Nacka seniorcenter Sjötäppan

Nacka seniorcenter Sjötäppan

Neglingevägen 21, Saltsjöbaden Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Nacka seniorcenter Sjötäppan
Du hittar oss vackert beläget i centrala Saltsjöbaden, intill Neglingeviken, tio minuters promenadavstånd till Saltsjöbadens centrum. Vi har stora altaner med storslagen havsutsikt och trevliga promenadstråk intill vattnet.

Hemlik miljö
För oss är det viktigt att skapa en varm miljö där du känner dig hemma. Vi jobbar tillsammans för att du som boende ska trivas och må bra. Vi tar oss alltid tid för dig och bjuder in dig att delta i aktiviteter. Boendet är inrett med sköna fåtöljer, bokhyllor fyllda med böcker och levande växter för att skapa en trivsam miljö. Vi bakar ofta för att den hemtrevliga doften av nybakat ska sprida sig. Vi rör oss fritt över huset för att lära känna och umgås med andra. 

Fantastisk utomhusmiljön
Vi har en grönskande hälsoträdgård med två växthus. I trädgården växer det bland annat äppelträd, vinbärsbuskar och vackra blommor i. Vi spenderar mycket tid i trädgården när vädret tillåter. Till våren driver vi upp plantor som vi sedan planterar på våra altaner. I vår trädgård finns en boulebana där du kan utmana någon i ett parti boule.

Djur
Vi tycker det är roligt med djur som kommer på besök och vår personal och anhöriga tar ofta med sina hundar. I trädgården har vi ett hönshus, du får gärna vara med och mata hönsen och plocka de färdigvärpta äggen. På en av våra avdelningar finns ett rogivande akvarium.

När du flyttar in till oss får du självklart ta med ditt husdjur. Vårt enda krav är att du själv kan ta hand om det.

Stjärnmärkt verksamhet
I juli 2019 blev vi kommunens första Stjärnmärkta äldreboende, vilket vi är mycket stolta över. Att vara Stjärnmärkt betyder att minst 80% av personal har genomgått en utbildning i bemötande och vård av personer med demenssjukdom.

Höjdpunkter
- Hemlagad mat
- Stora lägenheter
- Sjöutsikt och nära till vattnet
- Mycket aktiviteter
- All personal har fått utbildning inom demenssjukdom

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Stockholms kommun
Hägersten Älvsjö
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck

Boendet

Allmän beskrivning

Nacka seniorcenter Sjötäppans lokaler är beläget i ett äldre hus med all den charm som det medför. Bland annat har vi tre öppna spisar som vi eldar i under höst och vinter.

Ingen av våra 56 lägenheter ser likadana ut och storleken kan därför variera. Tio av våra lägenheter är parlägenheter som är stora nog för två personer.

par som bor tillsammans
På varje avdelning finns ett gemensamt tv-rum och matsal där vi samlas för måltider. Vi har även en stor sal som är gemensam för hela boendet där vi träffas och hittar på olika aktiviteter tillsammans. Eller bara ta en kopp kaffe i gott sällskap.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
56
Avdelningar
Fem avdelningar, tre demensavdelningar och två omvårdnadsavdelningar
Lägenheterna
Ettor och tvåor
Lägenheterna är cirka 40 kvm
Badrum med dusch och toalett
Trinettkök i de flesta lägenheter
Höj- och sänkbar säng ingår
Du möblerar med egna möbler och personliga föremål
Vissa lägenheter har balkong eller altan
Flera lägenheter har sjöutsikt
På boendet
Altaner och balkonger med sjöutsikt
Wi-Fi
Stor sal för gemensamma aktiviteter
Gym
Hälsoträdgård
Hyra
4990 - 8818 kr/mån

Aktiviteter

Hos på Nacka seniorcenter Sjötäppan är du själv med och utformar din vardag utifrån vad du vill hitta på. Vår hemlika miljö bjuder in till olika spontana aktiviteter både utomhus och inomhus som att spela schack, lägga pussel, mata hönsen, promenera, bada eller ta en fika. Vi har också en aktivitetsansvarig som anordnar underhållande aktiviteter som musikevenemang, pubkvällar, allsång, poesistund, bingo, taktil massage, Qi-gong, grillkvällar, manikyr, tipspromenader, boule och filmvisning.

Trädgårdsskötsel
I vår trädgård odlar vi egna grönsaker och bär. Du får gärna vara med och ta hand om växterna. På hösten avslutar vi trädgårdssäsongen med att anordna en skördefest då vi äter upp de vi odlat under sommaren.

trädgård växthus
Volontärer
Vi samarbetar med olika frivilligorganisationer som Lions och Kyrkan. Deras volontärer besöker oss ofta och hjälper bland annat våra boenden att komma ut på promenader, erbjuder samtalsstunder och högläsning. En gång i månaden kommer prästen från Saltsjöbadens församling till oss och håller andakt.
Gym
För den som gillar att hålla sig aktiv har vi ett gym där du kan träna med en sjukgymnast, arbetsterapeut eller på egen hand.

gym

Kundråd
En gång i månaden är det kundråd. Representanter för de boende och personal arbetar gemensamt fram förbättringar av verksamheten.

