Attendo Balders Båge

Balders Båge 14, Norrtälje Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Balders Båge är beläget nära naturen i utkanten av Norrtälje – du har nära tillgång till buss som tar dig Norrtälje centrum, cafè och övrigt centrumliv.

Livsstilsboende utevistelse & trädgård
Boendet drivs utifrån konceptet utevistelse & trädgård, vilket innebär att du erbjuds en vacker och stimulerande utemiljö där du kan ägna dig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. Aktiviteter som läs- och sångstunder flyttas ut i växthus eller lusthus. Vi grillar året om och eldkorgarna lyser upp trädgården i höstmörkret. Även inomhusmiljön präglas av konceptet.

Se filmen om Attendos  livsstilskoncept utevistelse & trädgård

Inriktning/Profil

Trädgård

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Alla lägenheter är 32 kvm och har ett stort badrum med dusch samt ett trinettkök med kylskåp. Vi har en trevlig matsal på varje avdelning samt en sällskapsyta för gemenskap och rekreation. Här kan du umgås med vänner, spela spel eller piano, när du väljer att inte ta del av alla våra aktiviteter eller vistas utomhus i vår vackra trädgård med växthus och planteringar av fruktträd och bärbuskar.
 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Avdelningar

6

Lägenheterna

  • Stort badrum/dusch
  • Trinettkök med kylskåp

Aktiviteter

Vi har på Attendo Balders Båge stort fokus på aktiviteter med vår inriktning Utevistelse & Trädgård, vilket innebär att mycket av det vi gör sker utomhus. Vi har en aktivitetsansvarig som planerar dagliga aktiviteter som passar årstiden och vädret. Växthuset, exempelvis, är populärt långt in på hösten och dit brukar vi ta med oss en kaffekorg och njuta. Varma kvällar sitter vi vid vår grill ute i trädgården. För den som vill finns även många möjligheter att ägna sig åt odling och plantering. Eller kanske vill du hänga med på en tur med våra side-by-sidecykel.


Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
 är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!


Vård & Omsorg

Omsorg

Hos oss får du en egen kontaktperson som blir ditt stöd i den dagliga tillvaron. Kontaktpersonen är även en viktig länk till dina närstående, om du vill det. När du flyttar in tar vi tillsammans fram en genomförandeplan, vilket innebär att vi gemensamt beslutar om hjälpinsatser och aktiviteter utifrån dina behov och önskemål.

Vård

Vi har en läkare som är här en gång i veckan, eller vid behov.

Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, lägga upp träningsprogram samt handleda personalen.

Personal

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, undersköterskor samt en omvårdnadsansvarig sjuksköterska på varje plan i verksamheten. Vi har läkare som är hos oss en gång i veckan, på onsdagar. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga på onsdagar för att prova ut hjälpmedel, planera träningsprogram samt handleda våra medarbetare. Det finns en frisör på plats 4 dagar/vecka, hon kan även ge er en lättare massage. Personalen är mångkulturell och flera olika språkkunskaper.


Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

072-188 84 00

Kontaktperson

Monica Hawkins

Gatuadress

Balders Båge 14

Postnummer

761 54

Postort

Norrtälje

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

072-188 84 00

Translate

Tyck till