Vardaga Villa Östergård

Portstråket 20-22, Partille Karta

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Omvårdnad, Omvårdnad korttid

Lediga platser

Om oss

Nybyggt äldreboende i Partille - inrymmer bl.a. tidigare Ljungkullens korttidsboende

Nu har vi slagit upp portarna till Villa Östergård - ett nytt modernt äldreboende mitt i Partille  Port med det mesta du behöver alldeles runt hörnet.

Vi erbjuder korttidsplatser och permanenta platser. Här finns bland annat den verksamhet som tidigare bedrevs på Ljungkullens korttidsboende. Musik är ett tema som genomsyrar verksamheten, både som pedagogiskt verktyg och för möten och umgänge.

Permanenta platser

Villa Östergård erbjuder särskilt boende för nio äldre i nya och moderna lägenheter. Vi vänder oss både till dig som känner av ålderns krämpor i kroppen (somatik) och till dig som lever med en demenssjukdom. Här står musik, social samvaro och utevistelse i fokus.

Korttidsboende

Villa Östergård erbjuder 45 korttidsplatser med inriktning mot funktionsnedsättning och förvärvade hjärnskador i vuxen ålder samt alla somatiska diagnoser. Vi erbjuder korttidsboende från 40 år. Vårt korttidsboende är ett alternativ när du behöver tillfällig omsorg och stöd efter till exempel en sjukhusvistelse, i väntan på ett permanent äldreboende eller som tillfällig avlastning. Vi tar emot akutplaceringar, även på helger och storhelger.

Vi arbetar med ett salutogent förhållningssätt där vardagsrehabilitering är en stor del av dagen. Vi har en hög medicinsk kompetens eftersom vi vänder oss till svårt sjuka med stort omvårdnadsbehov och kan också erbjuda palliativ vård i livets slutskede. Tillsammans med dig planerar vi vård och aktiviteter efter det mål som din vistelse grundar sig på samt din förmåga och dina behov.

Terapihunden Majken är till stor nytta och glädje för våra boende. Majken finns tillgänglig hos oss på Villa Östergård på remiss.

Vill du bo hos oss?

Vi har ramavtal med Göteborgs stad för korttidsplatser men välkomnar även boende från hela landet.

För att kunna få en permanent plats hos oss behöver du vara över 65 år och ha ett biståndsbeslut från din kommun eller stadsdel. Ta kontakt med en handläggare och be om information om hur du ansöker om en plats på ett äldreboende, du kan alltid berätta att du önskar bo på Villa Östergård.

Här på vardaga.se kan du också läsa mer om processen och hur det går till när du söker plats på äldreboenden.

Vill du veta mer om hur det är att bo hos oss?
Se våra filmer om hur livet är på våra boenden


Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Göteborgs kommun

Boendet

Villa Östergård är en del av ett kvarter i Partille Port med livsmedelsbutik i bottenvåningen, buss utanför dörren och annan handel i markplan, såsom apotek, café och frisör. Här bor du i en helt ny, levande stadsdel mitt i stan, nära butiker, vård, träning, skog och sjöar, idrott och kultur. Eventcentret Partille Arena, Kulturum, Allum och Säveån är bara några av Partille Ports många goda grannar.

Lägenheterna hos oss har modern standard och är mellan 30 och 31 kvadratmeter. Väggarna är vitmålade och golvet har ekparkett som ger ditt hem en fin bas att utgå från i inredningen. Fönsterbänkarna är genomgående i natursten. Det är klinker på golv i badrum och givetvis är badrummen helkaklade och anpassade för boende med funktionsnedsättning. I badrummen finns också en egen kombimaskin för tvätt och tork. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Våra korttidslägenheter är fullt möblerade, här behöver du inte ta med några möbler.

Varje avdelning har ett trivsamt kök med matsal där du erbjuds att äta tillsammans med övriga boende, du har även tillgång till uteplats i anslutning till avdelningens matrum och kök.

Du kommer in via vår stora entré. Här är det högt i tak och den välkomnande, öppna känslan påminner om en hotellobby. Innanför öppnar sig den stora, gemensamma innergården upp med växthus, odlingslådor, boulebana, lekplats, gångstråk, grönområden och platser för umgänge.


Lediga platser

  • Demens - Permanent
  • Omvårdnad - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Avdelningar

6

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

På Villa Östergård ska musik spela roll i vardagen, därför har många av de aktiviteter vi erbjuder en koppling till just musik. Vi spelar skivor till kaffet, gymnastik, målning, yoga, utflykter med mera. Vi har också ett nära samarbete med hundförare med utbildad social tjänstehund som arbetar hos oss, bland annat med aktiviteter.

Varje vecka erbjuds du också en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig och även delta i aktiviteter tillsammans med dig. Vi är måna om att berätta om vår vardag. Därför får både du som boende och dina närstående månadsbrev från oss där vi berättar om vad som händer på Villa Östergård.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Se film om aktivterna på våra äldreboenden

Mat & Dryck

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Hör Vardagas måltidschef Ola berätta om maten på våra äldreboenden

Vård & Omsorg

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen, ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Personal

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.


Kompetensutveckling

Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

073-3775457

Kontaktperson

Grozdana Nici , verksamhetschef

Gatuadress

Portstråket 22

Postnummer

433 58

Postort

Partille

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Du får gärna boka en visning på plats eller digitalt (via Facetime eller Whatsapp) av vårt fina boende. Säkert och enkelt. Välkommen!

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

073-3775457

Translate

Tyck till