Ersta Hannahemmet / Hannakoti

Råckstavägen 34, Hus C, Bromma, Stockholm Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Hannahemmet är ett modernt äldreboende med finsk-svensk inriktning.  Äldreboendet ligger i ett grönskande område och har en vacker grön innergård.

Hannahemmet ligger endast fem minuters promenad från t-bana Råcksta i området/kvarteret Tunet. Lokalerna är nyrenoverade med modern nordiskinspirerad inredning, bastu och funktionell utrustning. Samtidigt som vi befinner oss nära allmänna kommunikationsmedel och nära till Stockholms innerstad så finns naturen runt knuten. Området är inbäddat i grönska och Hannahemmet har en egen grönskande innergård. I anslutning till äldreboendet finns en rad olika serviceinrättningar så som fotvård, frisör och restaurang.

Finska traditioner
Vi är ett boende där vi ser till människors behov att kunna kommunicera på sitt språk, så vi har några avdelningar med finsk inriktning. Utöver språk har vi fått inspiration till inredning, aktiviteter, mat och traditioner från Finland.Hannahemmet är ett äldreboende med stark hemkänsla och möjlighet att få återuppleva barndomens maträtter och sätt att fira traditioner. Och självklart badar vi bastu.

Om Ersta diakoni
Ersta diakoni har bedrivit vård och omsorg sedan 1851 och är Sveriges största aktör utan vinstsyfte inom vård och omsorg. Verksamheten vilar på kristen grund och vår värdegrund ”Se människan” genomsyrar alla våra verksamheter. Vår filosofi inom äldreomsorgen är att skapa förutsättningar att ge stöd till varje människa att fortsätta bestämma över sitt liv och vara den man är.

Våra moderna boenden präglas av hemkänsla, trygghet och en meningsfull vardag. Vi använder vetenskapligt beprövade metoder och arbetssätt som vi anpassar individuellt efter dina behov. Exempel är taktil stimulering, vårdarsång och reminiscens.

Inriktning/Profil

Alzheimers Sjukdom, Finsk, Kristen värdegrund, Kultur, Musik

Organisation

Ersta diakoni

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Stockholms kommun, Solna kommun, Botkyrka kommun

Boendet

Som boende på Hannahemmet får du en lägenhet som är ljus och rymlig med väl tilltaget badrum. För oss är det viktigt att du har en egen plats att vara på som ger stark hemkänsla. Det finns även gott om gemensamma utrymmen.

Gemensamma lokaler
Du som boende har tillgång till gemensamt kök och allrum för social samvaro. Avdelningarna på Hannahemmet har egna terrasser utanför köken. I allrummen finns tillgång till modern teknik som WiFi och dator med Skype för att göra det möjligt att kommunicera med dina nära och kära.

På varje avdelning finns en stor inglasad balkong där du som boende kan koppla av och på vår innergård har vi en egen trädgård. I bottenvåningen finns vår bastu med relax- och aktivitetsrum vilket är mycket uppskattad av våra boende.

Våra lägenheter
Hannahemmets lokaler är nyrenoverade och lägenheterna är fräscha och öppna. Äldreboendet har totalt 54 lägenheter. Varje lägenhet har ett enkelt pentry och garderober. Vissa av våra lägenheter har även egna balkonger eller uteplats. Lägenheterna är fördelade på tre våningsplan med två avdelningar med nio boende.

Vacker innergård
Området är inbäddat i grönska och Hannahemmet har en vaxker innegård där den som vill kan kan promenera bland träd och odlingar. Det går även bra att bara sitta och njuta av grönskan och dofterna.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Avdelningar

Sex avdelningar som består av nio lägenheter vardera

Aktiviteter

Tillsammans gör vi varje dag händelserik och harmonisk. Aktiviteter utgår från dina önskemål, årstid och högtid. Vi är aktiva både ute och inne varje dag, men vi har också lugna stunder och hjälps åt att förbereda inför måltiderna.

Vi erbjuder gruppaktiviteter med fokus på både glädje, stimulans och rörelse. Ofta har någon medarbetare med sig sin hund, som de som vill får träffa. Vi har nära samarbete med Ersta kyrka och diakon.


Mat & Dryck

Unikt måltidskoncept
Vårt unika måltidskoncept, som vi utvecklat tillsammans med vår matleverantör Fazer, är utformat för individen. Vi tar hänsyn till att näringsbehov, aptit och förmåga varierar från person till person.

Genom att servera det du behöver, vill ha och vid de tidpunkter som du faktiskt är hungrig, minimeras risken för undernäring och den bästa måltiden skapas.

Konceptet grundar sig på forskning och nya riktlinjer från Livsmedelsverket, men också på en genuin vilja att sätta dina behov i fokus.

Vi dukar vackert och serverar ett glas vin till maten på helgen om så önskas.

