Bräcke vård- och omsorgsboende Villa Vesta

Bräcke vård- och omsorgsboende Villa Vesta

Edelundavägen 5, Hässelby villastad Karta

Typ av plats
Demens
Besök hemsida
Ledigt att hyra
Har du frågor?

Om oss

Bräcke vård- och omsorgsboende Villa Vesta drivs av Bräcke diakoni

Vi är en stiftelse som drivits utan vinstsyfte ända sedan 1923. Vi har lång erfarenhet av vård och omsorg och även om vi har mer än 90 år på nacken är vi piggare och mer nytänkande än någonsin.

I vårt dagliga arbete drivs vi av visionen att skapa ett medmänskligare samhälle och därmed blir värdegrundsarbetet basen i allt som sker i vår verksamhet. Med vår äldreomsorg vill vi erbjuda dig en vård och omsorg som möter dina behov, utifrån den person du är.

Hos oss lever du ditt liv efter dina egna vanor och intressen. Du får hjälp och stöd i ditt eget hem. Varje dag har du möjlighet att delta i aktiviteter och gemenskap tillsammans med andra boende och personalen. Dina närstående är ett viktigt stöd i ditt välbefinnande och de är alltid välkomna att delta i de dagliga aktiviteterna och umgås med dig.

Din kontaktperson och alla andra medarbetare är utbildade inom vård- och omsorg. Vi arbetar ständigt med att utveckla våra kunskaper och arbetsmetoder. En viktig del i det arbetet är att lyssna på dig och dina närstående, så att du ska trivas och må bra hos oss.

Välkommen till Bräcke vård- och omsorgsboende Villa vesta!

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet

Boendet

Allmän beskrivning

Villa Vesta är ett litet, gemytligt boende med totalt 18 lägenheter. Det består av ett tvåvåningshus med nio fina lägenheter per plan. Varje grupp har ett stort fint gruppkök och i direkt anslutning finns ett härligt vardagsrum för aktiviteter och gemenskap. På plan ett finns en stor fin uteplats och på plan två finns en stor fin balkong för utevistelse. Lägenheterna möbleras av var och en med personliga och kära ting.

Villa Vesta boendet

Lediga platser
Demens - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
18
Avdelningar
Två grupper med nio lägenheter
Lägenheterna
Lägenheterna består av ett rum med badrum och pentry
Boarea 39-49 kvadratmeter
Höj/sänkbar säng, i övrigt möblerar du själv
Balkong eller uteplats till lägenheten
På boendet
Stor fin uteplats
Ljusa, generösa gemensamhetsutrymmen
Lugn närmiljö med med fina promenadstråk
Hyra
5500 - 5824 kr/mån

Aktiviteter

Vi vill ge ge dig möjlighet till glädje och meningsfullhet i gemenskap med andra. Aktiviteter erbjuds varje dag efter dina och dina medboendes önskemål. Som särskild kompetens har vi en aktivitetsansvarig för att kunna erbjuda ett rikt och varierande utbud av aktiviteter. Trädgårdsarbete och utevistelser är uppskattade inslag. Din kontaktperson hjälper till med egna aktiviteter efter dina önskemål.

Exempel på andra aktiviteter är: sång och musik, ibland dans, sittande rörelse till musik, högläsning, skapandegrupp, vardagsnära aktiviteter, fest vid bemärkelsedagar och högtider. 

Mat & Dryck

Måltiden är en av dagens höjdpunkter, därför dukar vi fint och skapar en trevlig hemmiljö. Köket är en naturlig samlingsplats och den som vill hjälper till att duka. Du kan också bara sitta med och diskutera väder och annat aktuellt. Vi erbjuder vällagad mat från restaurangen i huset. Till alla måltider finns olika tillbehör och drycker att välja på. Matsedel finns anslagen på boendet.

Du erbjuds tre huvudmåltider varje dag. Till lunch och middag finns två rätter att välja på och vegitarisk kost. Mellanmål erbjuds förmiddag, eftermiddag och kväll. Om du önskar ordnar vi även någonting inför natten eller annan tid på dygnet.

Var lagas maten?
Dafgård

Vård & Omsorg

Du erbjuds omvårdnad, medicinsk vård och viss rehabilitering. 

Omsorg

Vi erbjuder heldygnsomsorg med vård, boende och aktiviteter. Omsorgspersonal finns dygnet runt. Du har en egen kontaktperson som i första hand ansvarar för din omvårdnad. Hur du vill ha din omvårdnad dokumenteras i din genomförandeplan. Alla medarbetare har vårdutbildning, de flesta är undersköterskor. Som spetskompetens har vi medarbetare med Silviasysterutbildning. 

Vård

Sjuksköterska finns på plats vardagar 8-16. Läkaren kommer en gång i veckan. Jourläkare och sjuksköterska finns alltid tillgänglig.

Tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvård var 6-8:e vecka eller efter behov.

Personal

Vi är specialiserade på vård och omsorg för personer med demenssjukdom. Därför har vi medarbetare med olika kompetenser. Hos oss finns vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och kulturpedagog. Läkare kommer minst en gång i veckan.

Kompetensutveckling

Vi arbetar ständigt med kompetensutveckling för att kunna erbjuda god vård och omsorg.

Språk
Franska
Kollektivavtal

Vi har kollektivavtal

Kvalitet

Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling. Det innebär att vi har tydliga metoder och rutiner för vårt arbete. Vi har också ett avvikelserapporteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra. Du som boende, eller dina närstående kan lämna synpunkter och förbättringsförslag som vi alltid tar emot och återkommer med svar.

Tyck till
Det är mycket viktigt för oss att få reda på vad du tycker och tänker. Fyll i formuläret och låt oss få veta.

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Ylva Svesse, verksamhetschef
Gatuadress
Edelundavägen 5
Postnummer
165 70
Postort
Hässelby villastad
Vill du bli kund hos oss?

Biståndsbeslut från kommunen behövs för att få plats på Villa Vesta. Vänd dig till din stadsdelsförvaltning eller "Äldre direkt", 08- 80 65 65. För information om boendet, kontakta verksamhetschefen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Bräcke vård- och omsorgsboende Villa Vesta

Hässelby Vällingby

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Här kan du ställa din fråga till boendet

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.