Högdalens vård och omsorgsboende

Ripsavägen 38-40, Bandhagen Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Omvårdnad korttid
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Högdalens vård- och omsorgsboende
Boendet ligger i ett lugnt och grönskande villaområde med en vacker park, promenadvägar, lusthus och uteplatser. Det råder en trevlig atmosfär på boendet och det finns flera fina miljöer och rum att vistas i förutom sin egen lägenhet.

Spendera tid utomhus
Det är lätt att ta sig ut då varje avdelning har en egen balkong och utanför har vi en väldigt vacker trädgård. Vi har även sex stora uterum med fina växter där vi kan sitta året om då det finns infravärme.

Personal med hög kompetens
Kompetensen hos personalen är hög. Vi är noga med att det är ditt hem som vi jobbar i både när vi är i din lägenhet och i de gemensamma utrymmena på boendet.

 

Organisation
Organisation form
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Högdalens vård- och omsorgsboende består av omsorgs- och demensboende. På omsorgsboendet finns 114 lägenheter. 50 av lägenheterna vänder sig till boende med en demenssjukdom, 64 av lägenheterna vänder sig till personer med ett stort omvårdnadsbehov.

 

Lägenheterna är från 27 kvadratmeter till 35 kvadratmeter. De är ljusa med stora fönster och eget badrum med dusch. Rummet är möblerat med säng med madrass. Du inreder din lägenhet som du själv önskar.

 

Det finns gemensamma utrymmen, såsom matsal, tv-rum och i entréerna finns träffpunkter som används för att ha aktiviteter i samt kan lånas till födelsedagsfirande etc. Tv-utbudet är Tele2 basutbud.  Det finns gemensamma balkonger med fin utsikt. Lägenheterna har inga egna balkonger.

 

HögdalenHögdalens korttidsboende
Korttidsboende är beläget på plan 3 och har 18 lägenheter mellan 27-35 kvadrat. Lägenheterna är ljusa med stora fönster. Alla lägenheter har eget badrum med dusch.

Rummet är möblerat med säng, sängbord, bord och stolar, fåtölj och TV. TV-utbudet är Tele2. Vi tillhandahåller sänglinne, handdukar och badlakan.

Avdelningen har en öppen köksdel och vardagsrum med sittmöbel och en stor tv där möjlighet till samvaro och aktiviteter finns. Till avdelningen tillhör en inglasad balkong.

Korttidsboendet är en biståndsbedömd verksamhet vilket innebär att plats beviljas av biståndshandläggare. I början av din vistelse upprättas en genomförandeplan tillsammans med dig. Genomförandeplanen beskriver hur och när insatserna ska utföras.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
114
Avdelningar
12 avdelningar, 5 med demensinriktning, 6 med omvårdnadsinriktning och 1 korttidsavdelning.
Lägenheterna
Lägenheterna är utrustade med säng och madrass
Alla lägenheter har badrum
Tv- och telefonuttag
Trygghetslarm.
På boendet
Gemensamt vardagsrum och stor matsal på varje avdelning
Bibliotek
Vinterträdgård
Fint rum för större festligheter som är bokningsbar
Stor entré som används vid aktiviteter
Lusthus i trädgården
Inhägnad trädgård med planeringar och stor altan.
Hyra
4529 - 8140 kr/mån

Aktiviteter

Varje avdelning anordnar olika aktiviteter för boende dagligen. Vi har aktivitetssamordnare som anordnar gemensam social samvaro en gång per dag. Under helger kommer även Ung omsorg som har olika aktiviteter och under olika ferielov så tar vi emot ferieungdomar som berikar våra äldre med social samvaro. 

 

Aktiviteterna anordnas i samråd med dig och övriga på boendet. Det finns lokaler för möjlighet till större aktiviteter för hela vård och omsorgsboendet. Sommartid anordnas aktiviteter i parken.

 

Vi arbetar för att du ska få ett socialt innehåll utifrån dina individuella önskemål och intressen. Utöver det erbjuds aktiviteter på avdelningarna såsom gymnastik, musik, spel, högläsning och utevistelse.

 

Vi uppmärksammar årstidsväxlingar, högtider och traditioner både när det gäller aktiviteter och måltider.

 

På boendet finns tillgång till wifi och tillsammans med personal finns möjlighet att använda boendets iPad.

 

Det finns möjlighet till utevistelse dagligen i vår fina trädgård och det finns bra promenadvägar i området.

