Bräcke vård- och omsorgsboende Reimersholme

Bräcke vård- och omsorgsboende Reimersholme

Vindragarvägen 16, Stockholm Karta

Typ av plats
Omvårdnad
Besök hemsida
Ledigt att hyra
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Välkommen till Bräcke vård- och omsorgsboende Reimersholme
Nu har vi öppnat upp för inflyttning i våra totalrenoverade lokaler på vackra Reimersholme. Verksamheten ligger intill vattnet med storslagen utsikt över Mälaren. Här finns en stor altan och balkonger med möjlighet till utevistelse.

Här är du som beviljats särskilt boende och har somatiska problem välkommen att bo.

Välfärdsteknik
På vård- och omsorgsboendet Reimersholme har vi som ambition att skapa en testbädd för välfärdsteknik. Vi tror att rätt teknik kan öka tryggheten, självständigheten och deltagandet för dig som boende. Läs mer under fliken Välfärdsteknik.

Bräcke diakoni
Vård- och omsorgsboendet Reimersholme finns drivs av Bräcke diakoni, en av Sveriges största idéburna aktörer inom väldfärsområdet med ett femtiotal verksamheter runt om i landet.

Reimersholmes höjdpunkter
- Totalrenoverade lokaler
- Storslagen utsikt över Mälaren
- Testbädd för välfärdsteknik
- Drivs av Bräcke diakoni som en av Sveriges största idéburna aktörer inom väldfärsområdet 

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet
Driftsform
Egen regi

Boendet

Allmän beskrivning

Rymliga lägenheter och möjlighet till parboende
Samtliga lägenheter har separata köksdelar utrustade med spis, kyl och frys. Säng och madrass finns i lägenheten men i övrigt inreder du ditt nya hem efter eget tycke och smak med dina egna saker. Fyra av lägenheterna passar utmärkt för parboende. 

Reimersholme kök

 

Under hösten 2024 kommer fastighetsägaren Micasa att påbörja ett stambyte i våra lokaler. Vi driver vår verksamhet som vanligt i det huset som inte renoveras och ser fram emot att fortsätta välkomna er här på Reimersholme.

Lediga platser
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
34
Lägenheterna
38-55 kvm
Hyra
10000 - 11000 kr/mån

Aktiviteter

Aktiviteter utifrån behov och intresse
Aktiviteter hos oss sker både på individnivå och i grupper anpassade utifrån gemensamma intressen och behov. Vi erbjuder aktiviteter och utevistelse dagligen.

Vi arbetar personcentrerat med aktiviteter, vilket innebära att vi tillsammans med dig planerar vilka aktiviteter du vill delta i efter intresse och behov. Verksamheten erbjuder även möjlighet att regelbundet delta i gudstjänster.

Reimersholme aktiviteter

Mat & Dryck

Måltider med hemmakänsla
Måltiden är ofta en av dagens höjdpunkter, därför dukar vi fint och skapar en trevlig hemmiljö vid samtliga måltider. Vi arbetar utifrån Bräcke diakonis kost- och måltidskoncept där vi ser till att måltiden blir en trevlig upplevelse och vi serverar givetvis näringsriktig mat utifrån äldreomsorgens mål och riktlinjer. Matsalen är en naturlig samlingsplats och den som vill och kan är välkommen att hjälpa till med måltidsförberedelserna.

Till alla måltider finns olika tillbehör och drycker att välja på och vid högtider bjuder vi den som önskar ett glas vin eller en öl till maten. Vi arbetar aktivt med att du som bor hos oss ska vara delaktig i planeringen av våra veckomenyer.

Vård & Omsorg

Vi vet vad vi gör
Bräcke diakoni är delägare i Ersta Sköndal Bräcke högskola och har ett nära samarbete för att tillsammans med forskare, lärare och studenter utveckla våra verksamheter. Din erfarenhet och kunskap är viktig för oss och väger lika tungt som medarbetarnas och forskningsperspektivet. Vårt mål är att du under din vistelse hos oss ska kunna uppleva den bästa möjliga vård och omsorg, där vi genererar ny kunskap och implementerar förändring.

Personal

Engagerade och kompetenta medarbetare
I verksamheten arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast. Vi arbetar ständigt med olika förbättringsarbeten och vidareutveckling för våra medarbetare, något som leder till ökad kvalitet för dig som bor hos oss.

Dina hjälp- och omvårdnadsinsatser planeras tillsammans med dig utifrån dina behov och önskemål.

Reimersholme personal

Språk
Svenska

Kvalitet

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Pia Jernberg, tf. verksamhetschef
Gatuadress
Vindragarvägen 16
Postnummer
117 50
Postort
Stockholm
Vill du bli kund hos oss?

Kontakta en handläggare i din kommun om du vill ansöka om en plats på Reimersholme. Om du vill veta mer eller har frågor får du gärna höra av dig till oss.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Bräcke vård- och omsorgsboende Reimersholme

Södermalm

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.