Om oss

Rymlig samlingssal för gemensamma träffar
Attendo Frösunda äldreboende i Solna ligger i ett nybyggt område med bra kommunikationer ett stenkast från Hagaparken.

På varje våning finns en gemensam matsal, en stor balkong och ett allrum. I markplanet finns uteplats med parasoller. Vi har också en rymlig samlingssal för gemensamma sammankomster. 

I podcasten "Hasse och hundraåringarna" har Hasse Brontén intervjuat personer från Attendos äldreboenden. Lyssna på podcasten via iTunes här.

Organisation
Organisation form
Företag

Boendet

Frösunda äldreboende i Solna har 41 lägenheter fördelat på fyra våningar. Två av dessa våningar är för personer med demensdiagnos, de övriga för personer med olika omvårdnadsbehov.

Varje lägenhet som är 31 kvm, innehåller pentry och ett stort badrum med dusch. Grundmöblemanget består av höj-och sänkbar säng och sängbord och i lägenheten finns även garderob.

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
41
Avdelningar
4 våningar

Aktiviteter

Hos oss kan du även delta i aktiviteter som promenader, musikunderhållning, gymnastik och film- och bildvisning.

Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
Attendos God Mat-koncept är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!

Attendo mat

Vård & Omsorg

Hos oss får du en kontaktperson som utformar din vistelse efter dina önskemål. Kontaktpersonen följer också med vid exempelvis läkarbesök, till frisören eller optikern, men även vid inköp, utflykter, promenader och annat.

Tillsammans med dig, din anhörig, sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut planeras din vård- och omsorg och följs upp efter dina behov.

Personal

Hos oss arbetar engagerade och motiverade medarbetare och många av dem har arbetat hos oss i flera år.

Vi har omsorgspersonal på plats dygnet runt som nästan uteslutande är undersköterskor. Vi har en egen Silviasyster som är en undersköterska med specialistutbildning inom demens via Silviahemmet. Hon arbetar aktivt i hela verksamheten och kommer även att hålla internutbildning inom olika områden. Varje våning har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Vår läkare kommer en dag i veckan. Arbetsterapeut och fysioterapeut två dagar i veckan.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Språk
Svenska

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. 

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Caroline Östberg, verksamhetschef
Gatuadress
Signalistgatan 3
Postnummer
169 72
Postort
Solna

Hitta hit

Vägbeskrivning

Attendo Frösunda äldreboende

Solna kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.