Nacka seniorcenter Talliden

Nacka seniorcenter Talliden

Helgesons väg 5, Nacka Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Nacka seniorcenter Talliden
Vi ligger på en liten höjd i det trevliga området Finntorp i Nacka kommun. Här kan du njuta framför vår öppna spis eller av vår blomstrande ”Sinnenas Trädgård”. Vi har två trädgårdar i anslutning till två stora och lättillgängliga altaner som lockar till trevlig utomhusvistelse och samvaro med andra om du önskar. På övre planet i fastigheten finns två stora balkonger där vi njuter av solen och fåglarna.

I närområdet
Nacka kyrka ligger i närheten och en kilometer bort ligger Sickla köpkvarter med en mängd butiker, restauranger och servicetjänster.

Tryggt boende
Vi inriktar oss på äldre personer som har behov av omvårdnad och service samt äldre personer med demenssjukdom. Vår ambition är att skapa en trygg och god omvårdnad samt att erbjuda en aktiv och meningsfull tillvaro för alla kunder med stor hänsyn till egna önskemål och hälsa.Tillsammans skapar vi en vardag utifrån dina vanor och det är viktigt för oss att uppmuntra och låta våra kunder vara delaktiga. 

Organisation
Organisation form
Kommunal
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Stockholms kommun
Hägersten Älvsjö
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Norrmalm
Spånga Tensta
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck
Rinkeby Kista
Östermalm

Boendet

Allmän beskrivning

Varje avdelning har sin unika charm med egen balkong och gemensamhetsutrymme. Det finns även en stor salong i mitten av seniorcentret Talliden som fungerar som en naturlig samlingspunkt. Här finns den öppna spisen och här samlas vi för gemensamma aktiviteter, fester och andra samlingstillfällen.

Utemiljön
På de två altanerna finns gott om plats att umgås och fika eller bara njuta av omgivningen. Trädgårdarna som ligger i anslutning till altanerna ger en vacker och naturskön utsikt. Den ena trädgården har porlande vatten, ätbara växter, bär och vackra blommor. Vi kallar den för Sinnenas Trädgård. För den som önskar och har intresse finns det rogivande och stimulerande sysslor på balkonger och altaner samt i trädgårdarna att utföra.

Talliden ute

Djur på Talliden
På Talliden finns hunden Iris varje vardag och som ofta följer med på promenader. Om du har ett husdjur får även det flytta in med dig, förutsatt att du har möjlighet och förmåga att sköta om djuret själv.

Under renovering
Talliden är under renovering. Lägenhetsantalet kommer att öka successivt och 2025 räknar vi med 57 lägenheter, totalt 60 platser.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
45
Avdelningar
5 avdelningar med 29 platser för kunder med demenssjukdom.
Lägenheterna
Boyta: 18,5 till 37 kvadratmeter
Eget badrum med toalett och dusch
Höj- och sänkbar säng
Trygghetslarm
Tre lägenheter har Minette kök
En lägenhet lämpar sig för parboende
På boendet
Två stora altaner med anslutande trädgårdar
Varje avdelning har egen balkong, matsal och kök
Stor salong för fester och gemensamma aktiviteter men öppen spis
Ett träningsrum
Hyra
4341 - 4729 kr/mån

Aktiviteter

Nacka seniorcenter Talliden erbjuder en mängd olika aktiviteter: gymnastik: sittande Qi Gong, bowling, allsång, bingo, trädgårdsaktiviteter, handarbete, målning, promenader, bakning, pubkvällar och filmvisning är några av de aktiviteter som vi erbjuder. Ett träningsrum finns för den som önskar. Alla vardagar finns arbetsterapeut och fysioterapeut, (tidigare sjukgymnast) att tillgå. De genomför aktiviteter och rehabilitering både i grupp och individuellt. 

