Magnoliagården

Om oss

Magnoliagården ligger i två nyrenoverade hus centralt i Staffanstorp med närhet till apotek, affär, vårdcentral och promenadstråk. Här finns innergård med uteplatser för måltider och fika, utrymme för utomhusaktiviteter samt upphöjda planteringar där vi sår och skördar kryddor och blommor.

På Forenede Care Magnoliagården erbjuds ett stort utbud aktiviteter och utflykter med Leva Livet bussen. Måltider och bakning sprider härliga dofter och varje lördag serveras en trerätters måltid med vin om du önskar.

Höjdpunkter
- Nyrenoverade, ljusa lokaler
- Leva Livet-team
- Kompetent och erfaren personal
- Minibuss för utflykter
 

Se gärna filmen om Forenede Cares hemtrevliga äldreboenden.

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Entreprenad
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Burlövs kommun
Båstads kommun
Bromölla kommun
Bjuvs kommun
Eslövs kommun
Helsingborgs kommun
Klippans kommun
Kristianstads kommun
Höörs kommun
Höganäs kommun
Hässleholms kommun
Kävlinge kommun
Hörby kommun
Svedala kommun
Tomelilla kommun
Landskrona kommun
Staffanstorps kommun
Skurups kommun
Trelleborgs kommun
Vellinge kommun
Örkelljunga kommun
Östra Göinge kommun
Ängelholms kommun
Åstorps kommun
Ystads kommun
Sjöbo kommun
Svalövs kommun
Lunds kommun
Malmö kommun
Simrishamns kommun
Lomma kommun
Perstorps kommun
Osby kommun

Boendet

Allmän beskrivning

Ljusa och nyrenoverade utrymmen
Hos oss bor du i egen lägenhet. Vi har nyrenoverade, ljusa utrymmen med plats för gemensamma aktiviteter, TV-tittande och för enskilda samtal. Matsal och kök med öppen planlösning samt intilliggande balkong/uteplats för spontan utevistelse.

Trädgård
Magnoliagården har en stor innergård med trädgård och uteplatser att njuta av vid fint väder. Vi planterar fina blommor på vår och sommarhalvåret och härliga örter som luktar gott och som man kan använda till maten. Här finns även vår egen kiosk där våra boende kan komma och avnjuta en glass eller annat gott tillsammans med personal och närstående och när vädret tillåter grillar vi också korv tillsammans.
 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
75
Avdelningar
7
Lägenheterna
Lägenheterna är cirka 35 kvm med kokskåp och stort badrum med dusch/toalett
Du möblerar och inreder själv din lägenhet
Säng och madrass ingår
Trygghetslarm finns
Telefon finns möjlighet att koppla in
TV finns möjlighet att koppla in
TV-licens ingår
Hemförsäkring tecknas av hyresgäst

Aktiviteter

Leva Livet-koncept
Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.

Vad vi gärna hittar på
Bingo, filmvisning, musikfrågetävling, gympa, högläsning, ”matresor” jorden runt med teman, bowling i bowlinghall, musikarrangemang, dansuppvisningar, besök av brukshundsklubb och papegojklubb, vin- och ölprovning, fira högtider är bara några av aktiviteterna hos oss. Vi gör utflykter med Leva Livet bussen till bland annat caféer, museer och naturområden. Till sommaren har vi även en Side by side-cykel.Verklighetsglasögon
Ett av våra senaste projekt är att med virtuella verklighetsglasögon uppleva virtuella universum med ljud, bild och rörelse.

Delta i våra råd
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Mat & Dryck

Dagens bästa stund
Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Våra måltidsvärdar arbetar särskilt för att lyfta fram måltidens betydelse.

Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck. Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och nästan varje dag bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.

Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. På lördagar serveras en tre rätters meny med vin för den som önskar. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Var lagas maten?
Dafgårds

Vård & Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.

Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Personal

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.

Här arbetar
- omvårdnadspersonal, som finns tillgänglig dygnet runt
- arbetsterapeut
- fysioterapeut
- sjuksköterskor
- Leva Livet-inspiratör
- vaktmästare/lokalvårdare
- måltidsvärdar
- enhetschef
- gruppledare
- verksamhetschef

Sjuksköterska och läkare
Sjuksköterskor finns på plats vardagar och under kväll, natt och helg finns beredskapssköterska.

Patientansvarig läkare på Staffanstorps vårdcentral kommer vid ett tillfälle per vecka. Om du är listad på annan vårdcentral håller omvårdnadsansvarig sjuksköterska kontakter med aktuell läkare där.

Språk
Svenska

Kvalitet

Vår målsättning är att leverera en mycket god vård och omsorg. Vi arbetar aktivt med kvalitetsfaktorer för äldreomsorgen. Forenede Care har tydliga rutiner för hur hälso- och sjukvårdsarbetet ska bedrivas och vi följer löpande våra resultat i nationella kvalitetsregister. Förbättringsarbetet är systematiskt och vi arbetar aktivt med att följa upp, utvärdera och förbättra våra verksamheter.

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Emelie Borgström, verksamhetschef
Gatuadress
Norregatan 8
Postnummer
245 31
Postort
Staffanstorp
Vill du bli kund hos oss?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Forenede Care Magnoliagården.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Magnoliagården

Staffanstorps kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.