Dagens höjdpunkt
På Erstas äldreboenden är måltiden mycket mer än maten som ligger på tallriken. Här berättar Martin Andersson, dietist för Erstas diakonis sociala verksamheter man arbetar för att måltiderna ska bli dagens höjdpunkter för de boende.

Var lagas maten?

Fazer AB. Finska specialiteter beställs från en finsk leverantör.

Vård & Omsorg

Reminiscens
På Hannahemmet arbetar vi med metoden reminiscens. Reminiscens betyder hågkomst, erinring, ett svagt minne av något. Det är en metod som bygger på att väcka och stimulera minnen samt binda ihop dem mellan dåtid & nutid. Reminiscens bygger på historia, tradition och kultur. I reminiscens är det vanligt att man använder olika föremål, teman, sånger eller aktiviteter som i grupp eller individuellt inspirerar och stimulerar de äldre till samtal.

Genom denna metod kan personal och anhöriga tillsammans med den äldre personen kartlägga personlig eller unik historia. Det är inte resultatet som är det viktiga utan glädjen i att vara tillsammans och viljan att kommunicera. Reminiscens är en metod för att metodiskt stärka människors självkänsla och identitet.

På Hannahemmet använder vi oss av minneslådor när vi arbetar med reminiscens.


Omsorg

Här på Hannahemmet erbjuder vi heldygnsomsorg vilket inkluderar boende, omvårdnad, mat, tvätt, städning och aktiviteter. Omvårdnadspersonalen är utbildade undersköterskor och finns tillgängliga dygnet runt. Alla våra medarbetare lyssnar på dina frågor och önskningar och arbetar för att du ska bli nöjd.

Kontaktman och genomförandeplan
Du har din egen kontaktman som i första hand ansvarar för din omvårdnad. Du och dina närstående berättar för din kontaktman om dina behov och önskemål. En genomförandeplan skrivs som undertecknas. 

Vård

Sjuksköterska finns på plats alla dagar i veckan. Läkare besöker oss varje vecka. Jourläkare och sjuksköterska finns tillgängliga dygnet runt. Arbetsterapeut och sjukgymnast finns tillgängliga vardagar dagtid.

Tilläggstjänster

Fotvård, hårvård och tandvård finns vid behov.

Personal

På boendet är medarbetarna erfarna, utbildade undersköterskor, en del med specialistkompetenser i t ex akutsjukvård eller demens.De som arbetar på våra finsktalande avdelningar är tvåspråkiga finska/svenska.

Alla genomgår regelbundna interna utbildningar och har handledning återkommande.

Vi har fokus på att varje medarbetare ska ha kompetens att se dig och dina behov och möta dig där du är.

Sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut är legitimerade med lång erfarenhet av äldreomsorg. 


Språk

Svenska, Finska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Ersta diakonis kvalitetssystem
Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling enligt Ersta diakonis kvalitetssystem. Vi har ett avvikelsehanteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra.

Kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse redovisar årligen verksamhetens resultat. 

Synpunkter och klagomål
Alla synpunkter och klagomål tas på största allvar och det ska vara enkelt att påtala brister för oss. Detta gör du antingen genom att fylla i en blankett eller genom att prata direkt med personalen. Synpunkter och klagomål sammanställs och rapporteras kvartalsvis till Erstas kvalitetssystem.

Så jobbar Ersta äldreomsorg med kundnöjdhet
För oss är det viktigt att de som bor på våra äldreboenden känner sig trygga, får stöd utifrån sina behov och önskemål och ges möjlighet till en meningsfull dag. För att ta reda på vad de som bor hos oss tycker, arbetar vi både med egna, Socialstyrelsens och kommunens kvalitetsmätningar.

Vi har egna kundnöjdhetsmätningar och framförallt tre fokusområden som är extra viktiga för oss: måltidsupplevelsen, aktiviteter och personlig omvårdnad.

Socialstyrelsen genomför årligen en rikstäckande undersökning om vad de äldre tycker om sin äldreomsorg som vi tar del av. Där jämför vi våra resultat med andra äldreboenden i länet och nationellt. 

Certifieringar

Ersta diakoni är kvalitetscertifierade enligt kraven i ISO 9001.

Kontakt

Organisation

Ersta diakoni

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-714 67 90

Kontaktperson

T f verksamhetschef: Marie Biaudet, 072-143 92 19

Gatuadress

Råckstavägen 34, Hus C

Postnummer

168 62

Postort

Bromma

Vill du bo här?

Hannehemmet drivs av Ersta diakoni och för att komma till Hannahemmet behövs ett beslut från en biståndshandläggare. Du som redan har ett biståndsbeslut kan sedan i de flesta fall välja vem som ska utföra tjänsten. Vi har avtal med Botkyrka, Solna och Stockholm stad.

Du kan kontakta Äldre Direkt som hjälper dig att komma i kontakt med en biståndshandläggare i den stadsdel där du bor. Kontaktuppgifter: 08-80 65 65 eller e-post: aldredirekt.service@stockholm.se.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-714 67 90

Translate

Tyck till