Skoga

Jungfrudansen 17, Solna Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Omvårdnad korttid
Omvårdnad växelvård
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Välkommen till Skoga - ett äldreboende vackert beläget i Huvudsta med utsikt över Ulvsundasjön. Skoga är Solnas enda äldreboende som drivs i kommunal regi. All mat levereras av restaurangen som finns på boendet. 

Natur, trädgård och utevistelse
Vår profil natur, trädgård och utevistelse har inspirerats av vår fantastiska trädgård som är skapad av vår tidigare trädgårdsmästare Ulla. Trädgården ligger precis nedanför terrassen och är anpassad så alla våra boende lätt kan ta sig ut. 

Förutom fruktträd, bärbuskar och andra traditionella växter finns här ett gammalt torp samt ett lusthus. Det finns gott om plats för både soldyrkare och för de som vill ha lite skugga. Om du vill kan du hjälpa till med att ta hand om alla våra plantor. Vid vackert väder serveras eftermiddagskaffe i trädgården eller på terrassen. 

I vår närmiljö finns fina promenadstigar. Vi har en rullstol med hjälpmotor om du vill ta en tur i våra omgivningar.Silviahemscertifiering
Skoga är ett Silviahemscertifierat äldreboendet vilket innebär att alla medarbetare har fått en grundutbildning i demenskunskap. 

Lätt att besöka oss
Tack vare goda kommunikationer är det lätt att komma på besök. Både buss och tunnelbana finns i närheten.

Organisation
Organisation form
Kommunal
Driftsform
Egen regi

Boendet

Allmän beskrivning

Hos oss finns enheter för boende med ett stort omvårdnadsbehov och för boende med demenssjukdomar. Vi har också några korttidsplatser. 

Lägenheterna
Skoga är byggt 1973 och genomgick en omfattande renovering 2007. Lägenheterna är cirka 25 kvadratmeter och har eget badrum, garderob, köksskåp med diskbänk och kylskåp. Lägenheten har en höj- och sänkarbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler.

Lägenheterna är fördelade på fem våningsplan med 20 lägenheter per våning.Gemensamma utrymmen
Varje avdelning har ett gemensamt dagrum/matrum för samvaro och måltider. Här finns en utgång till balkong med utsikt över Ulvsundasjön.

På bottenvåningen finns gymnastik- och terapilokaler, stor samlingssal och bibliotek.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
100
Avdelningar

5 våningsplan med 20 boende per våning

Lägenheterna

Ett rum med toalett och dusch.

Lägenheterna är cirka 25 kvadratmeter

I lägenheten finns det garderob, kylskåp, köksskåp och diskbänk

Trygghetslarm

Telefonjack

TV-uttag

Värdeskåp

Medicinskåp

På boendet

Trädgårdsodlingar

Lusthus

Terrass

Restaurang i huset

Aktiviteter

På Skoga värnar vi om en aktiv vardag
Vi har varierande aktiviteter, både fysiska och sociala. Här kan du delta i till exempel sittgympa, handträning, bokcirkel och frågesport.

En gång i veckan finns det möjlighet att vara med i vår kreativa verkstad som består av olika projekt såsom pyssel inför högtider eller så frön till trädgården.

Svenska kyrkan håller regelbundet andakt och med jämna mellanrum är det musikunderhållning på Skoga vilket är mycket populärt. 

Traditioner och högtider
Vi uppmärksammar alla högtider och firar traditionsenligt. Till midsommar pryder vi gemensamt majstången med blommor och växter från trädgården följt av dansuppträdande och musikanter. 

Vårmarknad, höstmarknad, pubkvällar och Nobelfirande är exempel på andra uppskattade inslag under året.

Vår profil trädgård, natur och utevistelse
Varje vecka året runt har vi trädgårdscafé i vår vackra trädgård eller i vår rymliga aula. Varje tillfälle har ett tema, ofta kopplat till natur och årstid. 

Under promenadgruppens utevistelse uppmärksammas årstidsväxlingarna i vår vackra närmiljö med utsikt över Ulvsundasjön.

De boende får i möjligaste mån vara delaktiga i vad som händer i trädgården gällande skötsel, plantering och vattning men även genom att plocka färska blommor och äta av det vi skördar.

Mat & Dryck

Hos oss på Skoga finns en restaurang som både lagar all mat till våra boende och driver en lunchrestaurang. Restaurangen är öppen alla dagar mellan 11.00 – 13.00.

Lunch och middag serveras i matsalen på våra avdelningar. Om du önskar kan vi servera dig i din lägenhet. För att göra skillnad på vardag och helg dukas med vita dukar på helgerna.

Var lagas maten?

All mat lagas på boendet i restaurangköket som drivs i privat regi av Compass Group.

Vård & Omsorg

Kontaktman
Du har din egen kontaktman som i första hand ansvarar för din omvårdnad. I samband med inflyttning skapar vi tillsammans med dig en genomförandeplan där vi kommer överens om hur vården och omsorgen ska utformas. 

Omsorg

I omvårdnaden ingår mat, tvätt, städning och hjälp med personlig hygien. Ungefär tre veckor efter inflyttningen görs en vårdplanering tillsammans med dig, dina anhöriga, din kontaktman, sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. 

Vård

Du har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Sjuksköterska finns på plats i huset även kvälls och nattetid. Läkare besöker oss varje vecka. Vi har arbetsterapeut och fysioterapeut.

Tilläggstjänster

Frisör & fotvård drivs privat och finns i huset.

Personal

Hos oss får du hjälp dygnet runt. Här jobbar erfarna utbildade undersköterskor, en del med specialkompetens inom demens. Alla genomgår regelbundet interna utbildningar. Vi har sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter med lång erfarenhet av äldreomsorg. Det som utmärker våra medarbetare är att de har hög arbetsglädje, bra team-känsla och en härlig gemenskap.

Språk
Arabiska

Kvalitet

Skoga jobbar kontinuerligt med att utveckla verksamheten. Vi tar gärna emot synpunkter, önskemål och förslag som kan lämnas till din kontaktman eller annan personal. 

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Anna Langhammer
Gatuadress

Jungfrudansen 17

Postnummer
171 50
Postort

Solna

Vill du bli kund hos oss?
Kontakta biståndshandläggaren i din kommun för att ansöka om plats. Du är alltid välkommen att ringa oss och komma överens om en tid för besök, oavsett om du pratat med en biståndshandläggare eller ej. Ring då till receptionen på 08-746 17 50 eller 08 746 17 44.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Skoga

Solna kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.