Attendo Lignagatan

Lignagatan 14, Södermalm, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Attendo Lignagatan är ett nybyggt äldreboende på Södermalm i Stockholm med strålande sjöutsikt i Tantolunden. Här kan du njuta av närheten till naturen med härliga promenadstråk samtidigt som butiker och tunnelbana finns runt knuten. Boendet har inriktningen Kultur & Nöje vilket innebär att vi ordnar trevliga aktiviteter med kulturella inslag, som musik, historieberättande, mat, dryck, högläsning och mycket annat. Varmt välkommen att kontakta oss!

Se filmen om Attendos livsstilskoncept Kultur & Nöje

Inriktning/Profil

Kultur

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Attendo Lignagatan är ett äldreboende med modern standard. Vi har nära till Tanto och sköna promenadstråk och trivsam innergård. Boendet har 54 lägenheter. Lägenheterna som är ca 30-40 kvm har stora badrum och litet minettkök och många har även eget balkong och sjöutsikt.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Aktiviteter

Våra livsstilsboenden med Kultur & Nöje som koncept, har fokus på alla former av kulturupplevelser. Det bjuds på underhållning i alla dess former samt ordnas kulturcirklar om litteratur, konst och nostalgitripper. Kulturcaféet är alltid välbesökt liksom t ex Allsång på berget.  Den som vill kan ansluta sig till boendets egen kör. Vi besöker också muséer och utställningar regelbundet. 

 


Mat & Dryck

På Attendo Lignagatan är måltiderna är viktiga delar av dagen. Matsalen har en lugn och trevlig atmosfär och vi är noga med fin dukning. Maten levereras till oss från  Dafgårds och är kyld vid leveransen. Vi värmer upp maten i våra kök, tillagar pasta, potatis, ris och sallad själva samt efterrätt varje dag. Vi lägger stor vikt vid dukningen och skiljer på vardag och helg. De boende avgör själva om de önskar äta i den gemensamma matsalen på avdelningen eller om man önskar att äta i sin lägenhet. Till eftermiddags bakar vi gärna och ofta, vilket sprider härliga dofter i huset. Till helger, högtider och fester bjuds det på vin och vi dukar upp till festmåltid.

Vård & Omsorg

Kontaktperson
När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård.

Vård

På Attendo Lignagatan har vi tillgång till sjuksköterskor dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet en gång i veckan. Övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Vår sjukgymnast och arbetsterapeut förskriver hjälpmedel, arbetar med rehabilitering och handleder personalen. Tillgång till rehab personal finns under vardagar.

Personal

Medarbetargruppen består av undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0722-218810

Kontaktperson

Shahram Roshanghias

Gatuadress

Lignagatan 14

Postnummer

117 34

Postort

Stockholm

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0722-218810

Translate

Tyck till