Attendo Flygarhöjden

Om oss

Centralt äldreboende
Attendo Flygarhöjden är ett modernt äldreboende i centrala Skarpnäck. Verksamheten är inriktad mot yngre och äldre personer med demenssjukdomar samt personer med diagnosen Chorea Huntington. 

I podcasten "Hasse och hundraåringarna" har Hasse Brontén intervjuat personer från Attendos äldreboenden. Lyssna på podcasten via iTunes här.

Organisation
Organisation form
Företag

Boendet

Allmän beskrivning

Här finns 45 lägenheter, fördelat på 5 plan. Varje lägenhet är på 30 kvm och har en liten köksdel och ett helkaklat badrum. Varje rum är utrustat med en höj- och sänkbar säng,  i övrigt möblerar man som man själv önskar.

På varje plan finns ett stort kök med matplats och i anslutning finns ett vardagsrum och en stor balkong. I boendets omgivning finns fina promenadstråk, grönområden, affärer och bibliotek. Det är nära till buss och tunnelbana.

Attendo Nära - Ett sätt att umgås och kommunicera mellan boende och närstående

Lediga platser
Profil - Permanent
Demens - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
45
Avdelningar
5 plan

Aktiviteter

Vi erbjuder en rad olika aktiviteter så som utevistelse, promenader och utflykter. Vi spelar även spel, ser på film, bakar, har högläsning och sångstunder. Vi firar högtider och uppmärksammar bemärkelsedagar.

Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
Attendos God Mat-koncept är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!

Attendo mat

Vård & Omsorg

På Attendo Flygarhöjden får du en kontaktperson och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som hjälper dig i din vardag.

Personal

Våra medarbetare består av undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Flygarhöjden är bemannat dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas med sjuksköterskor från Attendos Mobila team. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varje vecka och övrig tid vid behov.

Omsorgsplanering görs tillsammans med den boende, dennes kontaktman och omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Språk
Svenska
Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Dorota Monthan Verksamhetschef
Gatuadress
Skarpnäcks Torg 1
Postnummer
128 33
Postort
Skarpnäck

Hitta hit

Vägbeskrivning

Attendo Flygarhöjden

Skarpnäck

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.