Attendo Flygarhöjden

Skarpnäcks Torg 1, Skarpnäck, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Profil

Om oss

Attendo Flygarhöjden är ett modernt boende i centrala Skarpnäck. I boendets omgivning finns fina promenadstråk, grönområden, affärer och bibliotek. Det är nära till buss och tunnelbana. Verksamheten är inriktad mot yngre och äldre personer med demenssjukdomar samt personer med diagnosen Corea Huntington. Tillsammans med din kontaktman och din omvårdnadsansvarige sjuksköterska bestämmer du hur din dag ska se ut eller vilka aktiviteter du vill ägna dig åt.

I podcasten "Hasse och hundraåringarna" har Hasse Brontén intervjuat personer från Attendos äldreboenden. Lyssna på podcasten här, eller via iTunes här.

Inriktning/Profil

Huntingtons Sjukdom, Yngre demens

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Huset byggdes 2003 och har en fräsch modern miljö. Kommunalt går det lätt ta sig hit via tunnelbana, station Skarpnäck, eller via bussar från Farsta, Norsborg, Tyresö och Haninge. T-bana finns tillgängligt inom fem minuters avstånd.

Avdelningar

Attendo Flygarhöjden har 45 lägenheter fördelade på fem plan. Det är nio lägenheter på varje avdelning.

Lägenheterna

  • 30 kvadratmeter
  • Köksdel
  • Helkaklat badrum
  • Höj- och sänkbar säng
  • Trygghetslarm

På boendet

  • Stora gemensamma kök men matplats
  • Vardagsrum
  • Balkonger

Hyra

6 285 - 7 195 kr/mån

Aktiviteter

I vår samlingslokal på entréplanet anordnas regelbundet aktiviteter för hela huset. Det kan vara inbjudna musiker eller att vårdpersonalen gör aktiviteter och bjuder in övriga boende att delta. Vi spelar tillexempel spel, ser på film, bakar, har högläsning och sångstunder och anordnar utevistelser, promenader och utflykter. Vi firar högtider och uppmärksammar bemärkelsedagar.

Mat & Dryck

Måltiden är en viktig och trevlig del av dagen på Attendo Flygarhöjden. De boende bestämmer tillsammans med våningsplanets kostombud vad veckomenyn ska innehålla. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma i din lägenhet. Måltidens huvudkomponent kommer från Familjen Dafgårds och värms på plats. Tillbehör samt sallad och dessert tillreds på våningsplanet. Hembakat kaffebröd serveras ofta. En gång i månaden vankas Café Flygarhöjden då frossar vi i bakverk. Helger och högtider uppmärksammar vi alltid genom att duka extra fint samt servera festlig mat och dryck som hör därtill.

Var lagas maten?

  • Familjen Dafgårds
  • Tillbehör tillagas på plats

Vård & Omsorg

Omsorg

Flygarhöjden är bemannat dygnet runt. Alla som flyttar in på Attendo Flygarhöjdens gruppboende erbjuds en kontaktperson som ansvarar för omvårdnad och stöd till brukaren och dennes närstående.

Vidare erbjuds ett ankomstsamtal, vårdplanering, närståendesamtal och vårdplaneringsuppföljning. Omvårdnadsträffar genomförs på varje avdelning med fyra veckors mellanrum. På träffarna deltar avdelningspersonalen, sjuksköterska. verksamhetschef och sjukgymnast deltar vid behov.

Vård

Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas med sjuksköterskor från Attendos Mobila team. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varje vecka och övrig tid vid behov.

Arbetsterapeut och sjukgymnast finns tillgängliga.

Personal

Våra medarbetare består av undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Språk

Svenska

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här

Kommuner frågar regelbundet äldre som bor i ett äldreboende hur nöjda de är med omsorgen. Dessa brukarundersökningar är viktiga för att veta vad som fungerar bra och vad som behöver utvecklas vidare. Via den blå knappen nedan "Kommunens Brukarundersökning" hittar du resultat för Attendo Flygarhöjdens äldreboende.  

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08- 604 45 72/ 070 547 90 50

Kontaktperson

Olivera Gojcevic

Gatuadress

Skarpnäcks Torg 1

Postnummer

128 33

Postort

Skarpnäck

Vill du bo här?

Vill du ha plats på ett äldreboende behöver du först kontakta äldreförvaltningen i din kommun för att få reda på hur du går tillväga för att ansöka om plats. Är du intresserad av ett specifikt boende hos oss går det bra att kontakta verksamhetschefen på boendet för att få mer information eller en visning av boendet.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08- 604 45 72/ 070 547 90 50

Translate

Tyck till