen, certifierade av WHO Collaborating Center on Community Safety Promotion. Certifieringen som Tryggt och Säkert Särskilt Boende är ett kvitto på att vårt skadeförebyggande arbete är systematiskt, målinriktat och håller måttet. Vi genomför kontinuerliga kartläggningar av verksamheten för att identifiera både risker och positiva faktorer. Det innebär att vi arbetar med flera riskfaktorer samtidigt, både i den fysiska miljön och med beteenden och bemötande.

Certifieringar

Certifierat som Tryggt och Säkert Särskilt Boende av WHO Collaborating Center on Community Safety Promotion.

Kvalitetsregister

För att säkerställa och följa upp god vård och omsorg använder vi oss av de nationella kvalitetsregistren Senior alertSvenska palliativregistret och BPSD

Kontakt

Organisation

Nacka Seniorcenter

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-718 81 90

Kontaktperson

Anneli Backman

Gatuadress

Ektorpsvägen 17–19

Postnummer

131 45

Postort

Nacka

Vill du bo här?

Kontakta gärna vår kontaktperson, Pia Pantzar, för mer information om hur du ansöker om boende på Nacka seniorcenter Ektorp.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-718 81 90

Translate

Tyck till