Mat & Dryck

Mat och måltider är en viktig del i verksamheten. Det är en möjlighet till samtal och samvaro och en viktig aktivitet som återkommer varje dag. Det dukas fint och det erbjuds frukost, lunch och middag med möjlighet att välja mellan olika maträtter samt mellanmål. På helgerna dukar vi alltid lite extra fint och till lunch serveras alltid en förrätt. Tillgång till färsk frukt finns dagligen.

 

Högdalen

Var lagas maten?
Måltiderna kommer från leverantör MERSMAK.

Vård & Omsorg

Vi arbetar efter en genomförandeplan som är en överenskommelse mellan dig och oss. Det är genomförandeplanen som är grunden för den individuella omsorgen varje boende får och styr personalens arbete.

Vi jobbar vardagsrehabiliterande vilket innebär att vi utgår från att bevara det friska hos varje individ. Vårt mål är att våra boende ska klara sin vardag själv med stöttning från personalen.

En gång i veckan har vi teamträffar där omvårdnadspersonal, sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut delar sina erfarenheter av varandra. Vid dessa möten går man igenom varje boende och deras behov och eventuell problematik som man behöver jobba med.

Omsorg

Omsorgspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Majoriteten av de som jobbar här är utbildade undersköterskor.

Varje boende får en kontaktperson som den boende kan vända sig tillför stöd och hjälp i vardagen. De är också kontaktpersonen som håller kontakten med anhöriga.

Vård

Sjuksköterska finns på boendet dygnet runt. Vi samarbetar med läkare från Familjeläkarna Saltsjöbaden.

Arbetsterapeuter och fysioterapeuter finns på plats måndag–fredag. De lägger vid behov upp individuella träningsprogram och hjälper till att pröva ut olika hjälpmedel.

Tandhygienist finns hos oss varje vecka och kan utföra enklare behandlingar. Behöver man mer avancerad tandvård får man åka till en tandläkarmottagning. 

Tilläggstjänster

Frisör och fotvård kommer till oss med jämna mellanrum. Varje boende har då möjlighet att boka en tid.  

Personal

Vår personal talar många olika språk. Hör med oss om det är ett speciellt språk som du efterfrågar.

Silviasyster på Högdalens vård och omsorgsboende
Hos oss  på Högdalen finns två Silviasystrar. Silviasysterutbildningen är en 60 poängs högskoleutbildning som helt inriktar sig på vård omsorg och bemötande av personer med demenssjukdom.

I utbildningen ingår läran om demenssjukdomar, bemötande av personer med demenssjukdom, hur man skapar ett värdigt liv utifrån värdegrunden på demensboende, anhörigstöd och handledning av personal.

Språk
Svenska
Arabiska

Kvalitet

Synpunkter och klagomål tar vi tacksamt emot då det utvecklar vår verksamhet till det bättre. Vi tar emot klagomål och synpunkter via blanketter, mail eller telefon och återkopplar alltid när vi åtgärdat bristerna.

Vi har boenderåd, där boende har möjlighet att delta och komma med synpunker.

Vi har utvecklingsråd där vi diskuterar olika områden som vi valt att fokusera extra på som bland annat demensvård, vård i livets slutskede och kostfrågor.

Arbetar utifrån Stockholms stads värdegrund
Äldreomsorgen i Stockholms stad ska präglas av självbestämmande, individualisering och valfrihet. Utformningen av det stöd som ges ska inriktas på att äldre personer får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande, trygghet och meningsfullhet.

Salutogent förhållningssätt
Inom verksamheten arbetar vi utifrån ett salutogent förhållningssätt. Det betyder att vi ska arbeta på ett sätt som gör att du känner meningsfullhet i sitt liv, kan förstå och hantera din situation. Vi tar tillvara det friska och det du själv kan utföra. Du ska vara delaktig och ska kunna påverka det som har betydelse för ditt liv och din hälsa.

På grund av pågående pandemi kan vissa avvikelser förekomma.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Ingela Mohlin, enhetschef
Gatuadress
Ripsavägen 38-40
Postnummer
124 51
Postort
Bandhagen
Vill du bli kund hos oss?

Om du är intresserad av en lägenhet ska du kontakta Stockholm stad då det krävs ett biståndsbeslut från kommunen. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har anda frågor rörande Högdalens vård- och omsorgsboende.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Högdalens vård och omsorgsboende

Enskede Årsta Vantör

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.