Forenede Care Muskötvägen 25

Om oss

Muskötvägen 25 ligger i stadsdelen Margretelund i Åkersberga med fina omgivningar. Närheten till ett mindre centrum, park och hav ger möjligheter till trevliga utflykter i området. Maten lagas omsorgsfullt av kock på plats i vårt kök.

Höjdpunkter
- Leva Livet-team
- Egen kock som lagar mat på plats
- Minibuss för utflykter
- Besök av hund
- Möjlighet till parboende
- Cykelturer med vår eldrivna cykel
- Månadens Guldkant, tex pub kvällar eller dans
 

 

Se gärna filmen om Forenede Cares hemtrevliga äldreboenden.

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Egen regi
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Täby kommun
Österåkers kommun

Boendet

Allmän beskrivning

Hos oss bor du i egen lägenhet och på varje våning finns matsal, samlingslokaler och balkonger.Gemensamma utrymmen
På entréplanet finns en stor samlingssal för gemensamma sociala aktiviteter. Det går bra att låna den för privata tillställningar. På våning ett finns en träningslokal och entrén till vår trädgård.

Nära till det mesta
Muskötvägen ligger nära buss och parkering samt till affär, Apotek, vårdcentral och restauranger.

Se gärna filmen från Muskötvägen.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
60
Avdelningar
6
Lägenheterna
Lägenheten är ca 32 kvm med trinettkök, klädkammare/förråd samt badrum med dusch, toalett, tvättmaskin och torktumlare
Möjlighet till parboende
Du möblerar och inreder själv din lägenhet
Säng, madrass och sängbord ingår
Trygghetslarm finns
Telefon finns möjlighet att koppla in
TV finns möjlighet att koppla in
TV-licens ingår
Hemförsäkring tecknas av hyresgäst

Aktiviteter

Leva Livet-koncept
Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Dagligen skapar vi vardagskvalitet inne och utomhus med aktiviteter utifrån dina behov och förutsättningar.

Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje.

Vad vi gärna hittar på
Aktiviteterna är årstidsrelaterade och anpassade efter olika högtider och dina önskemål. Populära aktiviteter är bland annat spel, gymnastik, filmvisning, musik, andakter, skaparverkstad, hotellfrukost, smakprovning, dans och underhållning.

Utevistelse och utflykter
Vid fint väder går vi en promenad eller tar en tur med vår Side by side-cykel. I trädgården kan vi plantera, grilla, dricka kaffet eller bara koppla av och njuta. Med vår minibuss gör vi utflykter till skogen eller havet, caféer och restauranger eller en sightseeingtur.Videosamtal
Hos oss finns det möjlighet till videosamtal med anhöriga via Lifesize, ett videosystem med ljud och bild i hög kvalitet.

Besökshund
Vår besökshund är ett uppskattat inslag i verksamheten.

Delta i våra råd
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Mat & Dryck

God och hemlagad mat av egen kock
Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Hos oss tillagas all mat dagligen av kock och kökspersonal med matglädje.

Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ofta bakar vi till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Varje lunch är komplett med huvudrätt och dessert och det går att välja mellan två rätter. Till helgen dukar vi extra fint och bjuder på ett glas vin till maten.

Högtider
Vid påsk, midsommar och jul dukar vi långbord och har buffé som vi gemensamt planerat. Födelsedagen är en speciell dag då vi gärna vill uppvakta dig lite extra. Vår personal är behjälplig till närstående om man önskar fira högtidsdagar på boendet tillsammans med familj, släkt och vänner.

Vård & Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.

Vi sammanställer en handlingsplan med vad som är viktigt för dig och om du vill, en levnadsberättelse med din historia.

Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv och med respekt för varje persons intressen men också integritet.

Personal

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.

Här arbetar:
- omvårdnadspersonal, som finns tillgänglig dygnet runt
- gruppledare med högskoleutbildning
- Leva Livet-inspiratör/aktivitetsanasvarig
- arbetsterapeut
- sjukgymnast/fysioterapeut
- sjuksköterskor
- biträdande verksamhetschef
- verksamhetschef
- kock
- köksbiträde
- vaktmästare/lokalvårdare

Språk
Svenska

Kvalitet

Vår målsättning är att leverera en mycket god vård och omsorg. Vi arbetar aktivt med kvalitetsfaktorer för äldreomsorgen. Forenede Care har tydliga rutiner för hur hälso- och sjukvårdsarbetet ska bedrivas och vi följer löpande våra resultat i nationella kvalitetsregister. Förbättringsarbetet är systematiskt och vi arbetar aktivt med att följa upp, utvärdera och förbättra våra verksamheter.

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Tomas Bergius, verksamhetschef
Gatuadress
Muskötvägen 25
Postnummer
184 60
Postort
Åkersberga
Vill du bli kund hos oss?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Forenede Care Muskötvägen 25.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Forenede Care Muskötvägen 25

Österåkers kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.