Lindgården

Västergatan 3 , Östra Göinge Karta

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Demens växelvård, Omvårdnad, Omvårdnad korttid, Omvårdnad växelvård

Om oss

Äldreboende i centrala Broby
Lindgården ligger bland grönskande omgivningar i centrala Broby med affärer. Busstationen ligger någon minut bort och det finns bra parkeringsmöjligheter för besökande.

Vardaga driver Lindgården sedan november 2017. Vi vill ge de som bor hos oss en meningsfull dag utifrån var och ens tycke och smak.

Lindgården är ett särskilt boende med inriktning somatisk vård, demens och korttidsvård. Boendet är uppdelat i 7 avdelningar och har 72 lägenheter, varav 10 platser för korttid och växelvård samt rehabilitering.
 

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Boendet finns i två hus, en äldre del (A+B hus) och en nyare del (D-hus). Det finns även ett antal andra kommungemensamma funktioner i huset som hemtjänst, kontor för LSS och hembesöksverksamhet samt en restaurang.

 Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Här finns en salong för hårvård och enklare behandlingar såsom manikyr och pedikyr. Det finns gemensamma balkonger på vissa avdelningar och uteplats samt trädgård.

Kommunikation och service
Lingården ligger i en grönskande lantlig idyll, med god service, endast cirka 15 minuters resa från Osby och cirka 25 minuter från Kristianstad. Det är ca 5 minuters promenad till närmaste busstationen Bilparkering finns utanför huset.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

72

Avdelningar

7

Lägenheterna

  • Varierande storlek på lägenheterna
  • Badrum med toalett och dusch
  • Mindre lägenhetsförråd i källaren till varje lägenhet
  • Höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker
  • Våra korttidslägenheter är fullt möblerade, här behöver du inte ta med några möbler

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

Vi nyttjar uteplatserna med olika aktiviteter efter säsong och promenader efter önskemål.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga
Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat & Dryck

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård & Omsorg

Den goda dagen
Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.
Läs mer om den god dagen

Kontaktman
När du flyttar in hos oss får du en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Vård

Det finns fyra ordinarie sjuksköterskor på boendet. Medicinskt ansvarig sjuksköterska finns på Vardagas kvalitetsavdelning.

Rehabilitering
Rehabiliteringspersonal, sjukgymnast och/eller arbetsterapeut finns att tillgå under vardagar.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvårdsspecialist besöker boendet regelbundet, så att du kan boka in en tid när det passar dig.

Personal

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

 Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten

Kompetensutveckling

Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

044-775 61 53, 076-318 98 80

Kontaktperson

Liselotte Nilsson-Klang

Gatuadress

Västergatan 3

Postnummer

280 60

Postort

Broby

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

044-775 61 53, 076-318 98 80

Translate

Tyck till