Besök av volontärer
Seniorcenter Talliden besöks varje vecka av en volontär från "Väntjänst i Nacka". Tillsammans med volontären kan man umgås och utföra olika aktiviteter – både individuella och gemensamma. Vi samarbetar även med Tallidens förskola vilket innebär livliga möten med skratt, sång och mysiga pysselstunder för de som vill. En gång i månaden besöks vi av präst och diakon från Nacka kyrka som då håller andakt med efterföljande kyrkkaffe. 

Talliden akrivitet

Mat & Dryck

Måltider intas där du själv önskar. I salongen, på avdelningen eller i din lägenhet. Maten levererad från NSC Ektorp men när vår ombyggnation är klar invigs vårt nya tillagningskök och maten lagas då på plats som tidigare. Måltidsdryck serveras till alla måltider. Vi har rättigheter att servera vin och öl till självkostnadspris. Även mineralvatten och lättöl kan köpas till självkostnadspris. Om du är nyfiken på vad som serveras hittar du menyn här.

Högtider
Vid högtider serverar vi festligare måltider och traditionella läckerheter. Vi har rättigheter att servera vin och öl till självkostnadspris.

Talliden mat

Var lagas maten?
Samtliga måltider tillagas i vårt eget kök men under Tallidens renovering och ombyggnad lagas maten på NSC Ektorp.

Vård & Omsorg

När du flyttar in på seniorcenter Talliden får du en kontaktperson och ansvarig sjuksköterska. Du och din kontaktperson upprättar tillsammans en genomförandeplan som skall ligga till grund för din individuella omsorg och service hos oss.  Din kontaktperson blir din länk till övrig personal på seniorcentret och andra viktiga kontakter.

Omsorg

På seniorcenter Talliden finns omvårdnadspersonal tillgänglig dygnet runt. Omvårdnadspersonalen består av utbildade undersköterskor och vårdbiträden som alla har stor kompetens och erfarenhet av vård inom äldreomsorgen.

Vård

Tillgång på sjuksköterska finns dygnet runt, sju dagar i veckan. Kväll och natt finns joursjuksköterska och jourläkare att tillgå. Arbetsterapeut och fysioterapeut (sjukgymnast) tjänstgör under helgfria vardagar. Läkare från Familjeläkarna besöker seniorcenter Talliden en gång i veckan samt om behov uppstår.

Tandläkare och tandhygienist besöker oss kontinuerligt. Varje år erbjuds du som bor här även kostnadsfri, frivillig munhälsobedömning.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvårdare besöker oss kontinuerligt och vid behov.

Personal

På seniorcenter Talliden arbetar omvårdnadspersonal, sjuksköterska, ekonomibiträden, vaktmästare, administratör, fysioterapeut (tidigare sjukgymnast), arbetsterapeut och, verksamhetschef.

Språk
På seniorcenter Talliden talas ett flertal olika språk.

Talliden

Kvalitet

Vi arbetar utifrån ett salutogent synsätt och arbetssätt, vilket betyder att vi utgår från det friska hos varje person, samt utifrån Nacka Senior centers kvalitetsriktlinjer för att uppnå äldrenämndens mål och kvalitetskriterier. En viktig del av vårt kvalitetsarbete är att vi systematiskt arbetar med dina synpunkter och klagomål. Vi har ett kvalitetsråd en gång i månaden där kunder kan framföra önskemål och synpunkter. Även närstående har möjlighet att delta. Varje år utförs en kundundersökning som utvärderas noga.

Kvalitetsregister

För att säkerställa och följa upp god vård och omsorg använder vi oss av de nationella kvalitetsregistren Senior alert, BPSD, SveDem och Svenska palliativregistret.

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Jessica Svanholm
Gatuadress
Helgesons väg 5
Postnummer
131 37
Postort
Nacka
Vill du bli kund hos oss?

Om du tycker att Nacka seniorcenter Talliden låter spännande är du varmt välkommen att kontakta oss!

Hitta hit

Vägbeskrivning

Nacka seniorcenter Talliden

Nacka kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.