Älvsjögården

Armborstsvägen 6, Älvsjö Karta

Typ av plats
Omvårdnad
Omvårdnad korttid
Omvårdnad växelvård
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Älvsjögården är ett vård- och omsorgboende som ligger centralt i Älvsjö nära kommunikationer. Vi är ett mindre boende med en härlig atmosfär och hemlika miljöer som både de som bor här och våra medarbetare trivs att vistas i.

Utanför ligger vår fina innergård där vi anordnar fler aktiviteter. Vi har två fina balkonger där man kan sitta och äta en lunch eller ta en kopp kaffe. 

Vi välkomnar dig med stort behov av omvårdnad och hälso- och sjukvård. När du flyttar hit går vi tillsammans med dig och dina anhöriga igenom dina behov och önskemål så vi kan erbjuda dig meningsfulla dagar och en omvårdnad som utgår ifrån dina önskemål, vanor och behov. 

Höjdpunkter med Älvsjögården:
- Trivsam och hemlik miljö
- Stor och fin trädgård
- Hälso- och sjukvårdspersonal tillgänglig dygnet runt
- Aktiviteter enskilt och/eller tillsammans med andra
- Stabil och erfaren personal som trivs på jobbet 

Organisation
Organisation form
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för måltider och sällskap. Det finns gemensam uteplats och balkonger. På boendet finns tillgång till wifi.

Lägenheterna
Våra lägenheter är 30–45 kvadratmeter och utrustade med trinettkök, kylskåp och garderober några av lägenheterna har egen balkong. Badrummen är handikappanpassade och utrustade med dusch. Det finns en höj- och sänkbar säng med madrass men i övrigt möblerar du med egna möbler.

Vi har en större lägenhet som är 51 kvadratmeter som är till för par som vill bo tillsammans.

Åtta av våra lägenheter är korttidsplatser. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
45
Avdelningar

4

Hyra
5041 - 7102 kr/mån

Aktiviteter

Aktiviteter är viktigt att du ska må bra. Därför erbjuder vi dig att dagligen delta i både gemensamma och individuella aktiviteter. På varje avdelning finns aktivitetsombud som hittar på roliga och stimulerande aktiviteter. Vi är noga med att lyssna på vad du som bor här tycker om att göra.

Exempel på gemensamma aktiviteter kan vara pyssel, bakning, bingo, olika spel, frågesport, högläsning, sittgymnastik, sång och musikunderhållning. På avdelningarna finns surfplattor som vi använder för att bland annat läsa nyheter och lyssna musik på. Utevistelse prioriterar vi gärna för den som vill. Självklart firar vi även de stora högtiderna. 

Vår innergård
Vi har tillgång till en stor innergård där man bland annat kan promenera och spela boule. Sommartid anordnar vi förutom aktiviteter även café i trädgården.

Vår trevliga foajé
Älvsjögården delar foajé med Älvsjö servicehus. Foajén är som ett torg med mysiga sittplatser, stora växter, en bibliotekshörna och en scen. Där anordnas bland annat olika typer av underhållning och aktiviteter som högläsning och samtalsgrupper. Foajén är också ett bra ställe för att umgås med sina grannar. 

Mat & Dryck

Måltiderna är en av dagens höjdpunkter och vi ser därför till att skapa en lugn och trevlig stämning vid matbordet. På helgerna gör vi det lite extra fint och mysigt för att du ska känna skillnaden mellan vardag och helg.

Varje dag har du möjlighet att välja mellan olika rätter. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ. Det är främst husmanskost som serveras och minst 50% av råvarorna är ekologiska. Maten är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som äldre personer behöver. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert.

Vår dietist hjälper oss att utveckla måltiderna och att ta fram god och näringsrika recept. Dietisten håller även i utbildningar för våra medarbetare. På varje avdelning arbetar även särskilt utbildade måltidsombud.

Var lagas maten?

ISS som har sitt kök i restaurangen på Älvsjö servicehus. På avdelningarna lagas förrätter, efterrätter, mellanmål, nattmål och fikabröd.

