Interiör
Dans
Måleri
Vinprovning

Attendo Lignagatan

Lignagatan 14, Södermalm, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Nu har vi slagit upp portarna för Attendo Lignagatan, ett nybyggt äldreboende på Södermalm i Stockholm. Det är ett nytt äldreboende med strålande sjöutsikt i Tantolunden. Här kan du njuta av närheten till naturen med härliga promenadstråk samtidigt som butiker och tunnelbana finns runt knuten.

Boendet har inriktningen Kultur & Nöje vilket innebär att vi ordnar trevliga aktiviteter med kulturella inslag som musik, dans, historieberättande, mat, dryck, högläsning och mycket annat. Varmt välkommen att kontakta oss!

Inriktning/Profil

Kultur

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Boendet

Attendo Lignagatan är ett äldreboende med modern standard. Vi har nära till Tanto och sköna promenadstråk och trivsam innergård.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Lägenheterna

  • 30-40 kvadratmeter
  • Stora badrum
  • Litet minettkök
  • många lägenheter har egen balkong och sjöutsikt

Aktiviteter

Attendo Lignagatan är ett boende där vi arbetar efter konceptet Kultur & Nöje. Vi har ett stort utbud av kulturell sysselsättning och ordnar många gemensamma aktiviteter för att roa oss och umgås i glada vänners lag. Tanken med livsstilsboendet är att erbjuda ett boende för dig som har ett stort intresse för kultur, och som fortsatt vill delta i kulturlivet som erbjuds i samhället och hos oss.

För oss är det viktigt att alla har en meningsfull dag. Dina önskemål och förslag är därför viktiga i planeringen av de dagliga aktiviteterna, dels för att bidra till större variation men framförallt för att dagen ska bli som du vill.

Mat & Dryck

På Attendo Lignagatan är måltiderna är viktiga delar av dagen. Matsalen har en lugn och trevlig atmosfär och vi är noga med fin dukning. Maten levereras till oss från  Dafgårds och är kyld vid leveransen. Vi värmer upp maten i våra kök, tillagar pasta, potatis, ris och sallad själva samt efterrätt varje dag. Vi lägger stor vikt vid dukningen och skiljer på vardag och helg. De boende avgör själva om de önskar äta i den gemensamma matsalen på avdelningen eller om man önskar att äta i sin lägenhet. Till eftermiddags bakar vi gärna och ofta, vilket sprider härliga dofter i huset. Till helger, högtider och fester bjuds det på vin och vi dukar upp till festmåltid.

Vård & Omsorg

Kontaktperson
När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård.

Vård

På Attendo Lignagatan har vi tillgång till sjuksköterskor dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet en gång i veckan. Övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Vår sjukgymnast och arbetsterapeut förskriver hjälpmedel, arbetar med rehabilitering och handleder personalen. Tillgång till rehab personal finns under vardagar.

Personal

Medarbetargruppen består av undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-738 44 60

Kontaktperson

Lena Svensson

Gatuadress

Lignagatan 14

Postnummer

117 34

Postort

Stockholm

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-738 44 60

Translate

Tyck till