Nacka seniorcenter Ektorp

Ektorpsvägen 17–19 , Nacka Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Seniorcenter Ektorp i Nacka
Hos oss har du möjlighet till ett aktivt och innehållsrikt liv i trevlig samvaro med andra människor. Boendet är en livlig och händelserik mötesplats - både för de seniorer som bor i lägenheterna som för andra seniorer i Nacka kommun.

 

välkommen till nacka seniorcenter ektorp
I närheten
Seniorcenter Ektorp ligger 300 meter från Ektorps centrum med flera butiker och restauranger. Lika nära är det till Nacka sjukhus med vårdcentral och apotek. I området finns även flera fina promenadstråk och med kort gångavstånd till vackra Nyckelviken. 

Dagverksamhet
Vi bedriver även dagverksamhet för dig som fyllt 65 år och är boende i Nacka kommun, vilket innebär att seniorcenter Ektorp är en levande samlingsplats med dagliga aktiviteter och social samvaro. I våra lokaler finns ett modernt inomhustorg med IT-café, kiosk, bibliotek, pingisbord, sällskapsspel med mera. 

 

cafe torpet med personal i kassan

Organisation
Organisation form
Kommunal
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Stockholms kommun
Hägersten Älvsjö
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Norrmalm
Spånga Tensta
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck
Rinkeby Kista
Östermalm

Boendet

I direkt anslutning till boendet finns det livliga inomhustorget. Här kan du fika tillsammans med andra i caféet, använda en dator på IT-caféet, låna en bok på biblioteket, besöka fotvårdsspecialist eller frisör eller bara umgås med andra på boendet.

 

kvinna som fikar i bibliotek

 

Det finns även ett modernt gym med smarta träningsmaskiner som är äldreanpassade för styrke- och balansträning som bland annat förebygger fallskador.

 

träning i gymmet

 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
116
Avdelningar
Totalt tio avdelningar med 10-12 lägenheter. Två avdelningar för personer med demenssjukdom, åtta omvårdnadsavdelningar.
Lägenheterna
Boarea: 23 till 27 kvadratmeter
Liten köksavdelning
Badrum med WC och dusch
Höj- och sänkbar säng och garderob ingår
Du möblerar med egna möbler och personliga föremål
Anpassade för personer med omvårdnadsbehov
På boendet
Inomhustorg
Café Torpet
Bibliotek
IT-café
Kiosk
Gym
Restaurang Eken
Trädgård med lusthus
Fotvård
Frisör
Massör
Hyra
3642 - 4554 kr/mån

Aktiviteter

Nacka seniorcenter Ektorp erbjuder många aktiviteter. Vi arrangerar allt från utflykter och kulturevenemang till pubkvällar med musik och dans.

Aktiviteterna organiseras av vår aktivitetsansvarig i samråd med de boende, rehab- och omvårdnadspersonal. Självklart finns alltid möjlighet att komma med förslag på både individuella och gemensamma aktiviteter.

Besök av volontärer
Vi har en god samverkan med volontärer som besöker oss. Med volontärerna kan man gå på en promenad, ta en fika, spela spel eller bara umgås.

 

umgänge i innetorget

Mat & Dryck

På Nacka seniorcenter Ektorp lagas maten i vårt moderna restaurangkök, av husets egna kockar. Varje avdelning serverar sedan måltiderna i respektive matsal. Du får givetvis välja om du vill äta gemensamt i matsalen eller mer stillsamt inne i din egen lägenhet.

 

kockar i köket
Högtider
Vi arrangerar härliga festmåltider vid högtider. Till exempel anordnar vi årligen en nobellunch med exklusiv dukning och lyxig mat enligt nobelfestens meny. Andra inslag är surströmmingsskiva, kräftskiva och gåslunch enligt skånsk tradition.

Restaurang Eken
Våra boende har möjligheten att utan extra kostnad äta sin lunch på restaurang Eken som är öppen alla dagar kl. 11.30- 13.30. Dit är även anhöriga och besökare varmt välkomna, lunchkuponger kan köpas i kiosken (vardagar) eller i restaurangen (helger). 

Dryck
Restaurang Eken har fullständiga rättigheter. Vin, öl och nubbe kan serveras när du så önskar. Under pubkvällar serveras drycker till självkostnadspris.

Var lagas maten?
Eget kök med möjlighet till catering

Vård & Omsorg

Kontaktperson och genomförandeplan
När du väljer att flytta in hos oss så utser vi, i samråd med dig, en kontaktperson på boendet. Tillsammans med dig upprättar kontaktpersonen en genomförandeplan som följs upp kontinuerligt. Det är viktigt att du och din kontaktperson trivs och fungerar bra ihop och vi arbetar aktivt för att tillgodose dina individuella önskemål och krav så långt det är möjligt.

 

glada personer personal och boende

Personal

På Nacka seniorcenter Ektorp har vi hög kompetens inom service och omvårdnad av äldre personer. Omvårdnadspersonalen består till 95 procent av undersköterskor. Här jobbar också en verksamhetschef och en biträdande verksamhetschef. 

 

glad personalgrupp

 

Vi har internutbildningar i bland annat förflyttningsteknik och Demens ABC. Vi besitter specialistkompetens inom demensvård och mer specifikt även BPSD.

 

internutbildning gruppövning

Kvalitet

Seniorcenter Nacka Ektorp lägger stor kraft på att ligga i topp när det kommer till kvalitet. Vår personal är välutbildad och har stor erfarenhet av att arbeta inom vård- och omsorg. Vi värdesätter kontakt och samverkan med anhöriga och involverar gärna dina nära och kära i din vistelse hos oss.

 

två kollegor utomhus
Vi har ett smart kvalitetsledningssystem där vi hanterar insatsplanering, utförande, uppföljningar samt utvärderingar och hantering av synpunkter och klagomål. Vi håller regelbundna boendemöten där alla boende som vill har möjlighet att framföra sina åsikter om hur boendet kan utvecklas till det bättre. 

År 2010 blev vi, som första särskilda boende i världen, certifierade av WHO Collaborating Center on Community Safety Promotion. Certifieringen som Tryggt och Säkert Särskilt Boende är ett kvitto på att vårt skadeförebyggande arbete är systematiskt, målinriktat och håller måttet. Vi genomför kontinuerliga kartläggningar av verksamheten för att identifiera både risker och positiva faktorer. Det innebär att vi arbetar med flera riskfaktorer samtidigt, både i den fysiska miljön och med beteenden och bemötande.

Certifieringar

Certifierat som Tryggt och Säkert Särskilt Boende av WHO Collaborating Center on Community Safety Promotion.

Kvalitetsregister

För att säkerställa och följa upp god vård och omsorg använder vi oss av de nationella kvalitetsregistren Senior alert, Svenska palliativregistret och BPSD.

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Nina Ehn, verksamhetschef
Gatuadress
Ektorpsvägen 17–19
Postnummer
131 45
Postort
Nacka
Vill du bli kund hos oss?

Om du tycker att Nacka seniorcenter Ektorp låter spännande är du varmt välkommen att kontakta oss!

Hitta hit

Vägbeskrivning

Nacka seniorcenter Ektorp

Nacka kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.