Vård & Omsorg

Kontaktperson
Du får en kontaktperson som har till uppgift att stå dig nära genom att lära känna dig och dina vanor, önskemål och behov. Det är din kontaktperson som i första hand hjälper dig med omvårdnaden samt sysslor såsom städ och tvätt. Kontaktpersonen håller även kontakt med dina närstående.

Genomförandeplan
När du flyttar till oss skriver du tillsammans med din kontaktperson en genomförandeplan. Den innehåller all information om vad som är viktigt för dig, dina behov, önskemål och hur du vill ha din dag. 

Rehabiliterande förhållningssätt
Vi jobbar utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt vilket innebär att vi utgår ifrån dina förmågor och att du ska ha möjlighet att göra det du kan själv. Vi jobbar i team där alla i personalen ingår och finns tillgängliga för hjälp utifrån dina behov.

Vård

Du får en sjuksköterska som ansvara för din hälso- och sjukvård. Sjuksköterska finns på plats dygnet runt.

Vår läkare kommer till oss en gång i veckan samt om du skulle få ett akut behov.

Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga måndag till fredag. 

Tilläggstjänster

Frisör och fotvårdare kommer till oss vid behov. 

Personal

På Älvsjögården arbetar undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut. Boendet är bemannat med omvårdnadspersonal och sjuksköterskor dygnet runt. Här jobbar även vår enhetschef, administratör, lokalvårdare och vaktmästare.

Våra medarbetare har lång erfarenhet av att jobba inom äldreomsorgen. Du kan därför känna dig trygg med att de kan hantera alla möjliga situationer som kan uppkomma. Dessutom trivs våra medarbetare väldigt bra på jobbet. 

Kompetensutveckling
Våra medarbetar får kontinuerlig med kompetensutveckling. Exempel på utbildningar är psykisk ohälsa, äldreomsorgens nationella värdegrund (personcentrerad vård) och IT. Våra ombud får även vidareutbildning inom sina ansvarsområden som till exempel aktiviteter, mat och måltider.
Språk
Svenska

Kvalitet

Vår ambition är god kvalitet och hela personalen involveras i vårt kvalitetsarbete. Resultat av brukarundersökningen och mottagna synpunkter samt avvikelser indikerar vilka områden som bör förbättras. All personal informeras om innehållet i dessa. En gång i månaden tas avvikelser upp i syftet att upptäcka brister och planera för åtgärder. Åtgärdsplaner och förbättringsförslag diskuteras gemensamt.

Verksamhetens rutiner upprättas årligen. I verksamhetsplanen, som varje år upprättas tillsammans med personal, anges vilka områden som ska prioriteras för att uppnå god kvalitet i verksamheten.

Synpunkter och klagomål
Dina synpunkter är mycket viktiga. Om du har synpunkter eller inte tycker att vi levt upp till våra åtaganden vill vi gärna att du hör av dig så att vi kan förbättra oss.

När vi får klagomål eller synpunkter åtgärdas dessa snarast. Inkomna synpunkter tas upp i våra rapporter och på arbetsplatsträffar. Vår ledning och stadsdelsnämnden får regelbunden information om vilka klagomål som inkommit och vilka åtgärder vi gjort. Om vi inte lyckats leva upp till våra åtaganden ska vi genast rätta till det som felats.  

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Charlotte Backteman, t.f. enhetschef
Gatuadress

Armborstsvägen 6

Postnummer
125 44
Postort

Älvsjö

Vill du bli kund hos oss?
För att bli beviljad en lägenhet på Älvsjögården behöver du ansöka om ett biståndsbeslut hos Stockholm stad. [link=http://www.stockholm.se/FamiljOmsorg/Aldreomsorg/Att-soka-stod-och-hjalp/]Här[/link] kan du läsa mer om hur du går tillväga för att ansöka eller ring Äldre direkt på 08-80 65 65.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Älvsjögården

Hägersten Älvsjö

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.