Nacka seniorcenter Sjötäppan

Neglingevägen 21, Nacka Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Lediga platser

Om oss

Nacka seniorcenter Sjötäppan
Du hittar oss vackert beläget i centrala Saltsjöbaden, intill Neglingeviken, tio minuters promenadavstånd till Saltsjöbadens centrum. Vi har stora altaner med storslagen havsutsikt och trevliga promenadstråk intill vattnet.

Hemlik miljö
För oss är det viktigt att skapa en trevlig miljö som du känner dig hemma i. Därför har vi inrett med hemlika möbler, sköna fåtöljer, bokhyllor fyllda med böcker, levande växter och vi bakar ofta för att den hemtrevliga doften av nybakat ska sprida sig. Vi rör oss fritt över huset för att lära känna och umgås med andra. 

Utomhusmiljön
I vår trädgård finns en boulebana där du kan utmana någon i ett parti boule. Vi har en grönskande trädgård där det bland annat växer äppelträd, vinbärsbuskar och vackra blommor i. I trädgården spenderar vi mycket tid när vädret tillåter. Till våren driver vi upp plantor som vi sedan planterar på våra altaner.

Djur
Vi tycker det är roligt med djur som kommer på besök och vår personal och anhöriga tar ofta med sina hundar. I trädgården har vi ett hönshus, du får gärna vara med och mata hönsen och plocka de färdigvärpta äggen. På en av våra avdelningar finns ett rogivande akvarium.

När du flyttar in till oss får du självklart ta med ditt husdjur. Vårt enda krav är att du själv kan ta hand om det.

Höjdpunkter
- Sjöutsikt och nära till vattnet
- Djur i verksamheten
- Mycket aktiviteter
- Eget kök som lagar all mat
- Stora lägenheter


Organisation

Nacka Seniorcenter

Organisationsform

Kommunal

Du kan välja oss även om du bor i:

Stockholms kommun, Hägersten Liljeholmen, Hässelby Vällingby, Farsta, Enskede Årsta Vantör, Bromma, Kungsholmen, Norrmalm, Spånga Tensta, Södermalm, Skärholmen, Skarpnäck, Rinkeby Kista, Älvsjö, Östermalm

Boendet

Nacka seniorcenter Sjötäppans lokaler är beläget i ett äldre hus med all den charm som det medför. Bland annat har vi tre öppna spisar som vi eldar i under höst och vinter.

Ingen av våra 57 lägenheter ser likadana ut och storleken kan därför variera. Fem av våra lägenheter är parlägenheter som är stora nog för två personer.

På varje avdelning finns ett gemensamt tv-rum och matsal där vi samlas för måltider. Vi har även en stor sal som är gemensam för hela boendet där vi träffas och hittar på olika aktiviteter tillsammans. Eller bara ta en kopp kaffe i gott sällskap.


Lediga platser

 • Demens - Permanent
 • Omvårdnad - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

57

Avdelningar

Fyra avdelningar, tre demensavdelningar och en omvårdnadsavdelning (27 lägenheter)..

Lägenheterna

 • Ettor och tvåor
 • Lägenheterna är cirka 40 kvm
 • Badrum med dusch och toalett
 • Trinettkök i de flesta lägenheter
 • Höj- och sänkbar säng ingår
 • Du möblerar med egna möbler och personliga föremål
 • Vissa lägenheter har balkong eller altan
 • Flera lägenheter har sjöutsikt

På boendet

 • Altaner och balkonger med sjöutsikt
 • Wi-Fi
 • Stor sal för gemensamma aktiviteter
 • Gym
 • Trädgård

Hyra

4 395 - 7 794 kr/mån

Aktiviteter

Hos på Nacka seniorcenter Sjötäppan är du själv med och utformar din vardag utifrån vad du vill hitta på. Vår hemlika miljö bjuder in till olika spontana aktiviteter som att spela schack, lägga pussel eller ta en fika. Vi har också en aktivitetsansvarig som anordnar underhållande aktiviteter som musikevenemang, pubkvällar, allsång, poesistund, bingo, taktil massage, Qi-gong, grillkvällar, manikyr, tipspromenader, boule och filmvisning.

Volontärer
Vi samarbetar med olika frivilligorganisationer som Röda Korset, Lions och Kyrkan. Deras volontärer besöker oss ofta och hjälper bland annat våra boenden att komma ut på promenader, erbjuder samtalsstunder och högläsning. En gång i månaden kommer prästen från Saltsjöbadens församling till oss och håller andakt.

Trädgårdsskötsel
I vår trädgård odlar vi egna grönsaker och bär. Du får gärna vara med och ta hand om växterna. På hösten avslutar vi trädgårdssäsongen med att anordna en skördefest då vi äter upp de vi odlat under sommaren.


Gym
För den som gillar att hålla sig pigg har vi ett gym där du kan träna med en sjukgymnast, arbetsterapeut eller på egen hand.

Konstvandring
Runt om i huset hänger fina tavlor. Vi brukar gå på konstvandringar för att upptäcka tavlorna och samtidigt träffar och lära känna andra boenden.

