Bräcke vård- och omsorgsboende Hornstull

Bräcke vård- och omsorgsboende Hornstull

Lignagatan 14 , Stockholm Karta

Typ av plats
Demens
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Välkommen till Bräcke vård- och omsorgsboende Hornstull - Ett boende för dig med demensdiagnos som har höga krav på bemötande, omsorg och service.

Akademisk profil
Bräcke diakoni är delägare i Ersta Sköndals högskola och tillsammans med forskare, lärare och studenter utvecklar vi ständigt våra verksamheter. På vård- och omsorgsboendet Hornstull har vi tagit ett steg till genom att djupa samarbetet. Därför kallar vi det för "ett akademiskt boende". 

Det innebär kort och gott att vi är boendet där vi vet vad vi gör och varför. Men vi arbetar också personcentrerat. Det betyder att dina önskemål och din livserfarenhet väger lika tungt som personalens och forskningsperspektivet. Vårt mål är att du ska kunna uppleva den bästa möjliga demensomsorgen.

Vård- och omsorgsboendet Hornstull drivs av Bräcke diakoni.

Organisation
Organisation form
Idéburen verksamhet

Boendet

Lägenheterna
Lägenheterna är 32 – 41 kvadratmeter, ljusa och trivsamma och anpassade till dagens moderna standard. Bland annat finns höj- och sänkbar utrustning och tekniklösningar som egna ”hotellås” till varje lägenhet. Med fiberanslutningen går det fint att koppla upp på internet via ett telefon-abonnemang. Dusch, toalett och en liten trinett finns också i varje lägenhet.

Vinterträdgård och spa
I varje boendegrupp grupp finns det ljusa och rymliga gemensamma utrymmen så som matrum, kök och dagrum för social samvaro. På den stora inglasade balkongen kan man njuta av solen under stora delar av året.

Verksamheten har en stor vinterträdgård som kan användas året runt. Vid entréplanet finns gemensam restaurang, dagverksamhet, bibliotek och i anslutning till boendet finns en väl tilltagen uteplats. Vid Hornstull har du nära till affärer och service samtidigt som Tantolunden erbjuder fina promenadstråk.

 

Hornstull Bräcke diakoni

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
36
Avdelningar
Fyra, lägenheterna är uppdelade i boendegrupper om nio
Hyra
9000 - 10600 kr/mån

Aktiviteter

Varje dag är unik för oss, vi jobbar personcentrerat utifrån personens dagsbehov. Våra äldre ska känna sig delaktiga i sin vardag och har huvudrollen i sitt liv. Det är individen som styr hur dagen ska kännas meningsfull. Varje månad träffas aktivitetsgruppen, där aktivitetsombuden och forskare deltar. I mötet följer de upp och planerar social samvaro, kulturella behov samt vilka gruppaktiviteter som passar våra äldre just nu. Vi följer upp verksamhetens följsamhet inom området med hjälp av egenkontroller.

Vi erbjuder våra äldre utevistelse efter önskemål. 
 

Mat & Dryck

Varje dag är unik för oss, vi jobbar personcentrerat utifrån personens dagsbehov. Vårt mål är att skapa en trevlig måltidsmiljö med en social samvaro för alla dagens måltider. Vi arbetar utifrån Bräcke diakonis metodbok "Den goda måltiden" samt livsmedelsverkets rekommendationer.

Varje månad träffas måltidsgruppen, där kostombuden och forskare deltar. I mötet följer de upp och planerar den goda måltiden och vad som passar våra äldre just nu. Vi följer upp verksamhetens följsamhet inom området med hjälp av egenkontroller.

Var lagas maten?
Restaurangen Reimersholme

Vård & Omsorg

Vid ankomsten till Hornstull planerar vi vården tillsammans med dig och dina närstående. Dina önskningar, förväntningar och resurser är en viktig del i planeringen.

Närstående
Vårt mål är att ha en öppen dialog och du som närstående ska känna dig välkommen till verksamheten. Dialogen kan se olika för var och en och vi anpassar oss utifrån den enskildes behov. Som närstående bjuds du in i olika forum utifrån vad som önskas just nu.

Personal

Vi som jobbar här
I vår verksamhet arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnast. En läkare besöker oss en gång per vecka och däremellan vid behov. Verksamheten har även tillgång till hårvård, fotvård och mobil tandvård.

Vi är specialiserade på att ta hand om personer med demenssjukdom och arbetar med att utveckla vår verksamhet. Vi har en forskare knuten till verksamheten från Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Alla medarbetare erbjuds kompetensutveckling utifrån sina kunskaper och erfarenheter.

Språk
Amharinga

Kvalitet

Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling. Det innebär att vi har tydliga rutiner för vårt arbete. Vi har också ett avvikelserapporteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra. Du som boende, eller dina närstående kan lämna synpunkter och förbättringsförslag som vi alltid tar emot och återkommer med svar.

Tyck till
Det är mycket viktigt för oss att få reda på vad du tycker och tänker. Fyll i formuläret och låt oss få veta.

Certifieringar
Miljödiplomerad verksamhet
Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet
Hemsida
Kontaktperson
Verksamhetschef:
Åsa Peterson, 08-556 06 850
Sjuksköterska: Plan 2 tel 08-55606858, Plan 3 tel 08-55606855
Gatuadress
Lignagatan 14
Postnummer
117 34
Postort
Stockholm
Vill du bli kund hos oss?

För att få plats hos oss kontaktar du en biståndshandläggare inom äldreomsorgen i hemkommunen. I Stockholms kommun är det så kallat kundval, vilket innebär att du som har fått bistånd för en plats på äldreboende har möjlighet att ställa dig i kö för det äldreboende som du önskar bo på.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Bräcke vård- och omsorgsboende Hornstull

Södermalm

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.