Ersta Hannahemmet / Hannakoti

Om oss

Hannahemmet är ett modernt äldreboende med trevliga sällskapsytor och en härlig relaxavdelning med bastu. Äldreboendet ligger i ett grönskande område och har en vacker lummig innergård. På en av våra demensavdelningar finns personal som talar finska.

Hannahemmet ligger endast fem minuters promenad från t-bana Råcksta i området/kvarteret Tunet. Lokalerna är trevliga med modern nordiskinspirerad inredning, bastu och funktionell utrustning. Samtidigt som vi befinner oss nära allmänna kommunikationsmedel och nära till Stockholms innerstad så finns naturen runt knuten. I anslutning till äldreboendet finns en rad olika serviceinrättningar så som fotvård och frisör.

Finska traditioner
På en av våra tre demensavdelningar talar vår personal finska. Alla boende på Hannahemmet som önskar har dock möjlighet att ta del av finska maträtter och landets sätt att fira traditioner. Självklart badar vi också bastu!

En god vardag
Att bo hos oss ska vara så likt ett vanligt hem som möjligt. Du ska känna dig trygg och träffa medarbetare som du känner. Vi utgår från varje individs önskemål och förutsättningar för att dagarna ska bli så roliga och meningsfulla som möjligt. Vi erbjuder stimulerande aktiviteter, trevliga måltider och utevistelser. Mycket i en god vardag kommer ur de små sakerna som att känna att man är inkluderad i det gemensamma ansvaret, t ex att vattna blommorna, duka bordet fint eller vara med och baka till eftermiddagsfikat

Flytta in med ditt husdjur
Vi vet att djur har stor betydelse för många. På flera av våra boenden finns djur eller möjlighet att ta med sig sitt eget husdjur när man flyttar in.


Välkomnar delaktiga anhöriga
Anhöriga är välkomna när de vill och för oss är det viktigt med delaktighet. Vi jobbar aktivt med anhörigstöd och erbjuder enskilda samtal, anhöriggrupper, föreläsningar och rekreationsvistelser. Läs mer om Erstas anhörigstöd här.

Om Ersta diakoni och Ersta äldreboende
Ersta diakoni har bedrivit vård och omsorg sedan 1851 och är Sveriges största aktör utan vinstsyfte inom vård och omsorg. Verksamheten vilar på kristen grund och vår värdegrund ”Se hela människan” genomsyrar alla våra verksamheter. Att vi drivs utan vinstsyfte innebär att vårt överskott går tillbaka till våra verksamheter.

Organisation
Organisation form
Idéburen verksamhet
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Stockholms kommun
Solna kommun
Botkyrka kommun

Boendet

Allmän beskrivning

Som boende på Hannahemmet får du en lägenhet som är ljus och rymlig med väl tilltaget badrum. För oss är det viktigt att du har en egen plats att vara på som ger stark hemkänsla. Det finns även gott om gemensamma utrymmen.

Gemensamma lokaler
Du som boende har tillgång till gemensamt kök och allrum för social samvaro. I allrummen på varje avdelning finns tillgång till WiFi och surfplatta.

På varje avdelning finns en stor inglasad balkong där du som boende kan koppla av och på vår innergård har vi en egen trädgård. I bottenvåningen finns vår bastu med relax- och aktivitetsrum vilket är mycket uppskattad av våra boende.


Våra lägenheter
Hannahemmets gemensamma lokaler och lägenheter är fräscha och öppna. Äldreboendet har totalt 54 lägenheter. Varje lägenhet har ett enkelt pentry och garderober. Vissa av våra lägenheter har även egna balkonger eller uteplats. Lägenheterna är fördelade på tre våningsplan. Varje avdelning har plats för nio boende.

Vacker innergård
Området är inbäddat i grönska och Hannahemmet har en vacker innergård där den som vill kan promenera bland träd och odlingar. Det går även bra att bara sitta och njuta av grönskan och dofterna.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
54
Avdelningar
Sex avdelningar som består av nio lägenheter vardera

Aktiviteter

Tillsammans gör vi varje dag händelserik och harmonisk. Aktiviteter utgår från dina önskemål, årstid och högtid. Vi är aktiva både ute och inne varje dag, men vi har också lugna stunder och hjälps åt att förbereda inför måltiderna.

Vi erbjuder gruppaktiviteter med fokus på både glädje, stimulans och rörelse. Ofta har någon medarbetare med sig sin hund, som de som vill får träffa. Vi har nära samarbete med Ersta kyrka och diakon.

Mat & Dryck

Matglädje
På Ersta ser vi till hela måltiden. Från aptitretande dofter och dukning till stämningen vid bordet och uppläggningen av maten. På så sätt ökar matglädjen. Under helgerna blir måltiderna lite extra festliga och ibland serveras ett glas vin till maten om så önskas. Både de som bor och de som arbetar hos oss äter tillsammans för att skapa en trevlig stund med samtal och gemenskap.

