Om oss

Välkommen till Solhaga
Solhaga är ett profilboende som riktar sig till personer med kognitiv svikt med framträdande personlighetsförändringar (tidigare benämnt som demens) och till personer med psykiska funktionsnedsättningar som önskar en säker och trygg miljö där de kan bo och utvecklas.

Här jobbar personal med stort engagemang. Vi utgår från vår värdegrund som är ansvar, engagemang och omtanke.

Organisation
Organisation form
Företag
Driftsform
Entreprenad
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Burlövs kommun
Båstads kommun
Bromölla kommun
Bjuvs kommun
Eslövs kommun
Helsingborgs kommun
Klippans kommun
Kristianstads kommun
Höörs kommun
Höganäs kommun
Hässleholms kommun
Kävlinge kommun
Hörby kommun
Svedala kommun
Tomelilla kommun
Landskrona kommun
Staffanstorps kommun
Skurups kommun
Trelleborgs kommun
Vellinge kommun
Örkelljunga kommun
Östra Göinge kommun
Ängelholms kommun
Åstorps kommun
Ystads kommun
Sjöbo kommun
Svalövs kommun
Lunds kommun
Malmö kommun
Simrishamns kommun
Lomma kommun
Perstorps kommun
Osby kommun

Boendet

Allmän beskrivning

Vi har 54 lägenheter i en genuin hemlik miljö i natursköna Skånes Fagerhult. Generösa gemensamhetsutrymmen och möjlighet till parboende finns.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
48
Avdelningar
5
Lägenheterna
Ettor och tvåor, några med egen utgång till trädgården
Några lägenheter har trinettkök och andra ett fullt utrustat kök
Eget badrum med dusch och toalett
Uttag för TV
På boendet
Flera gemensamhetsutrymmen så som bibliotek, tv-rum och aktivitetsrum
Närstående ges möjlighet till övernattning

Aktiviteter

Vår ambition är att skapa förutsättningar för de boende att kunna njuta av livet varje dag och skapa en meningsfull vardag. Ansvarig för aktiviteterna i verksamheten är Aktivitetscoachen vilken planerar och genomför aktiviteter tillsammans med de boende.

Mat & Dryck

Vi ser måltiden som ett viktigt tillfälle till social samvaro och vi skapar en miljö som är inbjudande och trevlig. Stor vikt läggs vid dukning och uppläggning av maten. Vi erbjuder frukost, lunch och middag samt mellanmål och du väljer själv när och var du vill äta dina måltider.

Verksamheten har ett kostråd där boenderepresentanter och verksamhetens kostombud samlas för att gå igenom synpunkter och förslag för verksamhetens kost och måltidssituation. Även närstående kan bjudas in till kostrådet om intresse finns.

Var lagas maten?
Eget tillagningskök med kock.

Vård & Omsorg

Målet är att du ska få leva hela livet!
Vi arbetar för att du ska få uppleva en meningsfull och innehållsrik vardag på dina villkor och vår värdegrund innebär att vi har ett hälsoperspektiv och ser till dina resurser och möjligheter när vi planerar din vård och omsorg tillsammans.

Öppenhet och delaktighet
Utgångspunkten i vårt arbete är att du ska leva hela livet! Vi arbetar med en öppenhet för människor och utveckling och vi utvecklar omsorg tillsammans. Vi anser att delaktighet, trygghet och självständighet är viktigt för att skapa en god livskvalitet.

Den enskilde är alltid i centrum
Vårt genomförande kännetecknas av individuella lösningar och insatser med utbildad personal –  personen alltid i fokus.

Närstående är viktiga och kan delta i utformningen av omsorgen, utifrån den boendes samtycke.

Levnadsberättelse
Levnadsberättelsen ”Det här är jag” hjälper oss att se vad du har för bakgrund för att lättare kunna anpassa omvårdnaden till hur du vill ha det.

Kontaktperson
Alla som bor på Solhaga får en kontaktperson som ska skapa trygghet för dig och är ett stöd till dina närstående. Kontaktpersonens viktigaste funktion är att vara ditt ombud och ska föra fram dina önskemål och behov till övriga medarbetare.

Kontaktpersonen håller regelbunden kontakten med närstående och är den person man i första hand vänder sig till med frågor.

Genomförandeplan
En genomförandeplan upprättas i samband med inflyttning. Den fungerar som en arbetsbeskrivning som säkerställer att alla medarbetare vet hur du som boende vill ha det, vilket skapar trygghet och kontinuitet. Genomförandeplanen utvärderas och revideras minst två gånger per år. 

Närstående och anhöriga
Närstående är en viktig resurs för den enskildes liv, givetvis utifrån samtycke från den enskilde. I relationen med närstående utgår vi från vår salutogena värdegrund, precis som vi gör med boende och medarbetare. Boende och närstående ska delta i utformningen av omsorgen. Vi bjuder in närstående att medverka i olika forum för planering, uppföljning och utveckling.

Vård

Tillgång till sjuksköterska dygnet runt samt läkarkontakt.

Personal

Vi har en kompetens och metodik utformad speciellt för våra målgrupper. Våra yrkeskategorier är sjuksköterskor, undersköterskor, mentalskötare, psykolog, läkare, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Kompetensutveckling

Vi vill att våra medarbetare ges möjlighet att bredda sin kompetens och hålla sig uppdaterad inom den senaste forskningen och rönen. Att arbeta med utbildning, kompetensutveckling och handledning är en väsentlig del av boendets kvalitetsarbete och våra medarbetares välmående och utveckling.

Språk
Svenska
Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Vår målsättning är att leverera en mycket god vård och omsorg. Vi arbetar aktivt med kvalitetsfaktorer för äldreomsorgen. Forenede Care har tydliga rutiner för hur hälso- och sjukvårdsarbetet ska bedrivas och vi följer löpande våra resultat i nationella kvalitetsregister. Förbättringsarbetet är systematiskt och vi arbetar aktivt med att följa upp, utvärdera och förbättra våra verksamheter.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Marie Skogsbäck, verksamhetschef
Gatuadress
Kungsvägen 40
Postnummer
280 40
Postort
Skånes Fagerhult
Vill du bli kund hos oss?

Om du önskar bo hos oss på Solhaga ska du kontakta en biståndshandläggare på din kommun och ansöka om ett biståndsbeslut. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Solhaga

Örkelljunga kommun

Söker du jobb?

A&O söker kontinuerligt engagerade och positiva medarbetare som vill vara med och driva vår verksamhet framåt. Här hittar du våra lediga tjänster just nu.

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.