Attendo Frösunda äldreboende

Signalistgatan 3 , Solna Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Attendo Frösunda äldreboende är boendet där maten och måltidens utformning ligger i fokus. Vi erbjuder en varierad säsongsbetonad meny med näringsrikt innehåll och trevlig samvaro kring bordet. De boende har möjlighet att påverka vad som serveras, komma med receptförslag och delta i tillagning av maten. I vårt utbud ingår även aktiviteter som promenader, musikunderhållning, gymnastik och film- och bildvisning.

I podcasten "Hasse och hundraåringarna" har Hasse Brontén intervjuat personer från Attendos äldreboenden. Lyssna på podcasten här, eller via iTunes här.

Inriktning/Profil

Mat

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Attendo Frösunda äldreboende har 40 lägenheter fördelat på fyra våningar. Två av dessa våningar är för personer med demensdiagnos, de övriga för personer med olika omvårdnadsbehov.

Lägenheterna innehåller pentry och ett stort badrum med dusch. Grundmöblemanget består av höj-och sänkbar säng och sängbord och i lägenheten finns även garderob.

På varje våning finns en gemensam matsal, en stor balkong och ett allrum. I markplanet finns uteplats med parasoller. Vi har också en rymlig samlingssal för gemensamma sammankomster.

I närheten av boendet finns en park som vi ofta besöker sommartid. Det finns en närhet till matbutik, konditori, restauranger, hårsalonger. Även Solna centrum och pendeltågsstationen ligger på promenadavstånd.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

40

Avdelningar

4

Lägenheterna

 • 31 kvadratmeter
 • Pentry
 • Stort badrum med dusch
 • Garderob
 • Höj-och sänkbar säng och sängbord
 • Brand- och personlarm
 • Trygghetslarm

På boendet

 • Gemensam matsal
 • Stor balkong
 • Uteplats
 • Rymlig samlingssal för gemensamma sammankomster

Hyra

7 446 - 7 446 kr/mån

Aktiviteter

Attendo Frösundas äldreboende har inriktning mat och måltider. Vi arbetar med olika aktiviteter och teman som stödjer profiltanken bland annat "Världen runt- från Ockelbo till Bagdad" där medarbetare och boende tillagar mat från sin hembygd/kultur och har olika aktiviteter veckan innan kopplat till temat. Ett annat inslag är "Hemma hos mig" där den boende bjuder in familj eller vänner till en måltid i sin egen lägenhet, sitt hem. Syftet är att stödja det sociala nätverket.

Profilinriktningen leds av verksamhetschefen, ett kostombud och en måltidsvärd. Vi har ytterligare tre måltidsvärdar som är delaktiga i Attendos satsning "Matlust" vilket leds av dietister som arbetar evidensbaserat med utveckling av måltidsmiljön. Kostombuden/måltidsvärdarna är inspiratörer och handledare på sin våning.

Vi anordnar även aktiviteter som utflykter, bingo, qigong och fredagscafé med mera. 

Mat & Dryck

Vi lägger stor vikt vid att maten ska vara vällagad, näringsrik och välsmakande och att måltidsmiljön ska vara trevlig och inbjuda till gemenskap. På onsdagarna serveras gourmetlunch med vin till. Vi hittar gärna på aktiviteter och teman runt måltiden – mat från hembygden, provsmakning av champagne eller choklad eller italiensk temavecka. Närstående bjuds in på festligheter varje kvartal och du har också möjlighet att bjuda hem gäster till din lägenhet för en trevlig måltid.

Var lagas maten?

 • Dafgård
 • Tillbehör lagas på plats
 • Frösunda samarbetar med bl.a. Studiefrämjandet, restaurangskola och andra matexperter

Vård & Omsorg

Omsorg

Tillsammans med din kontaktman utformas din vistelse efter dina önskemål. Kontaktmannen följer också med vid exempelvis läkarbesök, till frisören eller optikern, men även vid inköp, utflykter, promenader och annat. Tillsammans med dig, din anhörig, sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut planeras din vård- och omsorg och följs upp efter dina behov.

Vård

Vi har omsorgspersonal på plats dygnet runt som nästan uteslutande är undersköterskor. Varje våning har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska och vår sjukgymnast arbetar måndag till fredag. Läkaren besöker oss en dag varje vecka och det gör även vår arbetsterapeut.

Personal

Hos oss arbetar engagerade och motiverade medarbetare och många av dem har arbetat hos oss i flera år. Vår omsorgspersonal består uteslutande av undersköterskor. Vi har också en omvårdnadsansvarig sjuksköterska och sjukgymnast. Läkaren besöker oss en dag varje vecka och det gör även vår arbetsterapeut.

"Att få planera och laga maten tillsammans med brukarna är mycket inspirerande. Tänk att skala potatis kan framkalla så många berättelser!"
Emma, Vårdbiträde

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Solna stad belönar varje år kvalitetsarbete i kommunen, 2010 vann Attendo Frösunda Kvalitetspriset.

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

076-697 05 64

Kontaktperson

Jacqueline Gutierrez

Gatuadress

Signalistgatan 3

Postnummer

169 72

Postort

Solna

Vill du bo här?

Vill du ha plats på ett äldreboende behöver du först kontakta äldreförvaltningen i din kommun för att få reda på hur du går tillväga för att ansöka om plats. Är du intresserad av ett specifikt boende hos oss går det bra att kontakta verksamhetschefen på boendet för att få mer information eller en visning av boendet.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

076-697 05 64

Translate

Tyck till