Trevlig stund i trädgården
Trädgård i vinterskrud
Grilla går även på vintern!

Attendo Årstabergshemmet

Åmänningenvägen 13, Enskede Årsta Vantör, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens

Lediga platser

Om oss

Livsstilsboende för personer med demenssjukdom
Med utsikt över en grönskande trädgård i vackra Årsta ligger Årstabergshemmet äldreboende. Här är närheten till naturen påtaglig och en viktig del av vårt arbete.

Livsstilsboende utevistelse & trädgård
Boendet drivs utifrån konceptet utevistelse & trädgård, vilket innebär att du erbjuds en vacker och stimulerande utemiljö där du kan ägna dig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. Aktiviteter som läs- och sångstunder flyttas ut i växthus eller lusthus. Vi grillar året om och eldkorgarna lyser upp trädgården i höstmörkret. Även inomhusmiljön präglas av konceptet.

Se filmen om Attendos  livsstilskoncept utevistelse & trädgård

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Haninge kommun, Sigtuna kommun, Nynäshamns kommun, Täby kommun, Upplands Väsby kommun, Botkyrka kommun, Huddinge kommun

Boendet

Här finns 56 lägenheter som är fördelade på sju enheter. Alla lägenheter har ett stort badrum med dusch, samt kök med pentry. Vi står för sängen, men resten av lägenheten inreder du själv med egna möbler. Våra gemensamma utrymmen har en mycket hemtrevlig miljö. Vi har en gemensam matsal samt sällskapsytor för gemenskap, rekreation och avslappning på varje plan. Här kan du välja att sitta själv i lugn och ro, med en kopp kaffe och dagens tidning, eller umgås med vänner. Kanske vill du spela spel eller piano – då går det också bra.  


Lediga platser

Demens - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

56

Avdelningar

7

Aktiviteter

Vi har stort fokus på aktiviteter med vår inriktning Utevistelse & Trädgård, vilket innebär att mycket av det vi gör sker utomhus. En aktivitetsgrupp planerar dagliga aktiviteter som passar årstiden och vädret. Bingo går alldeles utmärkt att spela även i trädgården under ett träd.

Vår grillunch är populär och välbesökt långt in på hösten. Varma kvällar sitter vi vid vår grill ute i trädgården. För den som vill finns även möjlighet att ägna sig åt odling och plantering.


Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
 är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!


Vård & Omsorg

Hos oss får du en egen kontaktperson som blir ditt stöd i den dagliga tillvaron. Kontaktpersonen är även en viktig länk till dina närstående, om du vill det. När du flyttar in tar vi tillsammans fram en genomförandeplan, vilket innebär att vi gemensamt beslutar om hjälpinsatser och aktiviteter utifrån dina behov och önskemål.

Personal

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, sjuksköterskor, samordnare, teamledare, undersköterskor och vårdbiträden. En omvårdnadsansvarig sjuksköterska finns tillgänglig för alla de boende. Vi har läkare som är hos oss en gång i veckan eller vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, planera träningsprogram samt handleda våra medarbetare.

I vårt arbete med personer med demenssjukdom utgår vi från bevisat effektiva metoder. Övervägande del av personalen har gått en utbildning i BPSD-Beteendemässiga och Psykiska Symtom vid Demens.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. 

Kvalitetsregister

Övrigt

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

070-971 60 49

Kontaktperson

Katarzyna Wajer

Gatuadress

Åmänningenvägen 13

Postnummer

120 57

Postort

Stockholm

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

070-971 60 49

Translate

Tyck till