Om oss

Välkommen till S:t Anna
S:t Anna är beläget i ett grönt parkområde mitt i centrala Nyköping med närhet till stadens utbud samtidigt som Nyköpingsån, fina promenadstråk och gångbanor finns i direkt anslutning.

S:t Anna är uppdelat på två olika hus, Flora och Freja, och till verksamheten hör även Annas Restaurang som levererar all mat till de boende på St Anna och som även öppen för allmänheten.

Höjdpunkter:
- Vacker trädgård
- Ligger ett stenkast från Stora torget i Nyköping
- Välbesökt restaurang som serverar hemlagad mat sju dagar i veckan

Verksamheten drivs av A&O
Vi har drivit äldreomsorg sedan 1993 vilket gör oss till en av de äldsta aktörerna inom vård och omsorg. Fokus har alltid varit att tillhandahålla den bästa möjliga omvårdnad där vi ska förmedla värme, omtanke och trygghet. 

Organisation form
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

S:t Annas äldreboende är uppdelat på två hus, Flora och Freja, med 30 lägenheter fördelade på tre våningsplan i varje hus.

Både Flora och Freja är välplanerade och ljusa verksamheter och varje våning har en stor balkong i anslutning till avdelningsköken. På Flora vetter balkongerna ut över vackra Nyköpingsån med intilliggande promenadstråk och på Freja njuter man till utsikten av vår vackra och prunkande trädgård.

Flora
Flora ligger på Forsgränd 13 och framför entrén finns en stor gräsyta med vackra träd och en syrénberså med stenlagd vistelseplats som solskyddas under årets varma månader. Här sitter vi gärna och intar förmiddagsfikat när vädret tillåter.

Freja
Freja är beläget på Västra Trädgårdsgatan 60 och höjdpunkten här är vår stora, vackra trädgård som är inhägnad för att vara en säker plats för alla våra boende.

Trädgården i anslutning till Freja är givetvis tillgänglig för alla som bor på St Anna, här har vi sommarfestligheter och umgås utomhus så fort vädret är på vår sida.

Nära till stadens hjärta
Ett stenkast från S:t  Anna hittar du stadens hjärta, Stora torget. Om du vill strosa ner på stan finns torghandel flera dagar i veckan. Vid Stora torget hittar du även en av stadens vackra kyrkor, S:t Nicolai samt ett stort bibliotek. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
60

Aktiviteter

Vår ambition är att skapa förutsättningar för de boende att kunna njuta av livet varje dag och skapa en meningsfull vardag. Vår omvårdnadspersonal planerar och genomför aktiviteter tillsammans med de boende. Vi har även aktivitetsansvariga undersköterskor som kontinuerligt träffas för att planera större gemensamma aktiviteter.

Mat & Dryck

Vi ser måltiden som ett viktigt tillfälle till social samvaro och vi skapar en miljö som är inbjudande och trevlig. Stor vikt läggs vid dukning och uppläggning av maten. Vi erbjuder frukost, lunch och middag samt mellanmål och du väljer själv när och var du vill äta dina måltider. Om du önskar går det bra att gå ner till restaurangen till lunchen.

Fyra gånger per år har vi kostråd då verksamhetens kostombud samlas för att gå igenom synpunkter och förslag kring kost och måltidssituation. Innan varje kostråd har vi ett så kallat boenderåd där alla boende har möjlighet att lämna synpunkter och förslag gällande bland annat kosten. Dessa synpunkter tas alltid upp på kostråden.

Var lagas maten?

A&O Annas Restaurang, Nyköping

Vård & Omsorg

Levnadsberättelse
Levnadsberättelsen ”Det här är jag” hjälper oss att se vad du har för bakgrund för att lättare kunna anpassa omvårdnaden till hur du vill ha det.

Kontaktperson
Alla som bor på S:t Anna får en kontaktperson som ska skapa trygghet för dig och är ett stöd till dina närstående. Kontaktpersonens viktigaste funktion är att vara ditt ombud och ska föra fram dina önskemål och behov till övriga medarbetare.

Kontaktpersonen håller regelbunden kontakten med närstående och är den person man i första hand vänder sig till med frågor.

Genomförandeplan
En genomförandeplan upprättas i samband med inflyttning. Den fungerar som en arbetsbeskrivning som säkerställer att alla medarbetare vet hur du som boende vill ha det, vilket skapar trygghet och kontinuitet. Genomförandeplanen utvärderas och revideras minst två gånger per år.

Personal

Vi har engagerad personal som arbetar utifrån den enskildes behov och intressen. Vi strävar efter att omvårdnadspersonalen ska vara utbildade undersköterskor.

Här på S:t Anna jobbar samordnare, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden, kockar och kökspersonal. Vi har också en verksamhetschef som ansvarar för hela boendet.

Vi vill att våra medarbetare ges möjlighet att bredda sin kompetens och hålla sig uppdaterad inom den senaste forskningen och rönen. Att arbeta med utbildning, kompetensutveckling och handledning är en väsentlig del av boendets kvalitetsarbete och våra medarbetares välmående och utveckling.
Språk
Svenska
Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

A&O-modellen
Vi är angelägna om att verksamheten ska hålla en hög kvalitet. Därför ska alla medarbetare i verksamheten vara medvetna om verksamhetens inriktning och övergripande mål. Vi arbetar enligt vår egen modell, A&O modellen, där verksamheten indelas i sektorer och varje sektor har tydligt beskrivna mål. 

Systematiskt kvalitetsarbete
Inom A&O arbetar vi systematiskt med kvalitetssäkring. Vårt ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete bygger på Socialstyrelsens föreskrifter SOSFS 2011:9. I vårt ledningssystem beskrivs processer i verksamheten och vem som har ansvaret för att de ska ske.

Kvalitetsdeklaration
A&O kvalitetsdeklarerar verksamheten enligt Almega Vårdföretagarnas standard. Genom kvalitetsdeklarationen redovisar vi öppet verksamhetens kvalitetsarbete och resultat för allmänheten, beställare och beslutsfattare. Kvalitetsdeklarationen uppdateras varje år.

Läs mer om vårt kvalitetsarbete på vår hemsida.

Kontakt

Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Svjetlana Blagojevic, verksamhetschef
Gatuadress

Forsgränd 13

Postnummer
611 32
Postort

Nyköping

Vill du bli kund hos oss?
Om du önskar bo hos oss på S:t Anna ska du kontakta en biståndshandläggare på din kommun och ansöka om ett biståndsbeslut. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss.

Hitta hit

Vägbeskrivning

S:t Anna

Nyköpings kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.