Här kan du läsa mer om hur Ersta diakoni arbetar för att måltiderna ska bli dagens höjdpunkter för de boende.

Var lagas maten?
Frukost, mellanmål samt tillbehör till lunch och middag lagas på plats, och vår mat levereras av Compass Group.

Vård & Omsorg

Ett gott åldrande
På Erstas äldreboenden ska vi ge förutsättningar för ett gott åldrande och fokusera på vad som ger hälsa. Fysisk aktivitet, bra måltider, social samvaro, natur, kultur och möjlighet till delaktighet är därför viktiga komponenter. Utifrån detta planeras omsorgen utifrån varje persons egna önskemål och förutsättningar. Här kan du läsa mer.

Kontaktperson och genomförandeplan
Varje boende hos oss har en utsedd kontaktperson. Kontaktpersonen upprättar en genomförandeplan tillsammans med den boende. Genomförandeplanen ligger till grund för hur vi arbetar varje dag.

Bräcke diakoni

Vård

Sjuksköterska finns på plats dagtid, även helg. Sjuksköterskepatrull kväll och natt. Läkare kommer en gång per vecka.

Arbetsterapeut och fysioterapeut finns tillgängliga på dagtid (vardagar).

Tandläkare kommer vid behov.

Tilläggstjänster

Fotvård, hårvård och tandvård finns vid behov.

Personal

På boendet jobbar erfarna medarbetare, utbildade undersköterskor, en del med specialistkompetenser exempelvis inom akutsjukvård eller demens. Sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut är legitimerade med lång erfarenhet av äldreomsorg.

De som arbetar på vår finsktalande avdelning är tvåspråkiga finska/svenska.

Kunskap om kognitiva sjukdomar
Vi har särskilda boendeenheter för personer med kognitiva sjukdomar (exempelvis Alzheimer). Här har våra medarbetare stor kunskap om kognitiva sjukdomar samt rutiner och arbetssätt för att stötta er på bästa sätt. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar för att du med en kognitiv sjukdom ska få en så bra tillvaro som möjligt hos oss.

Kompetensutveckling

 

Alla genomgår regelbundna interna utbildningar och har återkommande handledning. Vi har fokus på att varje medarbetare ska ha kompetens att se dig och dina behov och möta dig där du är.

Språk
Finska
Kollektivavtal

Ja, Ersta har kollektivavtal genom Vårdföretagarna, branschavtal E och F.

Kvalitet

Ersta diakonis kvalitetssystem
Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling enligt Ersta diakonis kvalitetssystem. Vi har ett avvikelsehanteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra.Kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse redovisar årligen verksamhetens resultat. 


Synpunkter och klagomål
Alla synpunkter och klagomål tas på största allvar och det ska vara enkelt att påtala brister för oss. Detta gör du antingen genom att fylla i en blankett eller genom att prata direkt med personalen. Synpunkter och klagomål sammanställs och rapporteras kvartalsvis till Erstas kvalitetssystem.

Så jobbar Ersta äldreomsorg med kundnöjdhet
För oss är det viktigt att de som bor på våra äldreboenden känner sig trygga, får stöd utifrån sina behov och önskemål och ges möjlighet till en meningsfull dag. För att ta reda på vad de som bor hos oss tycker, arbetar vi både med egna, Socialstyrelsens och kommunens kvalitetsmätningar.

Våra egna kundnöjdhetsmätningar har tre fokusområden som är extra viktiga för oss: måltidsupplevelsen, aktiviteter och personlig omvårdnad.

Socialstyrelsen genomför årligen en rikstäckande undersökning om vad de äldre tycker om sin äldreomsorg som vi tar del av. Där jämför vi våra resultat med andra äldreboenden i länet och nationellt. 

Certifieringar

Ersta diakoni är certifierat enligt ISO 9001:2015 samt miljö 14001:2015.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Marie Söderquist, verksamhetschef
Gatuadress
Råckstavägen 34, Hus C
Postnummer
168 62
Postort
Bromma
Vill du bli kund hos oss?

Hannehemmet drivs av Ersta diakoni och för att komma till Hannahemmet behövs ett beslut från en biståndshandläggare. Du som redan har ett biståndsbeslut kan sedan i de flesta fall välja vem som ska utföra tjänsten. Vi har avtal med Botkyrka, Solna och Stockholm stad.

Du kan kontakta Äldre Direkt som hjälper dig att komma i kontakt med en biståndshandläggare i den stadsdel där du bor. Kontaktuppgifter: 08-80 65 65 eller e-post: aldredirekt.service@stockholm.se.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Ersta Hannahemmet / Hannakoti

Bromma

Söker du jobb?

Kolla in karriärsajten . Här kan du läsa mer om Ersta diakoni som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.