Attendo Maria Winkvist

Om oss

Modernt och trivsamt äldreboende
Boendet är centralt beläget, du har nära tillgång till både köpcentrum, och övrigt centrumliv.

Livsstilsboende sport & spa
Boendet drivs utifrån konceptet sport & spa, vilket innebär många aktiviteter med fokus på välbefinnande och träning. Här kan du träna i gymmet, både individuellt- och cirkelträning. På vår spa-avdelning kan du koppla av och kanske få massage eller annan behandling. Vi uppmärksammar förstås sportevenemang på olika sätt, inte minst tittar vi på vår storbilds-TV.

Organisation
Organisationsform
Företag

Boendet

Allmän beskrivning

Här finns det totalt 54 lägenheter med 36 platser för personer med demenssjukdom och 18 platser för personer med somatisk sjukdom. Alla lägenheter är trivsamt inredda och har ett stort badrum med dusch samt ett trinettkök med kylskåp.

Även våra gemensamma utrymmen har en mycket hemtrevlig miljö. Vi har en gemensam matsal samt sällskapsytor för gemenskap, rekreation och avslappning. Här kan du välja att sitta själv i lugn och ro, med en kopp kaffe och dagens tidning, eller umgås med vänner. Kanske vill du spela spel eller piano – då går det också bra! Du kan även välja att ta del av alla våra aktiviteter i Spa-avdelningen, vårt gym eller vistas utomhus i vår vackra trädgård.

Attendo Nära - Ett sätt att umgås och kommunicera mellan boende och närstående

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
54
Avdelningar
6

Aktiviteter

Vi har på Attendo Maria Winkvist ett stort fokus på aktiviteter med inriktningen Sport & spa, vilket betyder att vi lägger vikt på en aktiv tillvaro men även på skön avkoppling med exempelvis massage och olika Spa-behandlingar.

I vår verksamhet vill vi utifrån dina behov och önskemål uppmuntra till såväl aktivitet och rörelse som avkoppling. Du kan exempelvis slappna av i vår Spa-avdelning och få en skön massage eller ansiktsbehandling, träna i gymmet eller helt enkelt bara titta på en fotbollsmatch i vår samlingssal på plan 4. Rörelseträningen sker ofta i vårt cirkelgym i trädgården och du kan ägna dig åt stavgång i de fina omgivningarna. Eller kanske vill du hänga med på en tur med våra side-by-sidecyklar.

Vi bejakar kulturell stimulans och olika aktiviteter som vi vet främjar hälsan såväl psykiskt som fysiskt. Kort sagt vill vi ta tillvara dina intressen och göra vårt yttersta för att du ska trivas hos oss.

Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
Attendos God Mat-koncept är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!

Attendo mat

Personal

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, undersköterskor samt en omvårdnadsansvarig sjuksköterska på varje plan i verksamheten. Vi har läkare som är hos oss en gång i veckan, eller vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, planera träningsprogram samt handleda våra medarbetare.

Språk
Svenska
Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Camilla Nystrand Verksamhetschef
Gatuadress
Maria Winkvists väg 1
Postnummer
761 65
Postort
Norrtälje

Hitta hit

Vägbeskrivning

Attendo Maria Winkvist

Norrtälje kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.