Nacka seniorcenter Talliden

Helgesons väg 5, Nacka Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Nacka seniorcenter Talliden
Vi ligger på en liten höjd i det trevliga området Finntorp i Nacka kommun. Här kan du njuta framför vår öppna spis eller av vår blomstrande ”Sinnenas Trädgård”. Vi har två trädgårdar i anslutning till två stora och lättillgängliga altaner som lockar till trevlig utomhusvistelse och samvaro med andra om du önskar. På övre planet i fastigheten finns två stora balkonger där vi njuter av solen och fåglarna.

I närområdet
Nacka kyrka ligger i närheten och en kilometer bort ligger Sickla köpkvarter med en mängd butiker, restauranger och servicetjänster.

Tryggt boende
Vi inriktar oss på äldre personer som har behov av omvårdnad och service samt äldre personer med demenssjukdom. 
Vår ambition är att skapa en trygg och god omvårdnad samt att erbjuda en aktiv och meningsfull tillvaro för alla kunder med stor hänsyn till egna önskemål och hälsa.Tillsammans skapar vi en vardag utifrån dina vanor och det är viktigt för oss att uppmuntra och låta våra kunder vara delaktiga. 

Inriktning/Profil

Trädgård

Organisation

Nacka Seniorcenter

Organisationsform

Kommunal

Du kan välja oss även om du bor i:

Stockholms kommun, Hägersten Liljeholmen, Hässelby Vällingby, Farsta, Enskede Årsta Vantör, Bromma, Kungsholmen, Norrmalm, Spånga Tensta, Södermalm, Skärholmen, Skarpnäck, Rinkeby Kista, Älvsjö, Östermalm

Boendet

Varje avdelning har sin unika charm med egen balkong och gemensamhetsutrymme. Det finns även en stor salong i mitten av seniorcentret Talliden som fungerar som en naturlig samlingspunkt. Här finns den öppna siden och här samlas vi för gemensamma aktiviteter, fester och andra samlingstillfällen.

Utemiljön
På de två altanerna finns gott om plats att umgås och fika eller bara njuta av omgivningen. Trädgårdarna som ligger i anslutning till altanerna ger en vacker och naturskön utsikt. Den ena trädgården har porlande vatten, ätbara växter, bär och vackra blommor. Vi kallar den för Sinnenas Trädgård. För den som önskar och har intresse finns det rogivande och stimulerande sysslor på balkonger och altaner samt i trädgårdarna att utföra.

Djur på Talliden
På Talliden finns hunden Iris varje vardag och som ofta följer med på promenader. Om du har ett husdjur får även det flytta in med dig, förutsatt att du har möjlighet och förmåga att sköta om djuret själv. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

45

Avdelningar

Fyra våningsplan med totalt 26 platser för personer med demenssjukdom. Tre våningsplan med totalt 20 omvårdnadsplatser.

Lägenheterna

  • Boyta: 18,5 till 37 kvadratmeter
  • Eget badrum med toalett och dusch
  • Höj- och sänkbar säng
  • Trygghetslarm
  • Tre lägenheter har Minette kök
  • En lägenhet lämpar sig för parboende

På boendet

  • Två stora altaner med anslutande trädgårdar
  • Varje avdelning har egen balkong, matsal och kök
  • Stor salong för fester och gemensamma aktiviteter men öppen spis
  • Två träningsrum

Hyra

3 600 - 5 694 kr/mån

Aktiviteter

Nacka seniorcenter Talliden erbjuder en mängd olika aktiviteter: gymnastik, sittande Qi Gong, bowling, allsång, bingo, trädgårdsaktiviteter, handarbete, målning, promenader, bakning, pubkvällar och filmvisning är några av de aktiviteter som vi erbjuder. Ett träningsrum finns för den som önskar. Alla vardagar finns arbetsterapeut och fysioterapeut, (tidigare sjukgymnast) att tillgå. De genomför aktiviteter och rehabilitering både i grupp och individuellt. 

Besök av volontärer
Seniorcenter Talliden besöks varje vecka av volontärer från Röda Korset och "Väntjänst i Nacka". Tillsammans med volontärerna kan man umgås och utföra olika aktiviteter – både individuella och gemensamma. Vi samarbetar även med Tallidens förskola vilket innebär livliga möten med skratt, sång och mysiga pysselstunder för de som vill. En gång i månaden besöks vi av präst och diakon från Nacka kyrka som då håller andakt. 

Mat & Dryck

Måltiderna på Nacka seniorcenter Talliden är något som vi är extra stolta över och vi vill dela med oss av vår matglädje till våra kunder. Alla måltider tillagas i vårt egna kök av vår egen kock. I den gemensamma matsalen serveras sedan en vällagad och näringsrik husmanskost, både till lunch och middag. Om du är nyfiken på vad som serveras hittar du menyn här.

Högtider
Vid högtider serverar vi festligare måltider och traditionella läckerheter. Vi har rättigheter att servera vin och öl till självkostnadspris.

Var lagas maten?

Samtliga måltider tillagas i vårt egna kök

Vård & Omsorg

När du flyttar in på seniorcenter Talliden utser vi, i samråd med dig, en kontaktperson och ansvarig sjuksköterska. Du och din kontaktperson upprättar tillsammans en genomförandeplan som skall ligga till grund för din individuella omsorg och service hos oss.  Din kontaktperson blir din länk till övrig personal på seniorcentret och andra viktiga kontakter.

Omsorg

På seniorcentret Talliden finns omvårdnadspersonal tillgänglig dygnet runt. Omvårdnadspersonalen består av utbildade undersköterskor och vårdbiträden som alla har stor kompetens och erfarenhet av vård inom äldreomsorgen.

Vård

Utöver omvårdnadspersonal finns sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut (sjukgymnast) på plats dagtid under helgfria vardagar. De sköter planering och utförande av rehabilitering.

Läkare från Familjeläkarna besöker seniorcenter Talliden en gång i veckan. Kväll/natt samt helg finns joursjuksköterska och jourläkare att tillgå.

Tandläkare och tandhygienist besöker oss kontinuerligt. Varje år erbjuds du som bor här även kostnadsfri, frivillig munhälsobedömning.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvårdare besöker oss kontinuerligt och vid behov.

Personal

På seniorcenter Talliden arbetar omvårdnadspersonal, sjuksköterska, kock, ekonomibiträden, vaktmästare, bemannare, fysioterapeut (tidigare sjukgymnast), arbetsterapeut, verksamhetschef och en biträdande verksamhetschef.

Språk
På seniorcenter Talliden talas ett flertal olika språk

Kvalitet

Vi arbetar utifrån ett salutogent synsätt och arbetssätt, vilket betyder att vi utgår från det friska hos varje person, samt utifrån Nacka Senior centers kvalitetsriktlinjer för att uppnå äldrenämndens mål och kvalitetskriterier. En viktig del av vårt kvalitetsarbete är att vi systematiskt arbetar med dina synpunkter och klagomål. Vi har ett kvalitetsråd en gång i månaden där kunder och närstående deltar och varje år utförs en kundundersökning som utvärderas noga.

Kvalitetsregister

För att säkerställa och följa upp god vård och omsorg använder vi oss av de nationella kvalitetsregistren Senior alert, BPSD och Svenska palliativregistret.

Kontakt

Organisation

Nacka Seniorcenter

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-718 92 33

Kontaktperson

Jessica Svanholm

Gatuadress

Helgesons väg 5

Postnummer

131 37

Postort

Nacka

Vill du bo här?

Om du tycker att Nacka seniorcenter Talliden låter spännande är du varmt välkommen att kontakta oss!

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-718 92 33

Translate

Tyck till