Mat & Dryck

Vi är stolta över att all mat som serveras på Nacka seniorcenter Sjötäppan lagas i vårt kök. Här lagas god och näringsrik mat från grunden anpassat efter dina behov. Till lunch och middag kan du alltid välja mellan två rätter. Köket bakar eget bröd, kaffebröd och gör hemlagade desserter.

Fest och högtider
Ibland gör vi det extra festligt och serverar tre rätters middag med vin till självkostnadspris för dem som vill ha. Självklart firar vi de svenska högtiderna med traditionsenlig mat och dryck. Under sommaren anordnar vi trevliga grillkvällar. Vid dessa festligheter är självklart dina anhöriga välkomna.

Måltider
Frukost, mellanmål och kvällsfika serveras på varje avdelning, lunch och middag i vår gemensamma matsal. Du kan även välja att äta dina måltider i din lägenhet. Mellan måltiderna finns det alltid fika och frukt framdukat.

Måltidsråd
En gång i månaden bjuder vi in till måltidsråd tillsammans med vår kock. Då pratar vi om hur maten smakar, måltidssituationen och önskemål om rätter.

Var lagas maten?
All mat tillagas i vårt kök.

Vård & Omsorg

Kontaktperson och genomförandeplan
Alla som flyttar in hos oss får en kontaktperson och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Inom 14 dagar upprättar kontaktpersonen en genomförandeplan tillsammans med dig och dina närstående om så önskas.

personal och boende

Vård

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Sjuksköterska finns hos oss dagtid vardagar och helger. Kvällar och nätter har vi tillgång till joursjuksköterska.

Vardagar finns sjukgymnast och arbetsterapeut hos oss, de ansvarar för bedömning, träning, aktivering och utprovning av hjälpmedel i samråd med vårdpersonalen.

Läkare från Familjeläkarna i Saltsjöbaden besöker oss en gång i veckan, övrig tid har vi tillgång till jourläkare.

Vi har avtal för en förenklad och kostnadsfri munhälsobedömning som givetvis är frivillig. Tandvårdsintyg kan även utfärdas vid behov.

Tilläggstjänster

Tandläkare, tandhygienist, frisör och medicinsk fotvårdsterapeut besöker seniorcentret kontinuerligt.

Personal

På seniorcenter Sjötäppan arbetar undersköterskor, specialistundersköterskor (demens och multisjuka äldre) vårdbiträden, sjuksköterskor, kockar, vaktmästare, sjukgymnast och arbetsterapeut, aktivitetsansvarig samt chefer.

personal
Stjärnmärkt verksamhet
I juli 2019 blev vi kommunens första Stjärnmärkta äldreboende, vilket vi är mycket stolta över. Att vara Stjärnmärkt betyder att minst 80% av personal har genomgått en utbildning i bemötande och vård av personer med demenssjukdom. Stjärnmärkt är en kvalitetshöjande utbildningsmodell som utförs i samarbete med Svenskt demenscentrum.

Kompetensutveckling

Medarbetarnas kompetens utvecklas kontinuerligt med kundernas och verksamhetens behov. Alla medarbetare har gått utbildning i basal hygienrutiner, förflyttningsutbildning och utbildning i personlyftar och andra hjälpmedel.

Kvalitet

För att skapa delaktighet för dig har vi ett kundråd. Där får du information och kan framföra dina synpunkter och idéer för att utveckla och förbättra verksamheten. Vi bjuder in till närståendeträff där det finns möjlighet att framföra synpunkter och få aktuell information om verksamheten.

Genom våra olika råd som till exempel måltidsråd, aktivitetsråd, hygienråd arbetar vi ständigt med förbättringar och utveckling av vår verksamhet. Personalen kompetensutvecklas kontinuerligt genom intern och extern utbildning.

NSC Sjötäppan är sedan oktober 2014 certifierat certifierade av WHO Collaborating Center on Community Safety Promotion. Certifieringen som Tryggt och Säkert Särskilt Boende är ett kvitto på att vårt skadeförebyggande arbete är systematiskt, målinriktat och håller måttet. Vi genomför kontinuerliga kartläggningar av verksamheten för att identifiera både risker och positiva faktorer. Det innebär att vi arbetar med flera riskfaktorer samtidigt, både i den fysiska miljön och sociala miljön.

glad personal och boende sitter på bänk

Certifieringar

NSC Sjötäppan är sedan oktober 2014 certifierat certifierade av WHO Collaborating Center on Community Safety Promotion.

Kvalitetsregister

För att säkerställa och följa upp god vård och omsorg använder vi oss av de nationella kvalitetsregistren Senior alertSvenska palliativregistret och BPSD

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Carina Lummer, 070 431 84 03
Gatuadress
Neglingevägen 21
Postnummer
133 34
Postort
Saltsjöbaden
Vill du bli kund hos oss?

Om du tycker att Nacka seniorcenter Sjötäppan låter spännande är du varmt välkommen att kontakta oss!

Hitta hit

Vägbeskrivning

Nacka seniorcenter Sjötäppan

Nacka kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.