Norrgården

Johan Berndes väg 5-7, Sollentuna Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Norrgården är ett äldreboende med en hemlik miljö som ligger i Sollentuna kommun utanför Stockholm. Boendet ligger naturskönt vid Sollentuna kyrka i Norrviken. Här satsar vi stort på att du ska erbjudas de aktiviteter du önskar, både individuellt med din kontaktman och gemensamt med övriga på boendet som vill delta.

Norrgården har 46 lägenheter som är indelade i tre gruppboende för demenssjuka och två gruppboende med inriktning på omvårdnad.
Sedan en tid tillbaka arrangerar Norrgården ett spännande trädgårdsprojekt. Personalen och de boende är ute tillsammans och arbetar med trädgården utifrån de boendes önskemål och intresse. Oavsett årstid så hittar vi på olika aktiviteter och projekt i trädgården - såväl inomhus som utomhus.

På boendet bor en katt, kaniner, höns och undulater. Personalens egna hundar besöker också boendet till och från.

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

På Norrgården i Sollentuna är lägenheterna utrustade med höj- och sänkbar säng samt ett sängbord. I övrigt möblerar du ditt boende med dina egna möbler och personliga föremål, vilket sätter en hemtrevlig och individuell prägel på din vistelse hos oss.

Beläget på boendets bottenvåning finns ett gemensamhetsrum som vi kallar Trädgårdsrummet. I Trädgårdsrummet anordnas flera olika aktiviteter och arrangemang. Här finns möjlighet till samvaro med andra boende eller anhöriga.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

46

Avdelningar

Tre avdelningar för personer med demenssjukdom och två avdelningar med inriktning på omvårdnad.

Aktiviteter

Här erbjuder vi individuella och gemensamma aktiviteter utformade efter dina önskemål och intressen. Här finns äldrepedagoger som dels ansvarar för att planera, organisera och genomföra aktiviteter, men också för att inspirera övriga medarbetare.

Vi erbjuder aktiviteter gemensamt på avdelningarna och gemensamt för hela huset. Dessa aktiviteter finns med på avdelningarnas aktivitetsschema som upprättas utifrån de boendes intressen och önskemål. Varje vecka erbjuds du minst en timmes egentid med din kontaktman att tillbringa så som du önskar.

Forskning visar att personer med demenssjukdom som erbjuds lustfyllda aktiviteter tenderar att bli mindre orosbenägna. Ofta bidrar musik, dans eller kontakt med barn till glädje . Exempel på aktiviteter är: promenader, höglösning, lösa korsord, musikunderhållning, bollekar eller gruppgymnastik, filmvisning, bingo, sällskapsspel, allsång, café med hembakat bröd, pub med snacks och dryck, adventskaffe och middagar tillsammans med närstående, spela Youtube-klipp på begäran på storskärmen, uteaktiviteter som fika på altanen, utflykt och trädgårdsskötsel.

Mat & Dryck

Mat är en av livets höjdpunkter
I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård & Omsorg

På Norrgården ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du är i behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål. Vi är också stolta över ha hög kontinuitet i personalgruppen. För oss är samverkan med närstående ett viktigt inslag.

Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser till dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar, utifrån den samlade bilden, ditt stöd. När du flyttar in hos oss blir du tilldelad en kontaktman. Tillsammans upprättar ni en genomförandeplan som följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell utifrån dina behov.

Personal

Vi har en verksamhetschef och en biträdande verksamhetschef som arbetar halvtid. Legitimerad personal bestående av sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut. Omsorgsteam består av verksamhetskoordinator, undersköterskor och vårdbiträden. Vi har aktivitetscoach och måltidscoach. Läkare går rond en dag per vecka.

Språk

Svenska, Arabiska, Bengali, Finska, Persiska, Ryska, Spanska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kvalitetsregister

Vi deltar i Palliativa registret, Senior alert, BPSD och Halt.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-754 03 65

Kontaktperson

Susann Malkic, verksamhetschef

Gatuadress

Johan Berndes väg 5-7

Postnummer

192 72

Postort

Sollentuna

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-754 03 65

Translate

Tyck till