Hallen

Lövgatan 43-45 , Solna Karta

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Omvårdnad, Omvårdnad korttid

Om oss

Hallens äldreboende har profilen ”Mat och dryck”. Vi fokuserar på att du ska uppleva matglädje genom gemenskap, dofter, smaker och att måltiderna är goda, anpassade för dig och ger ett bra energi- och näringsintag. Matglädje bidrar till en god hälsa och livskvalitet.

Sedan november 2016 är Hallen Silviacertifierat vilket innebär att personalen gått en utbildningssatsning inom demensvård ledd av stiftelsen Silviahemmet.

I ett lugnt kvarter i Råsunda i Solna, ligger Hallens vård- och omsorgsboende. En bit bort finns Solna Centrum där det mesta finns: affärer, bibliotek, restauranger, m.m.

På Hallen finns korttidsboende och fyra vård- och omsorgsenheter. I huset finns också två dagverksamheter.

Vi lägger mycket krut på aktiviteter. Hos oss arbetar en trivsel- och aktivitetscoach. Vi har en bakgrupp som en gång i veckan bakar tillsammans.

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Alla lägenheter har stora fönster och är ljusa, luftiga och lättmöblerade. De är utrustade med en höj- och sänkbar säng och ett stort handikappvänligt badrum med dusch och wc. Varje lägenhet har kylskåp och vissa lägenheter har fransk balkong. Du möblerar din lägenhet med egna möbler och andra kära ting. På varje enhet finns allrum med TV och gemensam matsal.

 Varje våningsplan har en stor balkong där fikastunder eller måltider kan intas. Hallen har två stora uteplatser omgivna av lummig grönska och doftande kryddrabatter med salvia, timjan och lavendel.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

59

Avdelningar

Fem avdelningar, två vård- och omsorgsavdelningar, två avdelningar med inriktning demens, en korttidsboende. Det finns även dagverksamhet och funktionsbevarande dagverksamhet på Hallen.

Lägenheterna

  • 59 stycken enkelrum med dusch och toalett. Alla har eget badrum med toalett.
  • Badrummen är handikappvänliga
  • Lägenheterna är utrustade med kylskåp
  • Lägenheterna är utrustade med höj- och sänkbar säng, utöver detta inreds lägenheten av den boende.

På boendet

  • På varje avdelning finns det gemensam matsal med kök och allrum med TV.
  • På varje våning: finns det två stora balkonger som används som uterum.
  • Runt Hallen finns två stora uteplatser omgivna av lummig grönska och doftande kryddrabatter, där salvia, timjan, och lavendel blommar.
  • I huset finns restaurang, frisör, och fotvård.

Aktiviteter

Genom aktiviteter förgyller vi din vardag. Hos oss finns en trivsel- och aktivitetscoach. Tack vare denna erbjuder vi ett stort och varierat utbud av aktiviteter för stora och små grupper. Aktiviteter kan även ske enskilt utifrån dina egna önskemål och behov. Vi bjuder på mycket sång och musik, både spontant och genom planerad underhållning.

I vårt bokcafé erbjuder vi ett stort utbud av aktivitet. Här sker filmvisning, dans, allsång och mycket mer.

Varje vecka anordnas fredagsunderhållning då musiker bjuder på sång, musik. Under dessa populära tillställningar är det inte ovanligt att det bjuds upp till dans. Det är Hallens eget band; HallZBand, bestående av personal och boende, som tillsammans spelar och sjunger på Fredagsmusiken. Fredagsmusiken är en konsert/allsång som är öppen för allmänheten i boendets restaurang Hallen. Andra aktiviteter är; måndagsaktivitet i bokcaféet mellan 14.30–15.30 där vi har högläsning, frågesport, filmvisning, fyra gånger per år har vi pubafton och after work i restaurangen som är ett samarbete med Hallens Förtroenderåd och Märtas kök, i vårt bokcafé erbjuder vi ett stort utbud av aktivitet: dans, allsång eller musikstund med repetitioner med HallZBand.

Varje vecka har du minst en timmes egentid tillsammans med sin kontaktman att tillbringa på det vis du önskar.

Mat & Dryck

På Hallen vill vi att måltiderna ska tillhöra en av dagens höjdpunkter. Vi strävar efter att ordna måltiderna tillsammans, personal och boende, för att ta fasta på gemenskapen och måltidernas sociala sammanhang. Maten äts gemensamt i matsalen eller enskilt i den egna lägenheten.

Du får gärna delta i de flesta moment under matlagningen, såsom att duka eller röra i en sås. Konceptet ger en hemlik och igenkännande miljö, där dofter och skramlet från kastruller i köket stimulerar aptiten. Ofta bakar medarbetarna till de boendes fikastund.

Vi dukar fint och inbjudande och samtalar om minnen och historia kring maträtterna. Till vår hjälp har vi kostchef och dietist.

Vi erbjuder två lunch- och middagsalternativ varje dag. Grönsaker, dryck, smör och bröd serveras alltid till måltiden och till lunchen serveras även efterrätt. Vid högtider erbjuder vi anpassade traditionsenlig mat och dukning. Till måltiderna serveras: mineralvatten och bordsvatten, lättöl, måltidsdryck eller mjölk. Vi hjälper till att servera vin och liknande om den boende önskar.

Vi tar till oss av dina synpunkter och förslag gällande maten och måltidsmiljön. Hos oss har du möjlighet att vara med och påverka. Maten presenteras i en 5-veckors matsedel. 

Var lagas maten?

Menigo och restaurangen "Märtas kök" (Fazer Amica) som finns på boendet.

Vård & Omsorg

På Hallen i Solna ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du har behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål.

Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser till dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar, utifrån den samlade bilden, ditt stöd. När du flyttar in hos oss blir du tilldelad en kontaktman. Tillsammans upprättar ni en genomförandeplan som följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell utifrån dina behov. 

Omsorg

Exempel på omvårdnad är påklädning, hjälp vid måltider och personlig hygien. Personal finns tillgängliga dygnet runt.

Vård

Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt. Läkaren kommer till huset två gånger per vecka. Kvälls-, natt- och helgtid finns tillgång till jourläkare. Dietist ansvarar för nutritionsbedömningar, samtliga samarbetar i teammöten.

Rehabilitering
Arbetsterapeut och fysioterapeut (sjukgymnast) ansvarar för paramedicinska bedömningar. Rehabiliteringen bedöms och planeras individuellt tillsammans med sjuksköterska och omsorgsmedarbetare. Vissa aktiviteter, som sittgymnastik, sker i grupp.

Personal

Verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal består av sjuksköterskor, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Varje avdelning har en verksamhetskoordinator som bemannar och leder omvårdnadspersonalen i sitt dagliga arbete. Utöver finns en matinspiratör och vaktmästare samt en samordnare.

Språk

Svenska, Amariska, Engelska, Finska, Persiska, Rumänska, Ryska, Spanska, Syrianska, Tagalog, Tigrinja

Kollektivavtal information

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Certifieringar

Kvalitetscertifierade enligt det internationella systemet ISO 9001: 2008.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

073-436 78 21

Kontaktperson

Susanne Sterling, verksamhetschef

Gatuadress

Lövgatan 43-45

Postnummer

169 32

Postort

Solna

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

073-436 78 21

Translate

Tyck till