Kundråd
En gånger i månaden är det kundråd. Representanter för de boende och personal arbetar gemensamt fram förbättringar av verksamheten.

Mat & Dryck

Vi är stolta över att all mat som serveras på Nacka seniorcenter Sjötäppan lagas i vårt egna kök. Här lagas god och näringsrik mat från grunden. Till lunch och middag kan du alltid välja mellan två rätter. Köket bakar eget bröd, kaffebröd och gör hemlagade desserter. Matsedeln utformar vi tillsammans efter dina önskemål och behov.

Fest och högtider
Var fjärde fredag gör vi det extra festligt och serverar tre rätters middag med vin för dem som vill ha. Självklart firar vi alla högtider med traditionsenlig mat och dryck. Under sommaren anordnar vi trevliga grillkvällar. Vid dessa festligheter är självklart dina anhöriga välkomna.

Måltider
Frukost, mellanmål och kvällsfika serveras på varje avdelning, lunch och middag i vår gemensamma matsal. Du kan även välja att äta dina måltider i din egen lägenhet. Mellan måltiderna finns det alltid fika och frukt framdukat. 

Var lagas maten?

All mat tillagas i vårt egna kök.

Vård & Omsorg

Kontaktperson och genomförandeplan
Alla som flyttar in hos oss får en kontaktperson och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Inom 14 dagar upprättar kontaktpersonen en genomförandeplan tillsammans med dig och dina närstående vid behov.

Förebyggande av fallolyckor
Vi jobbar aktivt med att förebygga fallolyckor.

Vård

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Sjuksköterska finns hos oss på vardagar, dagtid. Kvällar och helger har vi tillgång till joursjuksköterska.

Vardagar finns sjukgymnast och arbetsterapeut hos oss, de ansvarar för bedömning, träning, aktivering och utprovning av hjälpmedel i samråd med vårdpersonalen.

Läkare från Familjeläkarna i Saltsjöbaden besöker oss en gång i veckan, övrig tid har vi tillgång till jourläkare.

Vi har avtal för en förenklad och kostnadsfri munhälsobedömning som givetvis är frivillig. Tandvårdsintyg kan även utfärdas vid behov.

Tilläggstjänster

Tandläkare, tandhygienist, hårfrisörska och medicinsk fotvårdsterapeut besöker seniorcentret kontinuerligt.

Personal

På seniorcenter Sjötäppan arbetar omvårdnadspersonal, sjuksköterskor, kockar, ekonomibiträden, vaktmästare, sjukgymnast och arbetsterapeut, aktivitetsansvarig samt en verksamhetschef och en biträdande verksamhetschef.

Kompetensutveckling

Medarbetarnas kompetens utvecklas kontinuerligt med kundernas och verksamhetens behov. Alla medarbetare har gått utbildning i basal hygienrutiner, webutbildning i demens, förflyttningsutbildning och utbildning i personlyftar och andra hjälpmedel.

Språk

Svenska, Bosniska, Engelska, Finska, Norska, Persiska, Polska, Serbiska, Somaliska, Tigrinja, Turkiska

Kvalitet

För att skapa delaktighet för dig har vi ett kundråd. Där får du information och kan framföra dina synpunkter och idéer för att utveckla och förbättra verksamheten. Två gånger per år bjuder vi in till närståendeträff där det finns möjlighet att framföra synpunkter och få aktuell information om verksamheten.

Genom våra olika råd, kvalitetsråd, måltidsråd, aktivitetsråd, hygienråd, arbetar vi ständigt med förbättringar och utveckling av vår verksamhet. Personalen kompetensutvecklas kontinuerligt genom intern och extern utbildning.

NSC Sjötäppan är sedan oktober 2014 certifierat certifierade av WHO Collaborating Center on Community Safety Promotion. Certifieringen som Tryggt och Säkert Särskilt Boende är ett kvitto på att vårt skadeförebyggande arbete är systematiskt, målinriktat och håller måttet. Vi genomför kontinuerliga kartläggningar av verksamheten för att identifiera både risker och positiva faktorer. Det innebär att vi arbetar med flera riskfaktorer samtidigt, både i den fysiska miljön och med beteenden och bemötande.

Certifieringar

NSC Sjötäppan är sedan oktober 2014 certifierat certifierade av WHO Collaborating Center on Community Safety Promotion.

Kvalitetsregister

För att säkerställa och följa upp god vård och omsorg använder vi oss av de nationella kvalitetsregistren Senior alertSvenska palliativregistret och BPSD

Kontakt

Organisation

Nacka Seniorcenter

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Katarina Centerdal: 08-718 90 37
Annette Örtegren: 070-431 75 07

Kontaktperson

Katarina Centerdal, verksamhetschef
Annette Örtegren, administratör

Gatuadress

Neglingevägen 21

Postnummer

133 34

Postort

Saltsjöbaden

Vill du bo här?

Om du tycker att Nacka seniorcenter Sjötäppan låter spännande är du varmt välkommen att kontakta oss!

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Katarina Centerdal: 08-718 90 37[br]Annette Örtegren: 070-431 75 07

Translate

Tyck till